![]() |
![]() |
#81 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57911
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kerkük Türkmen ÇOcukları
Bir Televizyon kanalında ihtiyaçlarını dile getiren çocukları izleyince, katkı da bulunabileceğimiz aklımıza geldi. Üyesi olduğum Çağdaş şair ve Yazarlar Derneği olarak, Irak Türkmen Cephesi Enformasyon Müdürü Sn. Sadun KÖPRÜLÜ bey ile bir televizyon programý nda gördüð ümüz çağrısı üzerine telefon ile konuştuk. Sayın Köprülü de şahsen televizyon programında ki taleplerini yinelediler. Türkmen okullarında ki çocukların gerek derslerde kullanılacak kırtasiye malzemeleri, gerekse Türkçe kitap konusunda oldukça büyük sıkıntıları olduğunu beyan ettiler. Kişisel olarak burada ki kardeşlerimizin ki ne şart altında olurlarsa olsunlar eğitimlerine devam edebilmek istemeleri takdire şayandır. İhtiyaçlarının bir kısmını karşılayabileceğimizi düşündük. Tanıdığımız herkesten bu konuda destek beklemekteyiz. Şöyle ki; Orada ki kardeşlerimizin Türkçe Ders kitabı, hikaye, roman, şiir kitabı, okul araç ve gereçleri konusunda ihtiyaçları var katkıda bulunursanız Türkmen çocuklarını sevindirirsiniz. Ankara ve İstanbul da iki ayrı merkezde toplanacak kitap ve kırtasiyleri Türkmen Cephesi bürolarına ulaştırıp, onlarında Irak’a ulaştırmalarına aracılık edeceğiz. İstanbul'da bana ya da yine Antoloji'de üye olan Sayın Nihat POLAT beye mesajla ulaşabilirsiniz. Ankara Lokasyonu içinse Antoloji üyesi Sayın Fadıl Oktay arkadaşımıza '[email protected] 'adresinden ulaşabilirsiniz. Nisan Ayı sonuna kadar yetkililere ulaştıracağız. Gelen bütün kitap kırtasiye yardımı listelenecek ve tutanak eşliğinde Irak Türkmen Cephesi yetkililerine ulaştırılacaktır. MADDİ YARDIM KABUL EDİLMEYECEKTİR. Sayılarımla Meral Yağcıoğlu
![]() |
#82 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kır Kalemini
Suçluyum biliyorum Bastım tetiğe Tek kurşunla gönlümü mıhladım duvara Sedef kakmalı kabzasına Koca bir çentik attım Bitirdim aşkı Bir daha mı asla Asla sevmeyecek bu beden Ne seni nede bir başkasını Sadece doğayla aşk yaşayacak Çiçeği sevecek, kurdu, kuşu besleyecek Denizi kucaklayacak, yağmurda yıkanacak Biliyorum suçluyum Tek suçlusu benim bu finalin Yargısız olmasın infazın Gece arşa kurulsun mahkeme Dolunay ağlamaklı tanık Hakim olsun hislerin Savcıda gözlerin Mübaşir fersiz bir yıldız Lal olsun dili sessiz çağırsın Uyandırmasın uykumdan Yorgun, kırgın bedenim dinlenmekte İstemem avukat Savunmam yok ki Ne duruyorsun Aşk katilini cezalandır Kır kalemini Kur darağacını Yüreğinin tam ortasına Bırak sallanayım ipin ucunda Biliyorum suçluyum Suçluyum
![]() |
#83 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kızkulesi
Denizin ortasında Adeta nazlı bir kız edasıyla Süzülüp, salınankız kulesi Gece olsun,gündüz olsun Bana güç verir Tam karşısında kıyıdaki o kocaman Taşa oturur dertli kaldırırım kadehimi Şerefe der başlarız dertleşmeye Aheste gelir dalgaların sesi Kulağıma name olur Kemanın tellerine vurur gönülden Okşar tenimi, parmak uçları ıslak Kucak dolusu hasret taşır kıyı boyunca Yalnızlığımı paylaşır Yıldızlı, yıldızsız *******de Dost olur yanı başımda Nemli dizleri ne uzanır yatarım Ilık meltemin yumuşak esintisinde Nasihat eder sessiz, sessiz kulağıma Fısıltılarla cesaret olur yüreğime Arkadaş olur asırlık prenses Kıyıya ulaşan dalgaların ritmiyle Dans edip mutluluğa salar beni Ana olur, sımsıcak koynuna alır Kol kanat gerer korkularımı yok eder Sevgili olur, aşk aleviyle yanan yüreğimde Kopan fırtınaları dindirir Yıldızların altında kumsalda oynaşır benimle Güneşin doğmasıyla ışığım olur Aydınlatır,ısıtır buzdan kalbimi Yeni umutlarla başlarım güne Garip bir haz verir bana Uzaktan uzağa seyretmek bile Huzur verir yüreğime Yüzyıllardır yalnızlığını Marmara’yla paylaşan Martılarla söyleşen Görkemli kızkulesi Bütün gizemiyle Denizin ortasında Nazlı, nazlı salındıkça Bana yoldaş olur Hem gündüz hem de gece
