![]() |
|
|
#121 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57963
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Aşkını yaşayan candın…
Ey uzaklardan bakan sevdiğim Sezgilerinin serinliğinde yüzerken Tenini saran hücrelerin olmayı Bilsen ne kadar çok isterdim Senin serinliğin her bir sezgindim Uzak diyarlardan aldığım kokular Miski amberindi saldığın soluklar Her doğan gün sen yanımdaydın Kaybolan güneşle koynumdaydın Her aldığım bir kaşıkta tadımdın Uzandığım çimenlerde goncamdın Sen uzaklardaydın ama ben yakındım Yazdığım her bir satırda seni andım Sensizliğin girdabını öyle bir yaşadım ki Fırtınanın muştusu hortumlar kifayetsizdi Sen kendi halinde aşkını yaşayan candın Mustafa Cilasun
|
|
|
|
#122 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Aşkların en güzelini anlatan sevdanın adısın…
Sen sanki gönlümde açan baharın gülüsün Sen en nadide açan bembeyaz yasanımsın Sen ger gece rüyamda geçilen bir nağmesin Sen benimsin, göz bebeğimsin, her şeyimsin Sen şimdi uzak diyarlarda süzülen karanfilsin Sen ne kadar güzel bir rahmetsin, neşemsin Sen en güzel bestemsin, şiirlerimde hecesin Özlemimsin, şefkatimsin, sen huzur verensin Sen kalbimin süruru, sev dağımın gururusun Sen manayı önceleyen ne güzel bir serinliksin Bir damlasın, bir asmasın, sen bir sarmaşıksın Aşkların en güzelini yaşatan bu sevdanın adısın Uçan kelebeklerde, kırlangıçların kanatlarında Martıların uğultusunda, zambakların arasında Limanların esrarında, gece için açan yıldızlarda Sen vardın en yüce hülyalarımda, yarınlarımda Mustafa Cilasun
|
|
|
|
#123 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aşkların izinde…
Bulutlar durmuyor bir haykırış içinde Gök gürlüyor içimde yankılanan sesle Şimşek öyle hiddetli çakıyor ki karanlığın Muştuladığı sinede gizlenen aşkın sesine Lahuti bir ses kulak çeperlerinim içine O kadar muazzam bir ahenkle akıyor ki, Aşkın katrelerini, nihayetini haykırıyordu Beklediğimiz anın, son zamanını anlatıyordu Akşam yine bir hüzünle gelmek üzereydi Nice şamdanların, yaşanan aşkların izinde Yüreğin her zerresinde onsuz çalan sirende Gamı hazanın kapısını vuruyordu okunan ezan Kurtuluşa çağırırken, kapattığımız kulaklar Hakkı haykırırken, bigane kaldığımız idrakler Seherler, *******, yatsılar, akşamlar, ikindiler Kılınması gereken namazlar, açılamayan eller Niyazdan uzak gönüller, nedameti bilmeyen diller Çekilen canlar, cansız bedenler, bir nice cenazeler Kabrin içinde her şey, toprağın beslediği hayaller, Nice enler, tükenmeyen enaniyetler ölüme hasretler Mustafa Cilasun
|
|
|
|
#124 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aşksız bir hayatın girdabında yaşamak!
