![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57939
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Çelişki
aynı coğrafyada aynı havayı teneffüs etsekte aslında ayrıydık seninle. yıldızlar kadar uzaktık birbirimize bir o kadar ışığa dönük, bir o kdar sönük. kıvılcımdık birer çakmak taşında, bir o kadar ateşe kırgın, bir o kadar hayata dargın. tedirgindik sevda ihtilallerinden, bir o kadar heybetli, bir o kadar merhametli. namlulara boyun eğmemiştik, ablukaları hiç bilmiştik, ölümüne sevmiştik, sevilmemiştik. feleğe yenilmiş, hep kaybetmiştik. üzülmemiştik, ezilmiştik. bir o kadar vurgun, bir o kadar sürgün. gelip geçici, haliyle faniydik. bir varmış bir yomuştuk. dünya misali yalandık, bir o kadar inançlı, bir okadar manalı. ama olmadı. sonumuz olamadı. yolumuz kesişmedi bir türlü hiçbir kavşakta. aynı semalarda kanat çırpardık oysa. aynı gölde yüzerdik aynı ekmeği yer, aynı sudan içerdik. aynı halayda mendil sallar; birbirimizi bilemezdik. kurşun sağanaklarında taze fidanlar ekerdik. lakin bir o kadar çaresizdik. bir okadar yeşeremezdik... İrfan Bakırcı
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Çığlık Çığlık İçimizdesin
sen bile bilmiyosun ya kim bilsin ne haldesin boş ver be can kimseler bilmesede candan öte gönüldesin yüzünün güzelliğini henüz bilmiyorum ama inanıyorumki çocukların en güzelisin sakın ağlama hiç olurmu can? çünkü yalnız değil hep bizimlesin duymuyoruz sanma feryatlarını her an çığlık çığlık içimizdesin İrfan Bakırcı
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Çoğunuz Belki Farkında Değil
sevmekten çok ölmeyi bilen gülmek şöyle dursun tebessümü bilemeyen sevdiği sanatçının konserinde hep en geriler itilen. belki esmerliğinden. belki şivesinden belki elbisesinden belkide uyruğundan dolayı merhabası bıçaklanmış. adından çok fikri sorgulanmış. kurak,kırsal, göçebe çoğrafyaların çocuklarıda sevebilir. çoğunuz belki farkında değil ama onlar yar ile yaşamaktan çok yar yoluna ölmeyi maharet bilir. İrfan Bakırcı
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Çok Geç Farkettim
bu sevdanın sonu varmı. veya bitmesi gereken bi yer. tükendim. bittim. kaybettim. sana sözüm yok hata benimdi. fikrinin donuk olduğunu çok geç farkettim. İrfan Bakırcı
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Çok Tehlikeli
asıl acı veren ayrılık şarkılar değil, gerçi şarkılarda biraz tehlikeli yani öyle o kadarda masum değil. tecrübelerimden biliyorum ilk kıvılcımı onlar düşürüyor yüreklere ''en güzel duygu sevmek'' desinde şarkı hadi gel, sen olda sevme! en güzel duygu sevmek, sevmekte, birde olmasa sonunda şu kahredilmek. sızıyan yanlarım var doğru ama ondan değil bu hikaye neden ayrılmak olsun ki yani sevmekse bütün gaye. hani bazen devrik cümleler kuruyor, -bilinçsiz utanıyorsun ya toplumda, işte ayrılmakta öyle bir utanç bence devrik cümle tadında. terkedenler utansın. şarkı diyorya ''git üzülen sen olursun sonunda'' git. hüzünlü şarkılar kalsın bana aşkından tek hatıra. asıl acı veren ayrılık. git, nasıl olsa şarkılarda masum değil. nasıl olsa şarkıların gözü kör. dur, birazdan bitecek şarkı bendeki sancıyı sen o zaman gör İrfan Bakırcı
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dalıp Giderim Gözlerine
haindir adına hasret dedikleri resmine özlemle bakarım günbatımlarında. çeker beni usul usul, tutar kolumdan çeker gecenin karanlığına. uzanırken ellerim semaya; ellerini düşünürüm ellerinde. tül tül dökülür avuçlarıma gece. yanarım dokunamam ellerine. yakar beni gecede ellerinde.. başımı yastığa koyarım uyku girmesede gözlerime. kaparım gözlerimi hasretinle hayaline. hasretin saçlarında savurur beni, savrulurum kara kara saçların gibi simsiyah akşamlara. dalıp giderim denizlere. dalıp giderim resminde masmavi gözlerine. mahçup bakar bana gözlerin. acımtrak bakar herdaim. bilirim ben sen değil; ayrılıklar, hasretler zalim.dalıp giderim sabahın selasında. dalıp giderim masmavi gözlerine dalıp giderim senli düşlere. çırpına çırpına boğulurum özleminde İrfan Bakırcı
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
De Ki Sevdalaşmak Neyimize
boş ver be! ! ! de ki sevdalaşmak neyimize... sen kırmızı başlıklı polyanna ben nükleer başlıklı prametüs sen umudun emekçisi ben boş sandal kürekçisi sen ölümsüz aşk vurgunu ben zayi sevdalar yorgunu. iyisimi, ikimizde bakalım işimize de ki sevdalaşmak neyimize... İrfan Bakırcı
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Deki Neyine
ben kahrolası bir serseriyim deki sevmek senin neyine hele birde sarışını hem sen esmer severdin nasıl kandın onun yeşil gözlerine ben yokolası bir biçareyim deki inanmak senin neyine hele birde bir plancıya sen kolay kolay kanmazdın nasıl kandın onun yalan sözlerine ben yıkılası bir avareyim deki yaşamak senin neyine hele birde bu kahpe şehirde sen kolay kolay yıkılmazdın nasıl düştün bu aşk beterine İrfan Bakırcı
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dicle
hep seni yaşadığım halde hiç seni yazamadım. fıratın can verdiği yaylalarımızın, serin, sade, buğulu kızı. yeldamın aydınlığı, ömrüm, şimal yıldızı. sürgünler yemiş gönlümün karbeyazı. bu sayfamda senin olsun dicle. belki nasip olmayacak görüşmemiz bir daha, belki çıkamayacağım bu geceden sabaha. gamlanmaya, üzülmeye,dertlenmeyesin. bir sayfalık hatırımyokmuş demeyesin diye; sana benden bir tek bu sayfa kalacak geriye. hep seni yaşadığım halde. hiç seni yazamadım dicle. kıyamadım adını elimle kirletmeye. kıyamadımadını dillerde söyletmeye. şimdi yoksun. kar altında kaldı sanki birer birer. misli hazan oldu hatıralar. şimdi elimde bir kalem, bir kağıt, birde adın var. söyleyemedim dicle. hep içimde kaldın. hep yüreğimde,işte şurada. işte ömrümün varında, canımın canında, saklı gizli hayatımda. diyemedim dicle, kimselere söyleyemedim. arlandım, utandım, yüzüm kızardı. bir adımatsan, bir tebessüm etsen sanki ne vardı. İrfan Bakırcı
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Diyecek Söz Kalmamıştı
sustum.. diyecek sözüm kalmamıştı bu aşka dair. zaten gidişinin yasındaydım. bir insan bu kadar yaralayıcı bakabilirdi giderken. işte ben o uçurumun kıyısındaydım. sessiz bir ölümdü aradığım. belki gözlerinde boğulmak. belki ellerinde yok olmak. ama sustum. biliyordum. bir fayda getirmeyecekti gitme demek yada konuşmak. İrfan Bakırcı
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|