![]() |
#84 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Korkuyorum
Korkuyorum Beni bırakıp gitmenden Asla değil Bağrıma taş basıp Alıştırırım kendimi Yaşamaya çalışırım Kararan dünyamda Birlikteyken ikimiz Bakan pırıltılı gözlerin Uzaklarda bir başkasını Aydınlatıyorsa gizli, gizli Yalansa tüm söylediklerin Bir başkası için çarpıyorsa O zalim yüreğin Mecburiyetlerse Bırakıp gitmene eğer engel İşte o zaman yıkılırım Onurum kırılır seni kırarım diye Korkuyorum Seninle sensiz yaşarken Binlerce kere ölmekten Korkuyorum. Git ki bir kere de bitsin bu iş Bendeki sen gönlümün zirvesindeyken Değerin düşmesin yerlere Dipte oynaşmasın sevdamız Ayaklar altında kirlenmesin paspas misali Seni sevmiştim Belki sende beni sevmiştin Ama olsun yoksa değerim Şu an görmüyorsa gözlerin Atmıyorsa yüreğin artık benimle Aşkımı gömerim yüreğime Zerre kadar küçülmezsin gözlerimde Kalmayı,zorla kalmayı düşünme bile Uzaktakini seç ve git Git
![]() |
#85 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kör Sabahlar
Duvara mıhlı zaman Meçhule koşmaktan Takatsiz yelkovan, arzusuz akrep Öldü zamansızlıkta, durdu hayat Saplandı yürek derinine Akıttı zehrini akrep Derinlerde iğnesi, kanar Kör sabahlar Uyandı zindan geceye Karardı dünya Kapıda gözler Bekler can şenliği Kayboldu gürültülü sessizlikte Telaşlı tükenen ümitler Korku sardı Bir nefes aradı panikle Sarıldı, kavuştu eller koynunda Kopan fırtına, esti savurdu Yağdı üzerine, ağladı feryat figan Çaresiz, fersiz gözleri Yaralı yüreği kanamakta Duran zaman zehirli Akrep iğnesinde sönen hayat Pas tutmuş menteşesi sürgülü kapı Tutuldu doğmayan güneş Silindi tüm hikaye Okunmaz artık şiir Soyundu düşlerinden imgeler Çırılçıplak ortada hayaller Kucakladı sonunda kara toprak Yoldaş oldu sıcak ölüm Kayboldu çakıl taşları arasında Fosilleşen sevda, ölgün yürekte beden Çiçeklenir mi bilmem Yeni yetişen fidelerde
![]() |
#86 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mangal Gibidir Yüreğim
korkup kaçmam hiçbir sevgiden aşktan korkmam, yanmaz parmak uçlarım mütevazı soframda katıktır sevgi damarlarımda dolaşan kandır sevgi kini, nefreti soluğumla boyarım, mavidir dünyam ben sevdiğimi ne adam gibi severim nede kadıncadır sevgim insanım, önce insan insanca severim yaratandan ötürü insanı severim kor kor aşkla yanar bedenim doru atın terkisinde şahlanır hislerim küçük, büyük, fakir yada zengin ayırt etmez ta içine alır yüreğim sığmaz demeyin mangal gibidir yüreğim evreni kucaklar sevdaya salarım sevgiden geçer yolum sevgiyedir yolculuğum silahlara kurşundur sevgi sevgi denizinde boğulur her türlü savaş dedim ya mangal gibidir yüreğim koca bir umman herkesi kucaklar sığdırırım sineme alır severim
![]() |
#87 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mavi Sevgi Çiçekleri
Unutmam Unutamam demiştim Yıllar geçse bile aradan Rüzgar hızıyla esip Savursa da beni oradan oraya Söküp atamam kalbimden Sanmıştım Sevmem Sevemem demiştim Hiçbir kimse kalbimdeki Tahtını ele geçiremez İsyan çıkarsa bile Demiştim Ama Yıllar merhem oldu Çaldım dünyama Mavi sevgi çiçekleri Filizlendi yüreğimde Güneş bir başka gülümsüyor Ana rahmine yeni düşmüş Cenin heyecanıyla büyüyor Tomurcuk duygularım Yelesine tutunmuş ak kısrak Sırtında koşuyorum hayata Yüzümde bir tebessüm Cebimde umutlarım Dilimde neşeli bir melodi Üzerimde mavi entari Yürüyorum geleceğe Mutluyum diyebiliyor Kırık gönlüm, mutluyum Ne pahasına olursa olsun Mutluyum şu küçük dünyamda Bir zamanlar söküp avuçlarıma aldığım O kan kırmızı yüreğim Gülümsüyor artık