Zindanı yaşamak vardı, onunla solumak Nefessiz kalmak, hayattan öyle çekilmek Bırakmak, unutulmak, yalnızlık yaşamak Voltalarla tefekkürün zindeliğini yaşamak Öyle bir haldi, olmuş ve olacak serencamı Her an izleyen gölgeyi, kaderde bilmeceyi Çekeceğim çileyle ayazda hep gecelemeyi Gam etmiyordum, gönlümdeki kalan izleri Ben ve yalnızlığım, tespih tanelerinde anım Günlerce adımladığım, haksızlığadır figanım Zulmet karşısında yine yalnızım, sevdasızım Aşksız bir hayatın girdabında boğulmaktayım Kuşlarla avunanım, kanatlarında hülyalarım Ben yine hazanın en acımasızını yaşayanım Taş duvarların nemini koklayan mahkûmum Aşk kelepçesi takılan bir divanedir bu halim Ey yar sen hürsün, aşk adına özgür gülsün Semalarda süzülen gölgesin, bir serinliksin Hasretle gözlenen bir ümitsin, sen sevgisin Aşkı bilensin, vicdana gelensin bir rahmetsin Mustafa Cilasun
|
|
|
|
#125 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Atık bıraktım…
Bıraktım hislerimi boşluğa, Sıkmakla artık yorulmuştum. Daldım gülistan anlı bahçeye, Yaklaştım çok zarif bir güle, Tutmak için elimi uzatınca, Tiken battı, acımadı tenime. Aniden bırakırken o gülü, Hicranım aniden söküldü. Gül iken, gül sanki bir tiken, Uzak kalırken, gam derinden, Ya âdem, işte her görünen, Senin olmayacağını bilmen, İbret alman, bir kez düşünmen, Gülün endamında ki arı bilmen, Hatada dirilmen, edebe girmen, İnsanın aslıdır, salimine girmen, Kim olduğunu bilmen, düşünmen, Nefs ten ziyade, vicdanı öncelemen, Bir gün gerçekleşirse, tiken gül, Ancak senin emin elerin de hürdür. Mustafa Cilasun
|
|
|
|
#126 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ayak izlerin…
Sende bir zamanlar Kahkahalar atarak tutunduğum Ellerinle umut saçıyordun Parmaklarımız kenetleniyordu Kan dahi gelemez olmuştu O kadar çok seviyorduk ki Her zerre sevinç kaynağımızdı Annen seni çağırınca Yüreğimden kopmalar başlardı Kütleleşen buzlar eriyordu Güneşi istemiyordum Anneni dilemiyordum Sensizliğe sabredemiyordum Çaresiz gidince sessizdin Sensizlikte öyle bezgindim ki Peşinden gelmeyi çok istedim Gelemezdim üzülmeni istemezdim Ayaklarının izlerini takip ederdim Seni ancak öylece sevebilirdim Sensizdim, sazende arayan biriydim Ancak nağmelerle serinlerdim Senin ismini telaffuz ederdim Sana nefesimle seslenirdim Mustafa Cilasun
|
|
|
|
#127 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ayaklardan arta kalanlar!
Kaldırımların Kadim dostu adımlarım Sayısız düşüncelerime Refakat etmişlerdir Bedenimi Taşıyan ayaklarım Kim bilir kaç ayakkabıyı Eskiterek anısıyla kalmıştır Köşkerler Örslerini artık kullanmıyor Yenilenen modellerde Eskimeye bir hacet bırakmıyor Heveslerin Dinmeyen arzularında Neler bulunmuyor ki Eğer hadsizliği söz konusuysa Ne kadar Kolaysa meğer düşünmek Herkesçe dur durak bilmeden Israrla her ortamda öneriyor Lakin Bilgi idrakle buluşur ise Ancak o vakit çok önemli Olan bir değeri hikmettir Bedenler Zahir için aslolan Mihenktir Fakat teni Taşıyan kalp Beyin daha çok Senin asliyendir İnsan Aidiyetini bildikçe Değerli olan bir candır Değersiz olan ise Damarlarda akan kandır Kan Ruh bütünlüğünde Husule gelen değere aittir Ruhun Biganelik yaşaması Kalbin bariz hastalığıdır Bilmeden yaşamak Öyle büyük kayıptır ki Ayıp olan ise Ruhun ihatasından uzaklıktır Sen bir hiçken Dirliğin için kaim edilen Bütünlüğünde eriştiğin Güzide olan denkliğe giderken Bir hesabın Olacağı muhakkaktır Bir baksana etrafına Hesapsız kalan ne vardır Vaki iken gitmek Her şeye rağmen sende Umut ederek Duyarsızlığı yenmelisin Sen aşk için vaziyet edilensin Mustafa Cilasun
|
|
|
|
