![]() |
![]() |
#101 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57905
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Neden
O gülüşler bakışlar Yüreğime işledi Senden ayrıldığım gün Kalbimi delip geçti Son bakışlar buluştu Gözler yaşla dolmuştu Bu ayrılık canım Söyle neden oldu İlknur Çekici
![]() |
#102 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Neden Bu Küçük Dağları Ben Yarattım Havası
Sevgili dostlar kısa bir süre önce görev yaptığım küçük, şirin ilçeden tayinim çıktı ve yaklaşık 3 aydır beni zaman zaman boğan, çileden çıkartan İstanbul da görev yapıyorum.Doğduğum şehre önyargılarımı da yüklenerek geldiğimden mi? yoksa gerçekten bu şehirde insanlara sırf insan oldukları için değil de statülerinden dolayı değer verildiği için midir bilmiyorum pek çok noktaya takıldım. Örneğin görev yaptığım kurumun yemekhanesinde insanların oturup yemek yiyecekleri yerler bile buna göre belirlenmiş.Bir tarafta mühendisler diğer tarafta memur, işçi ve öğrenciler yemek yiyor; yada evden işe işten eve giderken kullandığımız servislerde bile sadece mühendis oldukları için uygulamaların doğru mu? yanlış mı? olduğuna bakılmaksızın bazı insanların kaprislerine göre hareket ediliyor. Peki neden bu küçük dağları ben yarattım havası. Bizleri yaradan yüceler yücesi bile kulları arasında ayrım yapmazken neden insanlar bu şekilde hareket ediyor. Neden bazı insanlar haklı olsalar bile güçsüz oldukları için eziliyor ve bu duruma bir gün dur diyebilecek miyiz? . Aylardır aklımda aynı sorular dönüp duruyor. Demokrasiden, eşitlikten bahsedip övündüğümüz bu kutsal topraklarda kanlarını bizler için akıtan, mücadelede tek bir yürek haline gelen şehitlerimiz işçi, memur, mühendis, doktor evladı değil mi? yoksa onlarda günlük hayatlarında ikinci sınıf insan muamelesi görmüş dışlanmış kimseler mi? . Hayır elbette değil bu vatan uğruna canını feda eden aslanlar da bizim gibi ve biz sadece savaşırken değil günlük hayatımızda da bunu fark ederek bunu özümseyerek memur, işçi, mühendis vb. ayrımı yapmadan yaşamayı öğrenmeli birlik olmalı ve dünyamızı daha iyiye güzele doğru değiştirmeliyiz. Şimdi size sormak istiyorum bulunduğu mevkiin nimetlerinden yararlanırken diğer insanları ezen onları yok sayan kişi bir gün bulunduğu konumu kaybeder ve tek başına kalırsa bundan dolayı yıkılmaz mı? .Bence yıkılır peki bu insan alçak gönüllü olmadığı için bu durumu hak etmiş olmuyor mu? Elbette oluyor.Ama gönül ister ki ne şimdi gözlerini hırs bürümüş, küçük dağları yarattığını sanan ve mevki sahibi olmayı başarabildiği için insanları hor gören kişiler ne de hayatı boyunca ezilmek zorunda kalanlar yıkılsın.Tüm bu insanlar basit bir günaydını bile birbirlerinden esirger hale gelmesin.Çünkü aslolan insandır……… İlknur Çekici
![]() |
#103 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Nereden Bilirdim
Hüzün mevsimiydi yaşanan Bir şey vardı yarım kalan Yorgun düşmüş yüreklerin Sevgisiz bedenlerin Gölgede kalmış rüyaların mevsimi Hiç beklemiyordum ki ben seni Nereden bilirdim Bir gün geleceğini Yaralarıma merhem olacağını Kendini sevdirip Kalbimi çalacağını Nereden bilirdim Yaşam verdiğin o günde Maziye karışacağını Başka hüzünlü baharların Koynuna savuracağını (15.03.2005/GÖYNÜK) İlknur Çekici
![]() |
#104 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ondandır Suskunluğum
Sar baştan geçmişi Alabilsem bu güne Sevgi dolu o evde Yaşayabilsem ben yine Korku nefret tanımayan Yalnız oyun oynayan Sevgiyle sarmalanan Olabilsem saf olan Değerini bilsem de, yaşasam Sevgiyi doyumsasam Aşka bakan gözlerle Tekrar sana kavuşsam Özlemimin bir yerinde Asılı çocukluğum Bir yerinde de sen varsın Ondandır suskunluğum İlknur Çekici
![]() |
#105 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ölüm