![]() |
#88 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Maviye Uyansak
Uyumak istiyorum Uyanmamacasına Hasretinle yandığım Özleminle kavrulduğum Sen rüyama dalsan Hasret ateşime Aksan çağıl, çağıl Yüreğimi serin mavi ırmak da yıkasan Mavi derinliklerimden Çıkarsan incilerimi bir, bir Mavi bakıp mavi gülsek Tüm hüzünleri boğsak neşemizde Dönme dolapta sallansak el ele Mavilerin her tonuna el sallasak Kucaklasak bulutları Mavi bir rüzgar esse savursa saçlarımızı Kor alevden arınsak sonsuzluk da Ayrılmamacasına birleşse ellerimiz Bu dünyadan elimizi eteğimizi çeksek Ebedi hayatta birleşse bedenlerimiz Cennet bahçesinde uyansak Bir tarafta aşk melekleri Öteki tarafta sen ve ben Cennet meyveleri sunsa huriler Gümüş tepsiler dolsa taşsa Tuba ağacının altında Sere serpe gölgelensek Buz gibi sulara kansa gönlümüz Bir daha yanmasa hasret ateşi Sonsuzda sonsuzlaşsak Tüm kızıllar bürünse mavilere Sadece tenime dokunan Buselerinde asılı kırmızı karanfil olsa Fani dünyaya uyanmasak artık. Maviye uyansak Mavi yaşasak aşk melekleriyle Mavi de ölsek ikimiz
![]() |
#89 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Meleğim
bahtı gibi gözü kara yüreği yara meleğim bahtının karasına güneşten damlayan gökkuşağı çizsem narin bir kuş gibi sarıp sarmalasam yüreğine merhem sana destek olsam seni gönül mabedime alıp kem gözlerden uzakta önüne koca bir derya sersem bu liman senin desem ister kumdan kaleler yap kıyılarında dolaş çocukluğunun istersen de çam ağacının en yüksek dalında bir yuva hasret kaldığın seçimi sana bıraksam demir atar mısın? yalnız limana kıyısına düşer misin bedenimin ıssız kumsala güneş gibi doğ desem ısıtır mısın yüreğimi yakamozların arasına süzülüp gözlerimde mavileşse bahtının karası gözlerinin karasında yıldız, yıldız çoğalsam ister misin?
![]() |
#90 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Melek
Yeğenimle yazdığımız çocuklar için şiir tadında öykü Melek gece yarısını geçmek üzereydi sabaha birkaç saat vardı bayram yeri gibi coşkuluydu gece yıldızlar dans ediyordu dolunaysa orkestra şefi ulaşıyordu nağmeleri en ücraya güzellikleri hissedemeyen bir çift vardı tartışmışlardı hiç yoktan ve neredeyse bitireceklerdi noktayı koyup aşklarına düşündüler, yürekten istediler deneyeceklerdi bir daha o kadar içtendi ki arzuları semada bir melek duydu yakarışlarını tüy hafifliğinde ki kanatlarını çırparak indi dost melek yeryüzüne şenlik vardı ve kaçırmamalıydı şenliği yardım isteyen sevgililere tam bu saatte yardım edebilirdi arandı görev aşkıyla sevdalıları bulmuştu işte karşısında ağlaşıyordu ikisi çaresiz ne yapacaklarını bilmeden uğraşıyorlardı çözmek için sorunlarını için için ağlıyordu kız, bu şekilde bitmemeliydi delikanlıysa saçını okşuyordu gözleri nemli sihirli değneğiyle uzandı tek bir hamlede çözmek için kör düğümü ne olduğunu anlayamadı birden bire şimşek çaktı gök gürledi ortalık karıştı bir birine kara bulutlar örttü geceyi orkestra sustu bir fırtına koptu göz gözü görmüyordu tökezleyen dost melek yere düştü saf ipek kostümü lekelenmişti utanılacak bir leke değildi ama işe yaramazdı sihirli değneği gölgelenmişti ışıltısı lekesiz olmalıydı hem yüreği hem de kostümü istese de yardım edemezdi sevgililere sadece kendileri yardım edebilirlerdi seven gönülleri bir olmalıydı bir daha düşünüp,tartışmadan konuşarak halletmeliydiler küçük sorunlarını devam etmeliydiler aşklarına ancak öğüt verebilirdi “sevin birbirinizi,saygı duyun önce kendinize sevgi altın anahtarınız olsun” öğüdünü dinleyeceklerinden emin kırık kanatlarını çırparak geldiği gibi yükseldi melek
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|