#128 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aydınlık olsa da kalmasın sevgisiz…
Yavaş yavaş çözülüyordu sinelerde sevgiler Sokak lambaları ışıl ışık aydınlatsa da sokağı Karanlığın izinden hiç bir haber kalmasa da Vicdanlar kararıyordu tükenen sevgisizlikten Hani bir saklambaç oynardık, hatta bir körebe Duvar kenarların da, köşe başların da anlatırdık Korkularımızı, sevinçlerimizi bitmeyen heyecanla Kalmadı artık bir heyecan, ne de yüreklerde vicdan Bizim değerlerimizi, bize haber vermeden almışlardı Bedenlerimiz oburluğumuzun yüküne amade kalmıştı Ten kokularımız dahi müstemlekenin bir esiri olmuştu Gözlerimiz ekranlara kilitli, parmaklarımız kumandaya Oysa benim hasretim unutulmaya yüz tutan sevgiydi Bizim olan bizim değerlerimizdi, örftü, ananeydi, edepti Hayâ duygusu fıtridir, yaratılış hilkatidir fakat kayboldu En kutsal değerlerimiz unutuldu, birden kapı dışarı edildi Niye ilk aşklar unutulmaz, yaşanılan o saflık sorgulanmaz Ne kadar sofiyane duygulardı, ilk yaşananlardı unutulmazdı Saflığın her katresinde bir iz vardı, samimiyet tabi ki hadsizdi Her taraf aydınlık olsa da, kararan bir yanımız vardı gönlümüz Hüzün her tarafı sarmışken, en yüce değerler niye hatırlanmaz Aşk bu kadar basit mi, yalnızca bir zevk mi, niçin hiç okunmaz İbret alınması için hakikate bakılmaz, tefekkür ihtiyacı duyulmaz Bakıyoruz görmekten yoksunuz, dinliyoruz anlamaktan korkuyoruz Mustafa Cilasun
|
|
|
|
#129 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ayrılığa doğru adımlar yaklaşırken!
Meğer ne kadar zormuş bu ayrılık Gönülde bırakmıyor hiçbir aydınlık Zihin karma karışık, ahval bulanık Her yerde gözler kayık, dil sarkık Halin iflası demek böyle bitermiş Nefesler şevksiz, hisler derbeder Hayat manasını yitirir terler gelir Her şey sessizleşirken can çekilir İşte bir ulviyetten yoksunsa can Ne kadar anlamlı ki aksa hep kan Can içinde ki can aşk ile sevdalan Yoksa kalmaz manası sen oyalan Aşk acıyı öteler asla ona sığınmaz Sevda maksadı içinde barındırmaz Elit olanlar bundan hiç anlamazlar Kalbi yürek zanneden aşk bulamaz Ancak bir emelin arzusuyla salınır Esrarın perdelerinde neler aranır Kim kiminle anlamlıdır dem alınır Bir hayatın sayfaları böyle kapanır Mustafa Cilasun
|
|
|
|
#130 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
B i l i r m i s i n!
Bilir misin neler vardır bakışlarında! Gözlerin bir başka konuşur bilir misin? Sana seni anlatırım, Sana; kendimi anlatırım. Sana söylemediğimi anlatır bakışlarım… Bir şarkı mırıldanırım dudaklarımda İstersen haykırırım sana duygularımı Yalnızca bizim dünyamızı istiyorum! Ama uzak çok uzak! Birde sen tutman ellerimden Düşerim boşluğa… Sen ve diğerleri birliktesiniz! Hep ellerinden tutarsın onların, Sözlerin hep onlardan yanadır. Bakamam sana… Bakarım; haykırır bakışlarım Gelmeyin üstüme Bütün bakışlarım okunacaktır. Okunması anlaşılması lazımdır. Gözlerim bambaşka konuşur sana B i l i r m i s i n! Bilir misin neler vardır bakışlarında! Gözlerin bir başka konuşur bilir misin? Sana seni anlatırım, Sana; kendimi anlatırım. Sana söylemediğimi anlatır bakışlarım… Bir şarkı mırıldanırım dudaklarımda İstersen haykırırım sana duygularımı Yalnızca bizim dünyamızı istiyorum! Ama uzak çok uzak! Birde sen tutman ellerimden Düşerim boşluğa… Sen ve diğerleri birliktesiniz! Hep ellerinden tutarsın onların, Sözlerin hep onlardan yanadır. Bakamam sana… Bakarım; haykırır bakışlarım Gelmeyin üstüme Bütün bakışlarım okunacaktır. Okunması anlaşılması lazımdır. Gözlerim bambaşka konuşur sana Sana seni Sana; kendimi Sana söyleyemediğimi anlatır bakışlarım… Mustafa Cilasun
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|