![]() |
![]() |
#141 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57909
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ve Suare
açılır perde bir doğum günü mini mini bir beden sahnede başlar ağlamaya atılır yaşam mücadelesine alkışlar eşliğinde emekler acemice hayatı kah ağlar-kah güler büyür böylelikle estirir gençlik başında duman aşık olur,kavga eder sever, sevilmez belki de kim bilir dostuna sarılır, vardır elbet birkaç düşman türlü çeşit ayak oyunları mücadele,mübadele sonunda olgunlaşır sahnede karışır çoluk çocuğa eklenir yeni yeni dertler listeye okul çağı, düğün telaş derken yıpranmıştır bulaşmıştır sahne tozu eline,yüzene,yüreğine çıkmamacasına yoktur mecal dizlerinde yorgundur artık çekilir köşesine dilinde dualar uzak gitsin yalnızlık beri gelsin varsa yakınlar teslim edecek neyi var ki canından başka bir de vedalaşmak sevenlerle son nefeste sarmalanır beş metre patiskayla son oyundur eller üstünde ki yürüyüş göz yaşlarıyla uğurlanır dualar fısıldanır yürekten varsa hakları helal eder gözü yaşlı eş dost dolar bağrına kara toprak örter üstünü yaşanmışlıklarla hayallerin havalanır bir kuş gönül kafesinden ve suare son durakta kapanır perde. sır olmuştur varlığı şiir dizelerinde türkü nağmelerinde hatırlanır
![]() |
#142 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Veda
dün gece içtiğin sigaranın dumanı dağılmadı odamda hala tavana yaslanmış ağlıyor şimdi küllüğümde uzanmış yatıyor izmariti tıpkı ben gibi, boynu bükük, yalnız ellerini, soluğunu özlüyorum sesin hala kulağımda çınlıyor romantik müzik eşliğinde mum ışığı altında dans eden biz değildik sanki birden bire esti rüzgar savurdu seni sisli geceye gömdü tüm hislerimi boğuldu kırık kadeh de gülüşlerin vedalaşırken sebepsiz solgun yanağıma kondurduğun busenin sıcaklığı yakıyor elimi veda sancısı sardı bedenimi hançer sapladın ellerinle, kanıyor yüreğim buz gibi soğuk her yanım fırtına kopuyor hayatımda içimdeki kasırgayla çarpışıyor hangisi galip bilmem ama mağlup olan yüreğim paramparça yağmur sesini dinliyorum sonsuz karanlıkta bir yalnızlık türküsü tutturmuşum öyle ki girdabındayım sensizlik hortumunun tam ortasında oradan oraya savrulup duruyorum kara bulutlar kıskacına almış gözlerime mil çekilmiş *******imde ne ay nede yıldız yol gösterir yalnız yüreğime güneş doğmaz güne ulaşmaz tene üşüyorum, oysaki Ağustos böcekleri saz çalıyor tembel, tembel karıncalar kışa hazırlık yaparken çığ altında kaldı yüreğim zemherideyim
![]() |
#143 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Vefasıza Birkaç Soru
Günlerce geldim Yolları aşındırdım Bulamadım Kapı duvar Yoksun, nerdesin Bir not iliştirmemişsin kapına Posta kutun boş Haftalar hatta Aylar boyu bekledim Gelmedin. Aramadın bir kere Özlem üstüne özlem duydum Özlemedin Peki neden hiçbir şey olmamışçasına Yanaşmaktasın bu limana Küçük teknelere gönlüm kapalı Koca bir deryaydı, kum yığınına döndürdün ellerinle Çok geç. Hesap mı soracaksın, özür mü dileyeceksin? Özür mü, hayret Hangi yüzle bilmem ama yık buna hakkın Vazgeçtim senden. Ve yoruldum beklemekten Yoksa yaşadıklarımız mı diyeceksin? Ne yaşaması be çekip gitmedin mi hayatımdan? Rüzgar ekip fırtına biçmedin mi? Maviyi bulamadın mı kızıla? Silip atmadın mı bir çırpıda her şeyi? Elinin tersi hiç mi kirlenmedi? Borç mu soruyorsun? Ne borcu ola ki? Zira bu kadar beklemekle, Fazlasıyla ödedim borcumu. Istırapsa cabası. Vefa nedir bilmeyen zalim, Günahı vebali boynuna İpekten kravat senin. Senden sadece Rehin kalan yaralı yüreğimi İstiyorum ölmesin ellerinde. Sana inat yaşamalı, Aşkla çarpmalı, açmalı çiçek çiçek Dünyaya sevgi dağıtmalı, vefa dağıtmalı Güle güle yolun açık olsun Bakmadan ardına git Çek git
