![]() |
|
|
#31 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57945
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Nasılda teskin olurum
Ne zamandan beri düşünürümde şu mevcut alfabetik yapının çizdiği sınırlar içerisinde seni nasıl anlatabilirim; en yalın biçimde nasıl ifade edebilirim. Dünyanın en zor işi be! Saçına düşmüş akların, yüzüne vurmuş hüzün dalgalarının, merhametindeki sınırsızlığın anlatımını nasıl yapabilirim. Ve gözlerindeki evlat ışıltısını hiç yapmacık olmayan evrensel evlat sevgini nasıl anlatabilirim. Bana mı düşmüş bu derim de kahrolurum, kahroldukça yanarım. Sırtımdadır çocukluk zamanlarımdan kalma şefkât dokunuşların; hâlâ daha dün gibi hissederim ve onlar ki en çok üşüdüğüm zamanlarda, ve en çok ağladığım zamanlarda aklıma gelir nasılda teskin olurum. Seni düşününce sen aklıma düşünce anacığım inan bana göç imkânı kalmıyor. İsyan bulutları içerisinde derbeder bir halde tam kendimi yakayım diyorumda, dediğime diyeceğime pişman ediyorsun. Yüzünde nasıl bırakırım bir dramatik senaryonun izlerini. Ve sisli bir gecenin sabaha yakın bir vaktinde elâlem derin uykulardayken ben seni derin acılara nasıl sevkederim; bir köy çeşmesinin dibinde. İki elin yapışırda kefenime bırakmazsın bilirim, öbür tarafa mahsus biletimi yakar; günahlarıma ilişkin bir hesap kapamadır bu desemde, böyle bir mizanı tanımaz geçersin. Bu yüzden varlığın sanki varlığımın teminatı, senin hatırına yaşamak, sen varolduğun müddetçe varolmak, sanki evlat olmanın gereğidir. Bana yakışmaz seni acılara bırakmak; iyi misin dediğinde, iyi olmasamda, vücudum ve ruhum derin ıstıraplar içinde de olsa, emin ol vereceğim cevap hep aynı olacaktır. 'İyiyim anacığım,iyiyim ben' diyeceğim hep. Yemin ederim ki; sana evlat acısını yaşatmak benim hesapsız ve ayarsız insiyatif duygumdan kaynaklanmayacak; ta ki yaradanın bana tahsis ettiği nefes sayısı bitene kadar. Velhasıl ben sana kendi olasılıklarım dahilinde ne ebedi bir acı ne de gündelik bir acı yaşatamam. Yaşadığımız müddetçe ancak önünde eğilir ve ellerinden öperim. ................ Sırtımdadır çocukluk zamanlarımdan kalma şefkât dokunuşların, hâlâ daha dün gibi hissederim, ve onlar ki en çok üşüdüğüm zamanlarda, ve en çok ağladığım zamanlarda aklıma gelir nasılda teskin olurum. ................. Rüzgârlar senin kokunu bana getirir nasılda teskin olurum.
|
|
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|