![]() |
|
|
#31 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57950
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Çiçek
Ağustos sıcağında vurulmuştum. Ansızın ve nasıl olduğunu anlayamadan... Buzdan bir kurşundu kalbime saplanan Kurşun erimedi.... Ben eridim.... Eridikçe... tükendim. Bilmezsin sen, Bir yaşayıp, bin ölmenin ne demek olduğunu. Bilmezsin sen sevgiyi. Tanımazsın hasreti. Oysa insanı yaşatan, sevgiliye duyulan hasrettir. Ömrü çürüten ise sevgisizlik... Çünkü; Sevgiler öldüğü zaman, İnsan da yarı ölüydü bir anlamda. Sevgi; çiçek değil miydi aynı zamanda. Susuz bir gül ne kadar yaşarsa, Sevgisiz bir kalpte de, İnsan, ancak o kadar yaşayabilirdi. İnsan da mevsim değil miydi bir anlamda. Sadece çiçekler mi açardı baharda? Bazen bir gül, bazen deve dikeni misali, Yaşamıyor muydu insanoğlu da hayatta? Dalından kopartılan bir çiçek, Er geç solmayacak mıydı vazoda? Ya kalbi kırılan insan….. Kopmayacak mıydı bir gün hayattan. Göçmeyecek miydi bu yalancı dünyadan. Şimdi nerde, boynu bükük bir çiçek görürsen, Ben geleyim aklına. Vasiyetim olsun... Çünkü; Sen, Hem beni, hem sevgimi öldürdün.... Bir de, Gönül bahçemdeki çiçeklerimi... Vecdi Murat Soydan |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Çocukluğum
Hayalimde kalan sen, neşeli çocukluğum Şimdi seni nerede, nerede bulacağım. İçimde bir acı ki, bende kalan yokluğun Kiminle dövüş edip nerde cam kıracağım. Siz, ey mutluluk dolu hatıraları açan, Çember çeviren eller, seksek oynanan taşlar. Kırdığım oyuncaklar, siz şimdi nerdesiniz? Yıllar ne çabuk geçip, nerelere gittiniz? Vecdi Murat Soydan |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Daha Önce Nerelerdeydin
Yıllar önce görmüştüm seni. Tamam demiştim kendi kendime.. Ben dengimi şimdi buldum. Sabahleyin uyanınca anladım ki, Gerçekle rüyayı birbirine karıştırmışım. Rüyalarımın bir tanesi… Ruhumun gül tanesi … Zaman durmadı… dünya durmadı… ben durmadım. Yaşantım seni aramakla geçti… Günler ayları kovaladı… Ben de seni… Yine de erişemiyordum Ne hayaline ne de gerçeğine. Dermanım kesildi seni kovalamaktan. Ben usandım…ben yoruldum… Lakin gönül usanmadı seni aramaktan. Yıllar sonra tesadüfen yolda rastladığımda sana, Sanki kalbim durdu… aklım durdu… ben durdum. Tanışmak isterdim, seni ilk gördüğüm yerde. İki laf etmek isterdim seninle. Girse de başım bin bir derde.. Ölüme bile giderdim ben seve seve. Kimdin, kimlerdendin.. Nerden geliyordun… Nereye gidiyordun böyle koşar adımlarla. Yıllar önce rastlamış olsaydım sana. Cevap verirdin sen de sorularıma. Dertleşirdik seninle baş başa. Sorularım cevapsız kaldı… Ona yanarım. Buldum dediğimde ben de dengimi. Bir darbe de felek vurdu. Şimdi zaman bitti… dünya bitti… ben bittim. Düşünüyorum … Kimden aldım acaba ben bu gönül ahını… Hep sormak isterdim sana, DAHA ÖNCE NERELERDEYDİN? Vecdi Murat Soydan |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dedi-Dedim 1
