![]() |
![]() |
#11 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57906
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Mağrur Güzel
İstanbul öte yanım Gençliğim, ümidim,kanım Karmaşasında mağrur Boğazda saklı canım Bir vapur çığlığında Şahlanan martıların Yollardan soyutlayan Berbat kaldırımların Kararsızlığında hayat Karakterinde sanat Çilenle,huzurunla, Ama hep senle,heyhat! İstanbul öte yanım Hayalim,çabam,anım Kapkara ayazların saçlarıdır Efkarı olanların Ve umududur sana uyananların Her semtinde ayrı güzel Aydınlık sabahların Tazeye karışan seslerin ahenginde, Bacası nazik tüten efkarlı gemilerde, Sahilde, caddelerde,diplerde,köşelerde, Kimi gayet sakince acele edenlerde Çocuklarda, gençlerde, talebelerde Araba önlerini kesen çingenelerde Nazlı nazlı salınan salkımdan söğütlerde Bir ananın oğluna verdiği öğütlerde Kimi tenha kimi karmaşık köşelerde Hatta eğreti duran loş kahvehanelerde Adım adım, karış karış,nokta nokta Her yerde Senden birşeyler var hep perde perde Haklıymış Yahya Kemal, haklıymış Orhan Veli Sen böylesine hayatken Kalem nasıl küsmeli Tende bir can bulaydın Olur idin sürmeli Bakışları hüzmeli Bir dünya güzeli Ey güzel söyle Senden nasıl vazgeçmeli... Derler artık İstanbul Bir problem çengeli Ben gülümü böyle sevdim Batmaz ki hiç dikeni Eyüp'ünün sırtlarına sinmiş Huzur uykusu Emirgan bahçesinde Taze bahar kokusu Kanlıca'ya geçende Kalmaz deniz korkusu Beyoğlu'nda keşmekeş Eminönü'nde beleş Nasıl bir büyüsün ki Tüm güzeller hep kandil Sen nur-ı ziya güneş Kurul gayri tahtına Asaletinle yerleş. Hacer Esma Yüksel |
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|