![]() |
![]() |
#11 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57912
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ana
ANA Ana, Hani beni doğurmuştun, tosun gibiydim Hani bana ne söz, ne kılıç işlerdi Düşmana çelik, dosta yosun gibiydim Duygularımı hallaç pamuğuna çevirdiler Ana… … Ana… Hani ‘at, avrat, pusat’ vardı Namus bilmiştik Bir hatırlasana! Ana, hani vatan kutsaldı, “Gök girsin kızıl çıksın” diye Uğruna yeminler etmiştik … Ana, Hani bayrak rengini kanımızdan almıştı Şu, şu bayrağın destanını bir daha anlatsana! Kadir kıymet bilenimiz kalmadı, Aaaah anam aaah, aaaah! … Ana, Dön bir baksana! Hele bir dön de geriye bir baksana Bak, bak ‘taşları bağlamışlar’ ‘İtleri meydana salmışlar’ Ana… … Ana Daha benim yaşım kaç? Bak bembeyaz olmuş başımdaki saç Şu kınalı kuzuna tekrar kınlar yaksana … Ana, Beni bir hüzün boğar Duramam ki yerimde, ana! Kanla karışık akan gözyaşlarım Gözyaşımın pınarları yüreğimden doğar … Ana Hani dedem Yemen’e gitmişti Ve bir daha dönmemişti. Bilir misin daha dün öğrendim ana? Kimini öldürmüşler, kimini köle diye satmışlar … Bilemedim ana, bilemedim ana Bu vatan mı garip, bu vatan da ben mi garibim? Dost düşman bir oldu seçemedim ‘Vatanı’ Yem ettiler üç beş hayvana … Hani Haci Musa’ların kızı Fatma vardı Onu bana alacaktın, ‘yar olacaktı’ bana Hani o koklanmamış bir gonca güldü Görünce parayı pulu, o bile gitti yabana … Ana Dayanamıyorum artık, İhmal, ihlal ve ihanetleri gördükçe Kuzular kurtlarla yürüdükçe Sığmıyorum, sığmıyorum bir yerlere Beni de yanına alsana Ana alsana Al sana Al Hasan Kocamanoğlu
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|