Dedi: Diline kelepçe vurulmuş sanki, Hem suskunsun, hem düşünceli. Gözlerinden anlıyorum diyemediklerini. Haydi itiraf et, sen birini seviyorsun. Dedim: Onu bir gördüm, aklım karıştı. Sanki, elim ayağıma dolaştı. Uğruna; Murat, milletle az mı dalaştı. İtiraf ediyorum: kahretsin! Ben birini seviyorum. Dedi: Cesaretin mi yok, kimden korkuyorsun? Sevgini boş yere gizliyorsun. Yazık! Kendine eziyet ediyorsun, Haydi itiraf et, sen birini seviyorsun. Dedim: Sevmenin yaşı yok, mekanı yoktur. Derdim bir değil pek çoktur, Sevdiğim yoksa Sultan Murat da yoktur. İtiraf ediyorum: kahretsin! Ben seni seviyorum. Vecdi Murat Soydan |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dedi-Dedim 2
Dedi; Kuşlar kanatsız uçamaz Balık susuz yaşayamaz Ağacın aşığı topraktır İnsan sevgisiz olamaz. Dedim; Gönlüm garip bir kuştur,kanadım sen ol, Mahzun yüreğime neşe dol, Benim de aşığım sensin Uykusuz *******ime sen çare ol. Dedi; Gözüm başkasında, kalbim seninle olamaz. Bir gönülde iki kişi yaşayamaz Kimse boş hayalle avunamaz Git artık üzme beni. Dedim; Göz gördü, gönül seni sevdi Varlığın varlığıma can verdi Sayende ruhum murada erdi, Gel artık öldürme beni. Dedi; Herkes kendi yoluna gitsin Bu sevda da burada bitsin Gönlün hayalimle yetinsin Git artık üzme beni. Dedim; Benim yolum seninledir; Sevgin her an içimdedir. Derdim hep kendimledir Gel artık öldürme beni. Dedi; Sen şansını çoktan kaybettin Daha önce neredeydin? Bana yıllar önce gelecektin Git artık üzme beni. Dedim; Bil ki, sensizlik sonum olur, Aşkın içimde yanan bir kordur, Kalbim, neşesini seninle korur, Gel artık öldürme beni. Dedi; Sevgin gönlünde yaşasın, Benim başımda tatlı bir belasın, Sen üzülme, artık başkaları ağlasın Git artık üzme beni. Dedim; Bir çaresi yok mu derdimin Bilsen her gün nasıl eririm İste dünyaları veririm Gel artık öldürme beni. Dedi; Unut beni bitsin derdin Gönlüme hep keder serdin Sevgiden başka bana ne verdin? Git artık üzme beni Dedim; Aşkın sonsuza kadar benimledir, Hayalin, ruhumla bütünleşir, Bu dünyada olamadık ama, Ahirette inşallah benimlesin. Dedi; Nasıl istersen öyle olsun, Yüreğin hep sevgiyle dolsun Sen de içimde yanan bir korsun Git artık üzme beni. Vecdi Murat Soydan |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Derlerdi de inanmazdım
Ağaçlar, ayakta ölürmüş, Derlerdi de inanmazdım. Sevdana düştüm düşeli, Her gün ölür gibi yaşayışım, Kim bilir, belki de, Ağaçları yalnız bırakmamak içinmiş. Vecdi Murat Soydan |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Doğru - Yanlış
Tek yanlışım; Yanlış bir zamanda, yanlış bir mekanda, Yanlış insanlar arasında, Seninle tesadüfen tanışıp, Kalbimdeki yasak duyguları yaşatıp, Yaşatılan yanlışlıklar içinde, Yanlışlıkla bulunmaktı. Tek doğrum; Doğru bir zamanda, Doğru bir mekanda, Doğru insanlar arasında, Seninle tesadüfen tanışıp, Kalbimdeki güzel duyguları seninle paylaşıp, Yaşatılan doğruluklar içinde, Doğru olarak bulunmak olmalıydı. Ancak; Bunca yanlıştan bir tek “ Doğru “ kaldı geriye, S e v g i m Vecdi Murat Soydan |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dondurma