İçimdeki savaş büyüyor Acılarım gün gün artıyor Titremeler sarıyor beni Yoksa vücudum yeniliyor mu? Bu hastalık yedi bitirdi Gözlerden akan son damlayı getirdi Aşkımız kalpte kitlendi Son kez ellerimiz birleşti Anladım öldürüyor humma Yaşadığım bu son dakika Ne olur bırakma beni Ölüm bitirmesin sevgimizi Şimdi herşey ortada Ama sen yoksun yanımda Hep istediğim gelinlik var ya Şu an sırtımda Şöyle bi bakıyorum etrafıma Tüm sevdiklerim ve aşkım burada Bedenim gitgide soğuyor Üç karış toprak son durak oluyor Ne olur artık ağlamayın Gülün lütfen yas tutmayın Hatırlayın o güzel günleri Unutmayın asla beni (İSTANBUL)
![]() |
#106 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ölümsüz Aşk
Şiirlerime bakıp da Çaresiz,mutsuz sanmayın Gönlümden bir saniyede Bin türlü duygu geçer Kimi sevgi, aşk adına Kimi hüsran, dert adına Hissettiğim negatifler Bir saniyede gelir geçer Hissettiğim ölümsüz aşk Yıllardır sürer gider Yazıyorsam bitti her şey Sevgiye tövbe ettim Düşünürüm ben tersini Yaşarım aşkın ölmezini Aşka tövbe etmem için Kefeni giymem gerek Hayatımdaki büyük aşkı Maziye gömmem gerek İlknur Çekici
![]() |
#107 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ölüyorum Sensizlikde
Gözlerim saatte Aklım telefonda Bekliyorum umudu yaşamayı Karanlıklardan aydınlığa giden yola Seninle ulaşmayı Saniyeler tükeniyor ceplerimde Zaman akıyor yüreğimde Herşey sönüyor sensizlikle Yılların özlemi çöküyor üzerime Fısıldaşıyor gökyüzü Yıldızlar eteğimde Birde hasretin karası Doğuyor gözlerime Boğuluyorum bilmiyorsun Ölüyorum sensizlikde Saçlarıma dolanıyor Gölgeler *******de İlknur Çekici
![]() |
#108 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Özlem Kokan Gözlerin Yeniden Doğdu Gözlerime
Gündüz düşüyor gözlerimden ağır ağır Ay hazırlanıyor doğmaya. Yıldızlar kıpır kıpır oynaşıyor uzaklarda. Her yerde bir telaş; Panayır yerine dönüyor sokaklar. Sevdiğin şarkı çalıyor hafiften; Her tını sana adanmış. Bense ilk defa can atıyorum geceye; Saniyeleri deviriyorum sonu gelmez kadehlere. Masum bir heyecan dolaşıyor damarlarımı; Gelişine parlıyor gözbebeklerim. Bembeyaz bir mutluluk sarıyor etrafımı; Düğün yapıyor sevinçlerim. Ne çok özledim seni, Ne çok bekledim bilemezsin. Sustum kara *******de ağlamaklı. Teslim oldu yüreğim; Tükenmez sandığım hasretlere. Kaderim gebe uçurum uçurum hüzünlere. Asıyorken umutları hevenk hevenk bilinmeze; İşte vuslat; özlem kokan gözlerin, Yeniden doğdu gözlerime. (Özlem yağmuru düşünce yüreğe; kaderin sürüklenir sonu gelmeyecek sanılan bilinmeze) İlknur Çekici
![]() |
#109 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Özlem Yağmuru
Gitmelerin var kararsız ürkek Gelmelerin sevdayı yüklenerek Engin denizleri yüce dağları aşıp Gelmelerin var sevinerek Gelmelerin hoş eda *******e Gitmelerin olmasa gelecekte Özlem yağmurunda bırakmasan yüreğimi Tutsam *******ce o minnacık ellerini Gözlerinde kaybetsem kendimi Ellerine versem yüreğimi Ateşinle ısıtsam, yıllarca hasretlenen Aleve gebe bu sevgimi İlknur Çekici
![]() |
#110 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Parçalandı Kalbim
Parçalandı şimdi kalbim, dağıldı dört bir yana Ayaz yedi düşlerim, savruldu yalnızlığa Eski bir mendil gibi atıldı mutluluğum, Ölüme koşar gibi geçiyor zamanlarım. Gücüm yokken nafile duruyorum ayakta, Kan ağlarken yüreğim gülüyorum dostlara. Yaşanmayan hayallerle boğuşuyor rüyalarım, Kör talihe bin beste tüketiyor duygularım. Mantığım gözlerime set olmaya çalışıyor; Kalbim ise gözlerime sel ol ona karış diyor. Bir tarafım yalan her şey buralardan kaç git diyor, Sol yanım vazgeçmek yok sen güçlüsün savaş diyor. Gurur diyor bir tarafım, aşk diyor diğer yanım. Baharı görmeden kışa saplanmış sevdalarım. İlknur Çekici
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|