![]() |
|
|
#61 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57950
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Amip
Vay benim garip, Melek yürekli annem… Telefonda; ''seni gördüm rüyamda ama seçemiyorum'' dediğinde Eyvah dedi lal olan dilim Titreyen göbeğimle malum oldu diye… Sarı sıcak geceden Ulaşırken sancılı uykusuz sabaha Söyleyemedim sana Cüsseme yakışmayan İçimi, dışımı, tenimi titreten Midemdeki canlı hayvanı… Yüreğimde barınmayan bir hayvan İçimde mi yaşayacaktı? Bu da geçer, neler geçti… 19.9.2006- Adana Olgun Ekinci
|
|
|
|
#62 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Anayasal Aşk…
Yasal olmayan kelimelerden İllegal imgelerdir ürettiğim Anayasal olmayan Aşk çiziyorum dalgasız denizlere.. Saklanan imgelerin Ürkek tenhalığında Cebimdeki kelimeleri yüzdürüyorum Kağıt helvadan yaptığım kayıkta.. Çizdiğim aşkın Güvertesinde ben. Seversin sen diye Kağıt helvayla Korsansız denizlerden Yol alıyoruz sana doğru… Deniz.. Aşkımız.. Kağıt helva… Anayasa'sı, illegalitesi, İkimiziz bu aşkın, pupa yelken… Şubat - 2007 - Adana Olgun Ekinci
|
|
|
|
#63 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Annem Gibi Kokuyorsun
Kadınlarımdı onlar Sevdiğim ama göremediğim Yıldız kadar parlak Onlardan çok uzak Işıltısı yürek, varlıkları kutsal Ulaşılmaz.. Hep yoktular Kokusuz ve uzaktı Sevdiğim kadınlar Platonik sevdamdılar Sen kokarlardı tanımadığım yokluğunda Varlığında kaybolur Hiç olmamışlar ve ben Hiç sevmemişim gibi.. Bükreş'te, Amerika'da Avustralya ve uzaklardaydılar Öylesine çok ve ürkek Ve yalnızdılar sevgisizliğimde Ana karalarından uzak Okyanus diplerinde batardı sevdam Ulaşılmazdılar.. Annem kokardı tüm kadınlar Uzaktılar, duyumsardım Resimleri, mektupları, beyaz gülleriyle Yazmadığım şarkının besteleriydiler Tutunduğum duvar Hıçkırdığım sessizlik Ve hep eksiktiler.. Yitirdim kadınlarımı ergenliğimde Tütün sarısı, mor salkımlı Anason kokulu *******di Kirleten, yitiren, unutturan Ulaşılmazlıkları uzaklıklarıydı Gözlerin kadar yakın Kokun kadar uzak ve eksiktiler.. Sevdiğim yemek Bereketli toprak Ve hiçbir şey kadar Kendin kokuyor, sen kokuyorsun Defneyaprağından damlayan hüzün Çaldığım kurabiyeler kadar taze Atom kadar müthiş Buram buram aşk Ve hiç olmadığın kadar Kendin ve sen kokuyorsun.. Tıpkı annem gibi Kırılgan Islak Ve unuttuğum platonik aşklarım kadar Kutsal kokuyor Cennet bakıyor, aşk dokuyorsun En asi rüzgara direnen Kelebek kanadında renkler gibi Ve kendin ve sen Ve annem gibi kokuyorsun... 10.01.2008 - Adana Olgun Ekinci
|
|
|
|
#64 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aşk..Gece..Kadın..
Sevdasında şair Doğurganlığında Aşk yaratan kadın Ağlarken, Gözlerin sığınağım Yaşlarım, Tutunduğum sıcaklığın Sığınmasam kaybolur Tutunmasam düşerim. Yalnızlığıma soyunduğum Gece düşlerimsin… 23.1.2007 - Adana Olgun Ekinci
|
|
|
|
#65 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aykırı Sevdaların FİRARİ Aşıkları
_______Firari _________Göçebe ___________Çingene sevdamıza dair Aynı coğrafyanın farkı iklimlerinde Aykırı yürekleriz firari aşklar üreten Gün batımının farklı kızıllaşttığı ayrı kent akşamlarında Eleştirilerini ok gibi saplayanlara direnen yüreğin Ay ışığı firarlarım oldu Tanırken seni…. Aykırı bir adam, öz eleştirisiz Evreni, gökkuşağını yeniden yaratmaya soyunuyor… Uçurum başlarına yasak ve yabanıl Kır çiçekleri ekiyor topraksız… Aynı coğrafyanın, uzak kentlerinin gecesinde Ki….. Sana varmak için bütün çabası… İklim kuşağında savunurken aykırı sevdanı Savunurken ben nem kokan *******de... Sensiz, sessiz ve şiir kokan özlemlerimde _______Firari _________Göçebe ___________Çingene sevdamıza Yeni anlam ve kaçaklıklar yüklemek için Bir yol çiziyorum geceden sabaha Ve ayrı kentleri birleştirmek adına Yollardan, dağlardan, ovalardan, Yer altı nehirlerinin gizemli akışından Toros'ların heybetli zirvelerinden uçarak Sana ulaşıyorum, aykırılaşıyorum Aykırılaşıyoruz iklimlerimizi birleştirerek… Anlamlar katıyoruz yabancısı olduğumuz Kentlerin, ilçelerin, deniz kenarında Tahta masalı çay bahçelerinde _______Firari _________Göçebe ___________Çingene sevdamıza Anlatacağız… Anlayacaklar….. Savaşımız, emeklerimiz; Göçebe obalarında filizlenen Sevdalar üreten masumiyetimize Aykırılığımız, firarlarımız, militan aşkımıza Özgür ve yaşanılası mutluluk giydirmek için 22 / 07 / 2005 - Adana Olgun Ekinci
|
