![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57911
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yitik Sevdam-1
Yitik sevdam özlemim hep sanadır Söylediğim en yanık Anadolu türkülerinde Tuvale vurduğum fırçanın her telinde Hem gündüzümde hem düşlerimde Özlemim sevdam yalnız sana yitik sevdam İsmini yakama apolet diye yazdım Sevdan gayrı bana kimlik oldu Motif motif çizdim resmini gönlüme Karanlıklar aynasında hep seni gördüm Hayaline koştum poyraz esintilerinde Bazen şairin bestesinde bazen ozanın dilinde Çoğu zaman günlerin ötesinde yaşadım Kuşların kanat sesinde aradım seni Yitik sevdam. Bir nefes yakınken dağlar kadar uzak oldun Kalem ucunda klavye tuşunda buldum seni Resmini aldım karşıma doya doya seyrettim Bir nefes kadar yakınken tarih kadar uzat durdun Sende biliyorsun gülüm bana verdiğin ızdırabı Kekeme sözler boğazında düğümlenir hep Fakat sana haykır diyemem duygularını Bırak geçmişini geleceğin bende diyemem Kaldırsam engelleri kırsam tüm barikatları Mum alevinde saydam renklerde görsem yüzünü Ana ceylan gibi yine dönüp bakarsın maziye Yitirilen zamana sitem sallarsın beklide Fakat bana aitsin sen Yitik sevdam. Alışkınım kara tren hasretini çekmeye Kimi zaman Ankara seymeni veya İzmir efesi Horon tepmelere halay çekmelere alışkınım Alışkınım hayalinle çocukcasına avunmaya Giz dolu söz meclislerine alışığım Yitik sevdam Özlemine,hayaline hasretine kadeh kaldırdım Kahrolası çaresizliğe alışkınım Yitik sevdam Süleyman Karacabey |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yitik Sevdam-2
Bir Ekim günüydü sahilde gezinirken ağır ağır Son baharın hazan vaktini yaşarken mevsim Deniz dalga dalga vururken limanlara Martıların kanat çırpışları arasında Deniz kıyısında hüzünlü gözlerle buldum seni Saçlarına desen olmuş kahverengi gözlerin Buğday tenin gül pembe yanakların Buldum Yitik Sevdam evet bu sensin Kim bilir ne zamandır buradasın bilemem Dalgaların hoyratlığında sen gül tomurcuğu Geri verdin unutulan duygularımı Yitik sevdam Biliyormusun sevdan bana kimlik oldu artık Sensiz denizin asi mavisine tutuldum Acılarla dolu yakamozlarda aradım seni Yüreğimde kardelenler açtı sensiz günlerde En soylu sevda türkülerini söyler oldum Umuda yeminli bakışlarla baktım yıllarca Göz yaşlarımı saçına toka diye taktım Yıllar yılı kartal kanadında aradım seni Kahve gözlerin, uzun kahve saçların gülüm Sensiz geçen her günümde hayalim oldular Göz yaşlarımı rakı kadehlerine doldurdum Hasreti sensin diye içtim yudum yudum Yıllar yılı hep seni bekledim durdum Bazen bir barda bazen deniz kıyısında Hep senle senin hayalinle içtim rakımı Sigaramın dumanında binlerce aah gizli Kum taneleri şahidim olsun bir tanem İnan çok seviyorum gülüm seni Bir kez olsun fısıltı gibi dökülsün dudaklarından Yazılmamış melodi notasında,aşk türküleri kadar içten Seviyorum gülüm seni ben taa yürekten. Süleyman Karacabey |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yozgatı Yaşamak
Çamlığın şahikasından dalgalanır nazlı hilal Aydınlatır ziyaları etrafını o güzel YOZGATIMI Burcu burcu kokar tüm insanlara havası Bir başka aleme götürür hislerin YOZGATIM. Dallanır budaklanır kol kanat gerer her yana Sarar tüm bedenine samimice insanlarını YOZGATIM Sevgi saçar köyüne,kasabasına kazalarına Tak vücut tek yürek olur Kollarıyla YOZGATIM. YOZ’ una YOZGAT demiş o l ulu pirim Yiğidi harman harman olmuş tek şehrim Öbek öbek derlenmiş sevgisi yurduma gencimin Nakış Nakış işlenmiş sevdan senin YOZGATIM Eşsiz nağmelerin en güzel şarkıları sende derlenir Bağlamanın telleri her vuruşta başka dillenir İlmek ilmek dokunur ismin gönüllerde şenlenir Bayrak bayrak dalgalanır,nefes gibi yaşanır YOZGATIM. Ab-ı hayat soğuk sularında kana kana içerim Dağını taşını dört bir yanını seyyah olup gezerim Yerlere sığdıramam seni göklere resmini çizerim Bir sevda şarkısı gibi duyar,hep seni dinlerim YOZGATIM. Sende doğdum sende büyüdün seni yaşayacağım Tezgahlara koydum bedenimi gönlüme ismini dokuyacağım Siyah zülüflere tel tel bağladım,hep seni koklayacağım Duman duman,bulut bulut seni yaşayacağım YOZGATIM. Süleyman Karacabey |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yürek ateşi
Bir gün eğer dokunursan ellerime Gözlerimde Aşkın sıcaklığını göreceksin Eriyeceksin tüm hislerinle birlikte Yüreğimin engin ateş denizinde. Bir gün yalnız kalmak istersen hayatta Aşksız insana bak, yalnız, gece gibi Zifiri karanlıkların dipsiz kuytularında Sevdiğini arayan “ben “ gibi kalırsın. Morcivert *******in ıssız sokaklarında Bazen bir park ortasında.bazan yollarda Avare avare Aşkını arayan birine rastlarsan Yalnızlığı onda bulursun,tıpkı ben gibi. Bazen yağmur yağar, gök kuşağına karışık, Ağlatır yer yüzünü,sevdiğinin arkasından ağlar gibi Fi tarihi kadar uzak,yıldız kadar yüksek kalır ellerim Gerçek olmadı,düşlerimi avuçlarımda tutamam. Bırak duyguların hürriyetine kavuşsun Çağla tadında, lavanta kokulu hülyalara dalsın Perçin vurulmaz hislerime istediğiyle olsun Güvercin gibi uçsun düşlerim hep seni bulsun. Süleyman Karacabey |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zaman
Zaman bazen aşım ekmeğim Zaman bazen büyük zehirli tılsımım Zaman bazen kinim nefretim Zaman bazen kısmetim nasibim Zaman bazen derdim ilacım Zaman bazen katilim ve ecelim Zaman bazen can dostum Zaman bazen hayatım ve ruhum Zaman bazen hayat arkadaşım Zaman bazen en büyük düşmanım Zaman bazen gonca gülüm Zaman bazen ayağıma batan dikenim Zaman bazen öten bülbülüm Zaman bazen azrailden gelen sesim Zaman bazen nurum ışığım Zaman bazen gecem ve karanlığım Ve zaman her zamanki ihtiyacım Söyle zaman ben sensiz nasıl yaşarım. Süleyman Karacabey |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|