![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57938
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Haramsın Bana
artık ellerini tutmak dizlerinde uyumak bir geceye bir sabahı kucaklamak seninle bir çiçekte özünü bulmak haram bana. yadelsin bana ellerden ziyade. yabancısın günahkarsın bu aşk oyununda yalancısın. tuzu kalmış bir deniz vurgunu yarım yaşanmışlık gibi acısın. dinmek bilmeyen bir diş ağrısı asla onulamayacak gönül yaramsın adın kalsada fikrimde hala ellerinsin ve artık bana haramsın. İrfan Bakırcı
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Hasrete Dair
İki satır yeterdi tek kelimede aslında hep o iki satırı umudettim vede affettim demeni yokluğun esnasında... çakıldı gözbebeklerim odamın duvarlarına saatin her saniyesi tokmak tokmak kanattı beynimi acımı dindirmek için mum aleviyle yaktım elimi duvardan duvara vurdum kendimi yokluğun bir yumruk gibi oturdu yüreğime tabakalarca tütün bastım kanamasın diye gözlerime uyuyabildiysem toplu katliyamlar yaptım düşlerimde bütün hasretlere ama varamadım bir türlü sana varamadım ne gerçekte nede düşlerimde ve bir türlü son veremedim sabahları uyanıp sokağına düşüşlerime varamadım bir türlü varamadım faili meçhul bir aşktın sen seni bir türlü bulamadım. geceye vurdum kendimi yine gece yarıları sokaklara kimlere sormadım ki seni kimler boğulmadı benimle hıçkırıklara çürümüş ciğerlerim lanetler okudu bana, oturma artık yeter oturma dedi bu köhne meyhane masalarına kendimide çürüttüm ciğerlerimide bir sürgün aşk belasına üstünü hiç istemeden harcadım hayatımı harcadım gençliğimi. kahrolayım ki ne senin nede gençliğimin bilemedim kıymetini şimdi dön diye çırpınışlarım boş biliyorum. ve bu sebepten kendimi hiç ama hiç affetmiyorum. sen çok uzaksın bana ben hasretindeyim yalnız senin derdinde kederindeyim. şimdi ya kalem düşer elimden ya ben kırılırım. ya şiirlerim küser sana ya ben darılırım. ya kafama sıkarım derdimden yada kahpece vurulurum herşeyin iki şıkkı var alternatifi yok sevdanın yağmurlar bile kırgın bana bilmiyorsun. affemiyorlar böyle kendine inat sağanak sağanak ağlayanı beni affedermisin? affedermisin hasrete dair yaşanılanı? ... sokağa çıkamıyorum bardaktan boşalırcasına yağmur yağıyor. odamı seller götürüyor. mektup kağıtlarım ıslak kalemim kanlı şu adına hasret dedikleri nasıl bir delikanlı. ne kahrım diniyor bu gece ne yağmur akıl ermez şu hasret çekenler nasıl avunur. benim sığmıyor fikrime bu gece yağmur gözlerimde kudurur. bu hasret varya bu hasret; adama kendi kendini vurdurur... İrfan Bakırcı
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hayat Bu
hayata yeniden başlayacağım. artık rafa kaldırmayacağım anılarımı. canım her sıkıldığında, her darlandığımda, yeniden açmayacağım maziyi sayfa sayfa. aşkı en başından yazacağım. sevdayıda....... benki nefes alıp vermek zannederken yaşamayı; hiç yaşamadım, yaşayamadım derinliğine hayatı. hiç aldatmadım, ve aldatılmadım sandım bir sevda oyununda. hiçbir tutanakta adım geçmemiş olmalıydı, hiçbir mahkeme salonunda. apak ağıtlar misali, tertemiz bir sayfa deilsede hayatım; güzel bir masalın iyi kalpli padişahıydım ben. hafif aksaklıklar olsada; bu güne dek süregeldisaltanatım... ah o çocukluğum! mesela aşşağı ahallede top oynarken; hiç dizim kanamadı benim. okuldan eve geldiğimde, hep hazırdı masada yağ sürülü ekmeğim. babam beş çocuğudan ençok beni severdi. okul harçlığım herkesinkinden çoktu. hele beslenme çantamda yok yoktu. takım elbisem ortaokulumuzun en fiyakalısıydı. iftihar panosunda ismim hep en başta yazılıydı. ondört yaşımda aşkla tanıştım. ve benimki okulun en güzel kızıydı. lisede şiirler yazmaya başladım. vaktiydi artık; ayrılık acısıyla tanışmalıydım. ve hayatı öğrenmek için, nice büyük sancılar yaşamalıydım. çocuk değildim artık, büyümeye alışmalıydım... artık büyüyordum. kendimce bilmem kaçıncı aşkı yaşıyordum. ömür maratonunun puslu loşluğunda. salınıp gidiyordum, ömür maratonunun puslu loşluğunda. ihanetle tanışmam çok kolay oldu. ve bu tanışma beni liseden alıkoydu. beş yılda lise bitmedi, daha fazla okumayada fikrim yetmedi. eee hayattı bu. düşüp lakmalar olacaktı tabi alışmalıydım. önce para kazanmayı öğrendim. sonrada aldatmayı. hayat bir makaraydı, sar sar bitiremedim dünyayı. döndüm durdum. baktım ki 28 yaşımdayım. ve dünya yuvarlak, bende yine yolun en başındayım. son olarak anladım ki; hayatın bana öğrettiği bir şey var. ipler benim elimde. ne zaman istersem hayat yeniden başlar. yaşın yetmiş olsa dahi, yeni doğdun ilk kez yaşıyorsun farzet. yeterki yaşayamadıklarını düşün. ve yaşamak için biraz çaba sarfet. hayat bu, hep ağlatmaz, gün olur güldürür elbet. İrfan Bakırcı