Parktaki çocuk gülümsüyordu çevresine Bir elinde simidi, bir elinde kağıttan uçağı. Kaydıraktaki çocuklara bakıyordu. Yanında babası, Babasının elinde, kağıt kalem, Karalıyordu bir şeyleri, titrek elleriyle. Düşünceliydi adam. “Baba” dedi çocuk, dondurmacıyı işaret ederek. “Bana dondurma alsana.” Birden yüzü ekşidi adamın. Eli ceketinin cebine gitti. Karıştırdı bir şeyleri. Yutkundu adam. Çocuk tekrarladı isteğini, Baba duymazdan geldi. Çocuk direndi, çekiştirdi. “Hastalanırsın” dedi adam. Çocuk ağlamaya başladı. Salya sümüğüne karıştı ağladıkça. Yırtıldı ortalık. Baba duymazdan geldi yine. Kağıttan uçağına göz yaşları damladı çocuğun. Simit elinden düştü. Dondurma isterim diye tutturdu çocuk. Adam düşünceli, adam çaresiz. Çocuk inat, çocuk ağlamaklı. Oturduğu yerden doğruldu adam Çocuğuna sarıldı sımsıkı. Yokluğun gözü kör olsun dedi içinden Öptü çocuğunu, kokladı, sevdi, Çocuk sustu. Adam,çaresizliğine, kara yazgısına ağladı. Vecdi Murat SOYDAN 02/04/2007 Beylikova Vecdi Murat Soydan |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dudu
İki bebesiynen kaldı Dudu Herifi çekip gitti nedense? Er kısmı değil mi ki ya. Ya açmadı, yakıştıramadı. Ya takıp takıştıramadı. Gönlünce Dudu’sunu. Her halım ondan gitti. Gün geldi Alamanya’ya gitti Dudu. İki bebesini anasına bıraktı. Besbelli oradaydı umudu. Terk etti köyünü, yurdunu. Aylar geçti… “Dudu geldi.” dediler. Tomofilnen dik bayıra çıktılar. Delikanlılar sıram sıram oldular. Bak sen kelli, ne gelişti o. Uçuk yüzlü Dudu’da, Ne gülüştü o. Bet, beniz yerine gelmiş, O eski Dudu’yu sankim, Cinler, periler almış. Bebeleri koşuştular, çocukça. Oydu her halım Anaları açıkça. Birini sarmaladı döşünün ıscak yerine. Diğerini doladı arta kalan eline. İpince sızılarla gözlerinde yaş, Kucakladı hepten yavrularını. Düşüverdi bağrındaki o koca taş. Dindirdi içindeki çağlayan yaşı, Duymazlığa geldi, Konu komşu fiskosu. Sardı bağrına bebelerini, Anlattı yaban elde çektiklerini. Sarı Dudu evinin hayatında Diz çöküp başını kaldırdı Yaradana Sızım sızı hasretlik işte şimdi bitmişti Çakır Ayşa’nın gızı O gariban Dudu’cuk Yad ellerde yitmişti. Vecdi Murat Soydan |
|
|
|
|
|
#40 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ekmek ve Su Gibisin
Ekmek gibisin… sıcacık ve yumuşacık.. Su gibisin…. saf ve temiz. Ekmek ve su gibisin… Acıkınca doyduğum Susayınca kana kana içtiğim. Ekmek gibi kutsal sevgin. Su gibi aziz. Ekmek gibi… su gibi… Sen, kusursuz. Sana açım ben. Sana susuz… Ekmek gibisin... Öpüp, başıma koyduğum. Su gibisin... Yüreğimi serinlettiğim. Ekmek yoksa, Su yoksa, Fakirlik çoğalır dünyada Rahatlık azalır. Sen yoksan… Derdim çoğalır benim Keyfim azalır. Ekmek yoksa… su yoksa… Canlı yok alemde… hayat yok… Sen yoksan… Ekmek yok bana, su yok… Vecdi Murat Soydan |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|