![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57947
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Ne Dersin
Saat gece yarısını çoktan geçmiş Dışarıda sulusepken bir yağmur, Radyoda eskilerden bir musuki. Hicazmı dersin, hüzzammı dersin, rastmı dersin, Üstelik yardan ayrılmışsın, Serden sıyrılmışsın iyi mi? Gözyaşlarının yanaklarından süzülmeyişi; Büyük ihtimalle erkeklik gururu. Yoksa, sonbahar kadar hazırsın bu akşam ağlamaya. Yada, eski bir kartpostalın masmavi denizinde, Kaybolup kahraolmaya. Saat gece yarısını çoktan geçmiş Dışarıda sulusepken bir yağmur, Yüreğinde eşsiz burukluk... Üsküdarmı dersin, Şilemi dersin, Beykozmu dersin? Yüreğin avucunda; Can parçan, İstanbul'un geride; Nereye, nasıl gidersin? Kırılmazmı Eminönü vapuru? Simidini paylaştığın martılar darılmazmı? Başkent treninde sen, Geride İstanbul. Bu gidişin sonu hicran olmazmı? Dur! .. Gitme be kardeşim. Bari bir çay içseydik Sarayburnunda, Seyredalsaydık sonkez Kızkulesini, Dinleseydik dalgaların eşsiz musukisini, hey! Yan koltuktaki yolcu! Efkarlıyım, kes sesini! (10/04/2006) İrfan Bakırcı
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Ne Desem Yalan
kader desem kahpe yar desem yalancı. umut desem martı kanadında gönül desem kiracı. ne desem. bir bilsem. aşk desem yalan zaman desem talan mekan desem gönül o da deplasman İrfan Bakırcı
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ne Farkeder Bir Eksik Bir Fazla
sen olmazsan yıkılırım sanma dertsin, aşk değil, ne farkeder bir eksik bir fazla. acemi,sarsak, şiirlerime ve de kal diye dip not düştüğüm namelerime aldanma. varlığınla yokluğun bir. yıktın beni sanıp ta canını yorma. gelişini farketmedim ki gidişine yanayım. zaten bir aşka yanmam ben, yanarsam kahrolayım. İrfan Bakırcı
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ne İşin Var İstanbul'da
Vanda yanık tezek kokusu, Muşta tandır ekmeğinin o mis kokan buğusu ve Malatya da buz gibi soğuk su dururken; ne işin var İstanbu'da? Turan Emeksiz caddesinde yitirdiğin sevdiğini gelmiş Aksaray'da ne arıyorsun. orda burda,discoda barda boş boş sürtüyorsun. sonrada kurtlar sofrasından pay mı bekliyorsun. ulan oğlum sen vallahi kaşınıyorsun. sen liseyi bitirdin, tamam lise bitiremedi seni. ama böyle gidersen İstanbul bitirir seni. daha kedi olmadan fare tutmaya kalkarsan; tek şamarla patlatırlar enseni. ne kadarda boş vaktin varmış baban camiden, sen kahveden çıkmıyorsun. bulabildin mi papazın püskülünü? burası kahpe şehir evlat, yakarlar adamı sonra baban da imam da bulamaz külünü. dirini bırak İstanbul senin ölünü ölünü.... akşam dan akşamaymış! nah bulursun şişenin dibini. o bayramdan bayrama kıldığın üç rekatta kurtaramaz sonra ebeni. hey evlat! ! ! otmuş,günahı yokmuş.. diyenlere sakın aldanma, onlar kudurmuş kudurmuş. akşamdan sabaha discolarda tepineceğine; adam olda köyüne su bağlat. su taşımaktan bacılarının eli ayağı tutulmuş. hele bir dönde köyüne bak, kaç eli nasırlı yayla güzeli mektep okumuş? hani sen Anadolu çocuğuydun? hani delikanlılık mertlik özünde vardı? anlaşılan yiğitliğin sözünde kalmış. vay be Anadolu çocuğu! ! ! peki şimdi ya ne çocuğusun? dikkat et yarın bir gün Merter'e düşer köprü altlarında bilmem ne olursun. bak şimdi.. bunca sözümden de bişey anlayamadıysan; bilet paranı vereyim de köyüne dön. İstanbul kazan,sen çay kaşığı ne kaybettinde neyi arıyorsun. bana sorarsan yitirdiğin kişiliğin evlat. onuda bu kafayla biraz zor bulursun..... İrfan Bakırcı
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ne Kadar Düşünmek İstemesemde
azalırım akşamları ben böyle, hüzün çöker batan günle üzerime. kederlerim azaltır beni sen düşersin aklıma ansızın, her ne kadar düşünmek istemesemde seni. hüzün vurur pencereme her sabah, perdeleri yoktur gönül evimin. gam sızar keder sızar içeri. çoğaltır yokluğunu ve, içimdeki kimsesizlikleri... İrfan Bakırcı
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ne Olursun
bir gece yarısı, ne bu ihtilal gönlündeki? gitmek istiyorsun, ama peki, neden sabahı beklemezsin ki? gece karadır dur. çeker seni kuytusuna,boğulursun. gece yarısı vedaları dramatik filmlerde olur. bizimki aşktı film değil,sabahı bekle ne olursun İrfan Bakırcı
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ne Sanıyorsun
yapmaya çalıştığım ne peki neden uzak duruyorum sanıyorsun. bir günü nasıl bitirmeye çalışıyorum bir bilsen. ama yine aynı işçilik. çünkü yeni bir gün daha doğuyor bitirilmesi gereken. ve bende azalıyorum her biten günle sen benden böyle santim santim giderken. İrfan Bakırcı
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Neden
bi bakarsın akşam olmuş bir gün daha. bi bakarsın yıldızlar düşmüş saçlarıma bi bakarsın annem beni sormuş anka kuşlarından. bi bakarsın ben yokmuşum bırakığın yerde. bi bakarsın yol almışım seni ve herşeyi bırakıp geride. kırılma. her döndüğünde aynı yerde olamam ben. neden. terkeden hep sen. bekleyen hep ben. neden. üzgünüm artık sen olmayacaksın. kara ******* ortası beklenen... İrfan Bakırcı
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Neden2
neden umutsuz olur insan... neden gönül toprağını kan ile sular. neden göz yaşını akıtır sarımtrak yapraklara. yada unutulmaya yüz tutmuş anılara. boş ver çocuk. yatağını gün ışığıyla ısıt... gökyüzüne bir dolunay çiz ellerinle... ellerini aç o dolunaya sonra. sana neler getirir düşün ve umursa... İrfan Bakırcı
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Neredesin Ey Sevgili
bu dert beni verem eder. yüzünü göremeden bir gece daha. neredesin ey sevgili bak çok az kaldı sabaha... bu dert beni kanser eder. elini tutamadan bir soluk daha. kiminlesin ey sevgili. bak çok az kaldı sabaha. bu dert beniöldürür. yokluğun ecel, sensizlik intihar. daynamıyorum artık gel. ölüyorum sabaha çok az var.. ölüyorum gel artık kurtar... İrfan Bakırcı
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|