![]() |
#144 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yalan Gece
Yıldız yağıyor üzerime Aşka susayan yüreğim Sele kapıldı teninde Kelebek buselerin Dudağımda kor Yakıyor içten içe Dolunayda yansıyan Siluetin olsa bile Mutluluk taşıyor gözlerimden Sessizce ağlıyorum Evcilik oynayan çocuk kalbim Seni sensiz varmışsın gibi Yalancıktan yaşıyor Sen yalan, ben yalan Olsun be aşkım Bu gece de zaten yalan
![]() |
#145 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yalnızca Yalnızlıkla
Süzülünce pencereden Sabahın ilk ışığı Terk eder mavi düş perisi Kalır ulu orta Boş yatakla baş başa Eser esrik bir rüzgar Soyunan çılgın geceden Mahzun, hüzünbaz yürek Kayıp can aramakta Koşar canhıraş aynalara Dökülür sırrı pul pul, çehresiz Harelenmiş göz bebekleri Yandan çarklı acı kahve elinde Tüter kıvılcım bekleyen iğreti sigara İki dudağı arasına sıkışmış hayat Tutturur bir sohbet Sohbetin en koyusu, en acısı Yanar dil, kül olur her bir harf Yok olur şiir, silinir imge Kayar avuçtan Yansımasız çırılçıplak ayna Kırıkları arasında kan revan Kör karanlık bir de ağlamaklı yürek Dibe vurur panik deryasında Alabora arzular Duyulmasa da feryat figan Paylaşır yalnızca yalnızlıkla Sessiz, çaresiz Basar sırra kadem
![]() |
#146 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yalnızlık Lal
yalnızlık ses vermiyor siyahlara bürünmüş cehennem zebanisinin kucağında cenderedeyim sanki gecenin zift karasında paylaşmak istedim iyi kötü ne varsa sohbet etmekti tek niyetim seslendim “yalnızlık söyle neden bu ömür törpüsü susuşun,sessizliğin” çağırdım çığlıklarla kar etmedi ağladım yükseldi hıçkırıklarım ayyuka ömrüm çürüdü ses vermiyor inatla ses vermiyor yalnızlık duvara vurdum başımı cevaben tok bir ses taç yaptı başıma acıyı oysaki neler ummuştum hayattan yalnızlıktan çıt yok ritmini kaybetmiş olmuş lal el vermiyor ulaşmak için aydınlığa birlik olmuş kaderle örüyor ağını gömüyor dehlizlere çizmiyor kalem resmini mutluluğun göz görmüyor, karanlık tuval karalıyorum hayalen mürekkebim kızıl kan damlıyor kalem ağlıyor şiir yazıyorum çaresiz
![]() |
#147 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yare Dua
Güle güle sevgili yarim Yolun açık, Yüreğin aşk ile Dopdolu olsun. Tek bir gün bile ıslanmasın Kederden gözlerin. Yaşamın boyunca mutluluk Her daim yoldaşın olsun. Güle, güle sevgili yarim Yüzün daima neşe ile Aydınlansın. Gözlerin ışık saçsın mutluluktan Harelerden etrafına yayılsın Dert ve hüzün senden uzakta Çok uzakta dursun. Sana asla vurmasın sillesini hayat. Kaderin yalnızlık olmasın Yalancı dostlar değil, Gerçek can dostlar sarsın etrafını. Güle, güle sevgili yarim Gündüzleri güneşin hiç batmasın *******i kaymasın yıldızın Kararmasın dünyan. Büyük yaradan daima seni Kötülerden korusun. Hep güzel haberlerin çalınsın kulağıma, Sevdaların,başarıların nağme,nağme türkülerin Her ne kadar kan ağlasa da yüreğim. Yolun açık,bahtın aydın olsun Güle güle...
