![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12091
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gözlerini Ekmek İçin
bilmediğim ağaçların altında... o dehşet hışırtısı yüzünde oynaşan yaprak gölgelerinin ışıklar sağılır da hani aralarından düşer tam gözüne... bakarsın ya hani deli dalgalara daldığında derim ki... ”çok uzaklardan geliyorlar seslerinde zamanın acısı bir de birikmiş coşkular işte bu kıyıya tıpkı sana gelişim gibi... hoyrat dalgalar” o zaman hani saçlarımı okşar da hayran... aşık... bakarsın ya hani herkes bir şeyler söyler hayata ve aşka dair bildik sözler... savunulup yapılmayan... yarım yanımızdır... buluşuruz... dinler insan... belki elinde çay tepsisi belki meyve sorarlar da bana “hadi sen de bir şeyler söyle “ kısa bir söz ederim belki sıradandır... belki duyulmamış bilmem... gelir o anda... ama işte orada sen döner gözlerime bakarsın ya gözlerin kapalı sırtın dönük sarılmışım sana... gece karanlık. sesin uykulu mırıl mırıl bir şeyler konuşursun da ben okşarım saçlarını sesin sular gibi huzur verir içim rahat sen huzur duyarsın kollarımda olmaktan yüzünü yalarken nefesim sokulur da uyursun bilirim sabah öpüşün doğar ve sevdiğini fısıldarsın kulağıma hani o anlar vardır ya el ele dolaşırız da yağmur yağar günlerden bir gün herkesin düşüdür bu öpüşmek orada ama öperken ellerimi tutuşun var ya işte her şeyin rezalet olduğu akşamlardan yorgunluk stres o kadar da sertim ne kadar yumuşaksam bir kavga tutturursun hiç yoktan tepeme çıkar da sinirim anlamazsın... düşünmezsin bir an kırarım ben de masadaki tabağı... sen de bardağı çarparsın berbat... ortalık karışır birbirine falan üstelik laf da anlamazsın... yatıştırmağa kalksam ve kederle dalıp da sustuğumda... tıpkı bir evin üç duvarı yıkılmış bir evin son duvarı gibi sustuğumda yalnızlıktan geberdiğimde gelip saçlarıma dokunursun ya elimle iterim ve sen seni seviyorum dediğinde bu kahpe dünyaya karşı sarılarak ağladığında bakışın var ya bana dair ne varsa sevdiğinde insanlara şefkatinde paylaşmanın güzelliğinde o duruşun o susuşun gülümseyişin var ya bazan yaşam uçsuz bucaksız çöldür tek canlı geçmemiş kadar ıssız gün olur karadır ufuklar rüzgar bile taştır kayadır ıssızlığın ortasında iki can naçar kalırız ve sen bir direnç kalesi olursun o zaman bir an bile yakınmadan var ya hani kaba saba yanlarıma yanlışlarıma sevecen bir kızgınlıkla uzanışı elinin tıpkı bir çocuk gibi paylamaların bir de bana kendini sunuşunun bin bir hali sınırsız teslim oluşun yaban bir şiirdir bakışın bakışın yakışın yanışın oysa biliyorum hak etmem seni kabayım... patavatsızım... kuraldışıyım... çekemez kimse beni senin dışında kimse katlanamaz bana... bilirim oysa yine de yıkarsın kusurlarımı bakışında bunları yaşadım... sen duymadan ay düşmüş bir türküydü gece gece ve gözlerini ekmek için kıraçlarına ellerini ekmek için kıraçlarına gülüşünü ekmek için yüreğimin tümünü hazırladım seni çoğaltan bir şiir bahçesi diye |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Haikular-01
1 Gece yelleri Gelin yurt olun bana Adım firari 2 Gece yelleri Dudaklarımda yıldızlar Öpen seheri 3 Gece yelleri O giden sevgililer Döner mi geri 4 Ben gider oldum Yaralı bakışımda Zaman izleri |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Haikular-02
5 Yağmur okyanuslarında Kağıt gemi kağıt gemi Hadi taşı düşlerimi 6 Bir yıldız tak gönderine Rotanı rüzgarlar çizsin İmgelerimin soluğu 7 Böylesi bir dünyadan çık Gidelim başka yerlere Kalbimden yükselen buğu 8 Kağıt gemi kağıt gemi Ben gözlerindeki ışık Dizelerde yüzen kuğu |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Haikular-03
9 Gece çiçeğim İçimi kokun bassın Düşümde açıl 10 Bir yaprak gibi Düş-e yim eteğine Beni sensiz kıl 11 Suya karışan Işığım sende şimdi Aşk budur asıl |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Haikular-04
12 Gece-gümüş-ten Ay-a-sar-ka(e) n-di-li-ni Yel- düş-sen-e-sen 22.07.2002 04:23 13 Sevince seni Su susadı hasretten Uzat elini 14 Kapına geldim Söylemeden bil beni Ey düş gelini 15 Gece böceği Bir ona çal sazının İnce telini 16 Ay düşüyüm ben Yolcuyum esip giden Hüzün yelini |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Haikular-05
17 Ayrılıktır ki Ay kanar yara sızlar Nefes -nefesten 18 Ayrılıktır ki Bağırır avaz avaz Ses- sesten 19 Ayrılıktır o Düşler bile yol arar Bir kara sisten |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Haikular-06
20 Evi yapraktan Damı çiğdem camı gül Hülya isterdim 21 Kederi bulut Bahçesi söz ekili Rüya isterdim 22 Güneş adalet Mutluluğu gökyüzü Dünya isterdim |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Haikular-07
Bir gün olmayacağız Aşk deli yürek deli Bu en güzeli 24 Cırcır böceği Öldü-gece kederli Es zaman yeli 25 Ah neylemeli Aklım sus-yürek konuş Gece yar-eli 26 Belki yarın yok Sevmeli-sevilmeli Aşk bundan deli 27 Arılar gibi Aşktan evler kurmalı Dilenmemeli |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Haikular-08
28 Uzun-beyaz-düz Bozkıra kar yağıyor Sevdamızda güz 29 Akıl nedir ki Aslında aşk da deli Ay düşünmez ki 30 Can gider tenden Aşk yazar kara taşta Bin yıl önceden 31 Bana aşk gerek Alın aklın karını Konuğuz madem 32 Ömür ayrılık Her an bir diğerinden Hasret dem be dem 33 Ay güzel yar ay Silinir akça yüzün Bir gün alemden 34 Kayan bir yıldız Türkümüz hasret taşır Ha böcek ha ben |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Haikular-09
35 Hevesler yalan Kumdandır bütün evler Aşk imiş kalan 36 Aşkları kaldı Asıldığı kentlerin Tozu bile yok 37 Sözcüklerimden Kelebeğim yanmasın Dilim ateştir 38 Yürekteki kir Yedi deryalar gelse Nasıl arınır 39 Zaman dilinden Fısıldaşır söğütler Gök bile ürker 40 Ben aşk kılayım Bana *******i ver Sonra geri al 41 Ötme üveyik Kederden duyamam ki Gülümseme gül |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|