|
|
|
#66 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Badem-İlkbahar
Hani ilkbahar geldiğinde Ağaçların en güzeli badem ağacıdır ya, müjdecisidir ya baharın Nicedir özlemişim kokusunu, çiçeklerini, yemişini Dağlardan esen rüzgarların meltemi Ansızın ılık sıcak çarpar ya yüreğine yüzüne tenine Nicedir özlemişim baharı, badem ağacını, kokusunu... 30 Mart-Adana Olgun Ekinci
|
|
|
|
#67 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bana Bir Şiir Oku
Bilmiyorum deme sakın Bana bir şiir oku Annen, baban olsun içinde Bana bir şiir oku Kardeş, arkadaş, dost, sevgili Ya da istediğin olsun içinde Bilmiyorum deme sakın İstersen istiklal marşı oku Medeniyet tek dişi kalmış canavar olsun Yada vatan, ezan, kuran, din, iman olsun Mutlaka oku, bir şiir oku İster köpeğin kedin olsun içinde Ya da balığın, kuşların olsun Bilmiyorum deme sakın İster meyhane makamında oku Yada Ahmet Kaya gibi Gür sesle inlet ortalığı İstersen unut sözlerinin yarısını Bana bir şiir oku Bilmiyorum deme sakın Biliyorsun Şiir bilmeyeni sevmem ben Şiir sevmeyeni sevmem ben Pencerene konan kuşları Pır pır eden yürekleri söyle Barlarda söylenen Onuncu yıl marşını haykır İki duble içince aklına gelen Milliyetçi iki söz söyle! ! Bilmiyorum diye diye İnsanlığa ihanet etme Bana bir şiir oku Bilmiyorum deme sakın Hala bilmiyorsan eğer Hadi sen git işine Haziran - 2004 - Adana Olgun Ekinci
|
|
|
|
#68 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bayrak Oğlum Ve Ben
Yer siyah __Gök Beyaz En büyüksün-Şampiyonsun __Beşiktaş Sloganlarıyla odaları inlettiğimiz oğlum Kara kartal mozaikli Tüm bayraklara el koydu Dikiz aynamdaki flamayı __Panosuna Bagajımdaki çubuklu bayrağı __Penceresine Kilerdeki en güzel bayrağı __Duvarına astı Koçum birini geri ver dedim 'Hak verilmez alınır Dönmeye değil Ölmeye _Ölmeye __Ölmeye geldik'' sloganlarıyla Karşı tribünlere kovaladı Bayraksız kaldım __Bayraksızım artık… 1 Nisan 2005 - Adana Olgun Ekinci
|
|
|
|
#69 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ben Asılacak Bir Adamım
Bir dünya güzeline Bir yürek kadınına Yaşamındaki en büyük kötülüğü yaptım Fırtınalara, alaboralara sürükledim Hoyratça…Onursuzca… Suçluyum…cezamı çekiyorum Vurdum, ölmedi yaralandı, direndi Onun en kutsal yerini Yürek dilini susturdum O an dünya durdu Güneş, yıldızlar karanlığa gömüldü Gülen gözlerinin ışıltısı sönmedi O an dünya durdu Mevsimler karakışa döndü Yüreğindeki bahar çiçekleri solmadı Ve ben öldüm O bende açtı... Direndi.. Hoyrat dümensiz rotasız tekne oldum Utandım, kıyılarına yanaşamadım Kızgın lav, deli ırmak oldum Akacak yol, yatak bulamadım..tıkandım.. Sen Kar oldun tipi oldun, yağmur oldun Çiçek çiçek Bahar bahar açtın ihanetlerimde Dağlara ovalara yağdın bereketinle Ben Kızgın lavlarım, kirli ırmaklarımla Kendi içime aktım Kendimi kirlettim, bitirdim Sen iyiye Sen güzele Sen umuda, güneşe Sen her yeni güne açtın Çiçek çiçek, bahar bahar Sen açtıkça ben bittim Sen sevdasın Ben asılacak bir adamım.. 29.12.2004 - Adana Olgun Ekinci
|
|
|
|
#70 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ben *******i Şiir Yazarım
Uzanırken akşamlarda yatağıma Yastığım kağıt Başım kalemim olur ________Yazarım Satırlarımı ay ışığı aydınlatır Yıldızlar yansır dizelerime Yazarım.. mısralarca çoğalırsın Geceden sabaha... Bu yüzden en çok Uzun *******i severim O *******de yastığım dolar Mısralarım olursun… 11.9.2005 - Adana Olgun Ekinci
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|