![]() |
#148 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yarın Her Şey Geç Olabilir
Onları kimse tanımaz Tanıyanlar varsa bile Hiçbir şey gelmiyor ellerinden Yada umursamıyorlar Masum minicik bedenleri Ve kocaman yürekleri var onların Boynu büküktür hepsinin istisnasız Bakışlarında hüznü görürsünüz. Nadir de olsa gülücüklerinde İnanılmaz isyan çığlıkları vardır Kadere isyan, yaşama isyan, Yüreklerinde çığlık atan Kim bilir daha nelere isyan Aslında her birinin iyi kötü Birer aileleri vardır bölük pörçük Kiminin anası üveydir, kiminin babası Aşağılanmışlardır çoğu zaman Ufacık bedenlerine ve hassas Duygularına rağmen tüm yakınlarından Şiddet görüp yaralanmıştır yürekleri Küçücük yaşta çalıştırılıp babalarına Meze olmuştur minik alın terleri Bir kısmı ise tacize mazur kalmıştır Oysa tek istedikleri, birazcık sevgidir onların Horlanıp itilip kakılmıştır her biri Rastlarız ara sıra onlara Kimimiz o an acır üzülürüz Vah vahlar la geçiştiririz. Kimimiz de tiksintiyle bakarız Üstü başı perişanlara. Ama ne yazık ki en ufak bir şey yapanımız yoktur kayda değer Birileri vardır birileri medya tik birileri Ancak laf üretirler, laf ebelerinden geri kalmazlar Dondurucu kış *******inde tek destekçileri Sadece biçare kendileridir. Birbirlerine sokularak yatarlar bankamatik kulübelerinde Yatacak yer bulurlarsa eğer. Sabaha ulaşacakları meçhuldür çoğunun İçlerinden bazılarının yeni gün müjdecisi güneşi Göremeyecekleri kesindir. Göçüp gideceklerdir. Balı sarhoşluğuyla tesadüfen uyananlarsa Sabah ayazında sımsıcak mis kokan Ekmeklere bakarlar fırın vitrininden Uzaktan uzağa, uzanıp alamazlar Para denen illetleri yoktur ceplerinde Ancak çalmaları gerekir yaşamaları için Bir de yakalanırlarsa...karakol ve aşağılanma En korktukları durumdur. Ölseler daha iyidir Yaz *******i daha bir rahattır Onları dondurucu soğuk ve ayaz beklemez. Sanki yatacak yerleri de boldur Tüm parklar ve çimenler kucaklar bedenlerini Yumuşacık yorgan olur yıldızlı gökyüzü Bir birine sokulup yatmaları gerekmez artık *******i Ancak açlık, yalnızlık ve kadere terkedilmişlik Tek yoldaşlarıdır, yalnızlıklarını yalnız kendileriyle paylaşırlar Elbette zararları vardır etrafa can almıştır içlerinden bazıları Ama her çocuk masum doğar annesinden düzen bozuk işlemekte Ve düzensizlik itmiştir sokak aralarına çoğunu acımasızca Babanın bir işi yoktur, annenin çaresi, çocuğunsa tahammülü Her birine bir sorsanız Mutlaka bir dilekleri vardır masum Dayaksız sıcak sevgi dolu bir yuvadır tek istekleri Ana kucağını, hiç görmedikleri baba şefkatini Çok özlemişlerdir. Dönmek bile isterler ailelerine Ama dayak vardır, her türlü şiddet vardır dönmezler Bugün hem de hiç gecikmeden Gerçekten bir şeyler yapmak gerekir bu canlara Yarın onlar için geç, hem de çok geç olabilir. Kaybederiz birer birer, hayatın başında yitip giderler Oysa nasıl ki çocuklar bizim geleceğimiz diyorsak Onlarda bizim geleceğimiz değiller mi Ve canımız çocuklarımız için geç olmadan bir şeyler yapmalıyız bugün Yarın her şey geç olabilir. Sadece ana sıcaklığıyla sevgi dolu Birer yuva sağlaya bilirsek eğer elbirliğiyle Sevinir bu gül çehreler, okul çocukları gibi. Haydi elbirliğiyle yola koyulalım. Bundan sonra ki canları yitirmeden Her şey geç olmadan.