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Haylaz
mevsim titrek bir sonbahardı, ben yaramaz bir çocuk. matematikten kırık not almıştım. korkmuş sonra evden kaçmıştım. görüyordum. annem pencereden yolu gözlüyordu. soğuktu, yağmur yağıyordu... üşüyordum. evimizin bacası sıcacık tütüyordu. içimdeki haylaz babamdan korkuyor; eve gidemiyordu. daha çok çocuktum o zamanlar, lakin yüreğim yangın yeriydi. içim kor kor yanıyordu. hava buz gibiydi,yağmur yağıyordu. kaçarken ceketimi unutmuştum, içimdeki yangın ısınmama yetmiyordu İrfan Bakırcı
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hep Gülerdin Bana
hep gülerdin bana ne alem adamsın derdin. güler,geçer giderdin. hissedemezdin, gülen gözlerimin kuytu kıyılarına gizlenen hırçın dalgaları. hep gülerdin bana ne kadar iyisin derdin. güler, geçer giderdin. bilemezdin, kırpışan yüreğimin sevdan için derinden haykırışlarını. hep gülerdin bana. ne güzel gözlerin var derdin. güler, geçer giderdin. göremezdin, bir palyaçonun gönül gözünden,aşkına sebil olan gözyaşlarını İrfan Bakırcı
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Her Zamanki Gibi
yeniden yaktım yüreğimi halden bilmez bir sevda uğruna. lakin el açamadım,yalvaramadım her zamanki gibi yenik düştüm gururuma. bütün sözlerini yitirdim aşk şarkılarımın. nutkum tutuldu. şifasını bulamadım acıyan yanlarımın. dermanını isteyemedim yüzüm kızardı. geç kaldığımı zaten biliyordum. ama yinede her geçen gün candan zarardı. hem bir sabaha daha ermek, hem bir günü daha onsuz yitirmek. dondurdu fikrimi işte bu dilemma. yeni bir günün umudu varken, yitirilenin sızısı da vardı ama. bu sabah sonkez yazdım adını buğulu cama biliyorum o silinecek ve, ben çıkamayacağım yine senli bir akşama İrfan Bakırcı
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Herhangi Biri
Mektubuma ne diyeceğimi bilemeyerek başlıyorum. uçurum gibi bakıyordun. gözlerimi gözlerinden alamıyordum. yürekte rehnedilmiş platonik bir aşk gibi, kaçıramıyordum gözlerinden gözlerimi. ruhunun büyülü coğrafyasında gözlerinle kesiyordun acemi voltalarımı. elim ayağım tutmuyordu artık ne yaşama ne aşka. gözlerim zaten görmüyordu gözlerinden başka. bu aşk değildi. üç harften daha fazlaydı sana duyduklarım. artık şiir tadında kompozisyonlar bile karalıyordum. ve aşkın boyunu bayağı aşıyordu sana yazdıklarım. bu arada, bu ilk mektubum değil. daha önceki imzasız mektupların sahibide benim. yine yazmıyorum adımı, kim olduğumu sen bil. eğer herkese öyle bakmıyorsan bilirsin işte ne bileyim şayet bakıyorsan boşver gitsin. farzetki onlardan,herhangi biriyim... İrfan Bakırcı
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hesabı Görülecek
uçurtmamı vurdular kalemim kanlandı şiir bahçemde intihar çiçekleri seni benden aldılar hücrem daraldı göhsümde ihanet bıçakları dardayım bugün ama yarınlar bir muamma fikrimde intikam planları can bildiğim insanlar can evimden vurdular elbet görülecek hesapları İrfan Bakırcı
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hiç Aklımızdan Geçmemişti
hiç aklımızdan geçmemişti ayrılık. şarkılar söylerdik aşka dair. şirler okurduk sonu mutlu biten. dilekler tutardık yıldız kayarken. mehtabı seyre dalardık, dalardık geceye gün batarken. ve göz göze, gönül gönüle uyanırdık, yeni bir gün bizim için doğarken. bu ayrılık lüzumsuz aşkım. söyle bu veda neden. bu kadar erken. hiçmi düşünmedin kahrolacağımı, bu dünyadan giderken. beni böyle çaresiz, beni böyle....................... terkederken...... İrfan Bakırcı
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hiç Kırılmam....GİT...
ikimizin bir manası yok tesadüfen yanyana getirilmiş, bir iş başvurusu için çektirilmiş, gayet ciddi vesikalık fotoğraflar gibiyiz. yanyana duran ayrı dünyalarda... tek ortak yanımız, suratımızda yumruk gibi patlayan hayat flaşının yaşattığı göz kısıklığı. en iyisi, kendi yolumuzda, bildiğimiz gibi yürümek. hiç kırılmam git. neyi değiştirirki özür dilemek. ikimizin bir hikayesi yok... ayrı senaryoların kahramanlarıyız, aynı filmde tesadüfen oynayan. baksana şu filme kahramanlar gülünç senaryo melodram. tek ortak yanımız çakmak ceplerimizdeki kırılgan umut. hiç kırılmam git... hem beni,hemde bu yalan hikayeyi unut... İrfan Bakırcı
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|