![]() |
#149 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yaşayamıyorum
Çöktü içime ayrılık acısı Gece kadar karanlık, buz gibi soğuk Fırtına kopuyor yüreğimde Dinliyorum pencereye vuran yağmurun sesini Ahengi kaybolmuş melodisi kırık yüreğimle Çığlık çığlığa söylüyorum yalnızlık şarkısı Ne yapsam bilmiyorum,ürkek,şaşkın Birkaç saatten fazla değil bırakıp gidişi Telaşlandı yüreğim, durdu zaman Kırıldı kolum kanadım Göğsümden azat olma isteğiyle yüreğim Özenip yaralı serçeye çırpınır durur Dudağından aldığım yaşama iksirim Can suyum yok artık, tükendi soluğum, Kalmadı mecal, titrer dizlerim Toprağa sarıldı ölüden farksız bedenim Çöl fırtınasına yakalanan bedevi kadar aciz Savaşçı kum tanelerinin menzilinde yüreğim Alabora oldu savruldu bedenim Kaktüs yeşerdi göz yaşlarımla Dikenleri acıtıyor, kanıyor içim Bir gün yetti canıma Evren karalar giydi, suskun Zincirlendi gelecek her yeni gün Gecenin koynundan doğmayı bilmeyen Biçare güneş ağlamaklı Paramparça yüreğim hasret ateşinde kor Ölüm kol geziyor bahçemde, boynunu büktü çınar ağacı Şakımıyor yuvası yıkılan serçe Söndü mavi, gözlerimde kızıl alev Yoksa eğer gelecek günlerde, yaşamak haram Gülmek mi, ah nerde o günler? Dünde kaldı Dudağımda dondu tebessümler, saklı sarkıtları sol yanımda Ağlamak mı her an her yerde Atlantis’e yol adlı, sel olup akar gözyaşım Kayıp kentin koynunda soluksuz kaldım Hayat kaynağımdı, tükendi hayatım, yaşam belirtisi yok artık Gömün en derinine Atlantis’in, kalmadı yaşama arzum
![]() |
#150 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yazdım da Yazdım
Acımı dindirmekti tek amacım Dağladım kızgın demirle yüreğimi Kapanmadı yaram, faydasız Ateş parçası kor yüreğim Yakar acıtır içten içe Ağladım her gece iki güzüm iki çeşme Aradım çareler, düştüm ortalığa Bulamadım, kör düğüm Geçit vermez, çıkmazdayım. Nerde varsa tüm acıları Verin bana herkesin derdini Ben çekerim, kimse tatmasın acıyı Alışkınım ben,alışkın yüreğim Dedim, dedim de çekemedim bittim. Yeter artık yeter,istemem başka acı Bu kadarı da fazla,çok fazla Dayanmaz biçare bedenim Kaldıramaz, kırılır orta yerinden Yetmedi bir kaçı da üstüne eklendi. Şaştım kaldım Ne yapacağım Nasıl yaşayacağım Kararsız, çaresiz Sonunda aldım kağıdı kalemi elime İçimden geldiğince her şeyi Ama her şeyi yazdım Yazdım da yazdım. Dilim döndüğünce Tükenmekte tahammül gücüm İsyanım ayyukta Söylüyorum haykırışlarda Duyulmuyor,duyulsa bile Ne faydası olur ki yalnızlığım müzmin Sardı etrafımı dertler bitimsiz Yazıyorum geçmiyor Bekliyorum geçer, umutla Yine yazıyorum. Olmasa da şiir hiçbiri Dizelerce yazıyorum Ayyuktan dökülenleri Yazıyorum,yaşıyorum Hala yazıyorum Yazacağım her zaman Biliyorum Derdime Olur mu çare Bilmiyorum
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|