![]() |
|
|
#151 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57963
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Gri
hangi kitapları okursun diyor beriki öteki gömüyor yaşamını kitaplara anlatıyor hayatını anlıyor dinliyor beriki fark ediliyor dinleniyor olmak kendini başka kitaplarda yazarlarda kaldırıp başını bakıyor gözlerde aşk başlıyor nereden nasıl gelinmiş bu yere binlerce hüsran binlerce beklenti bir bir ezilip içinde büyütmüş adam ve kadını -en son ne zaman aşık olmuştum soruyor zamana beriki öteki zaman diyor -yıllar var belki bir ying bir yang vardı nasıl gri olunmuştu beyaz kim kim siyahtı gözlere çizildi resmi yüreğe kopyalandı yeniyetme duygular yaşanılmışlığında yaşlı duyguların Şule Aydemir
|
|
|
|
#152 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Gül Bülbül Hikayesi
çığlık çığlığa acısını haykırıyor çılgınca uzaktan kendine bakıyor da yanıyor da kendi söylediklerinden yüreği gerçek saklı kalmalıymış meğer bağdaş kurmuş düğüm düğüm bağrımın orta yerinde yaşam tüketildi yalan kurguya güle yetişemeyen bülbül hikayesi yanan yalan dolanmış dikenine gülümün kankızıl yaprağına yakalanmış bülbülüm son çare gülüme ölüm az bekle iki gözüm mevsimin geçsin gülüm Şule Aydemir
|
|
|
|
#153 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gülümse
bir elvedaya oyun yazdım başladım oynamaya bir mevsim olayım dedim sonbahardı uçtum hemen başka bir bahara yürü git dedim gelen uğursuza bir sazan ki meğer benmişim yaşam oltasının ucunda gözyaşından olurmuş dedikleri inciden hadi nerde aynaya sazandan gülümse Şule Aydemir
|
|
|
|
#154 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Güneş ki KaraDüşünce
kana kan düşün dedi kara kızıl gece gözyaşı başkaldırdı göze ağlamam dedi ağır ağrı oturdu yüreğe kalkmam dedi kelimelere dil dönmedi söyleyemedi yalan söylemeyi beceremezdi asma kilitli düşüncelerin demir kapılı hislere kanlı gelin verdik göremeden güveyi olsun dedi gök hiçbir şey tesadüf değil ki elbet tozlu saklı vardır gün gelir gelirdi hikmeti ağlamadı ki işe yaramaz beyhude yetmez yetmez sulayamaz suya kaynayan toprağı hani besleyemez de hiçbir yeşili sararıp gider bir hazan hüznü gibi koşuyordu ya bir yerlere yönü yoktu düşünüyordu ya hiçbir fikri de yoktu kararlar vermeli devam etmeliydi olmuyor olmuyordu sıkışınca ağlıyor tırnaklarını batırıyordu avuçlarına batırmak istediği yer yüreğiydi ya neyse orada da hissediyordu sızıyı bilmiyordu ya yine de gidiyordu hıdırellezdi ya gül ağacı gibiydi dibi adak dilek vs ama beden işlevsiz çabasız esiyor mu rüzgar duygularda söyle diyordu rüzgar saçlarını kırbaç indirirken suratına savruk aklını topla diyordu ayakları her engelde tökezliyor ya alışıklar hani kan içinde çıtları çıkmaz elleri ya elleri yarık yarık hani kapanmıyor ayazın yalnızlık izleri güneş çıkma beynime yapma tam açıyı anılar diyordu yaz da gelmesin diyordu ıslaklık yok kuraklık balçık diz boyu göremez gözleri kalın perdeli kara bilemez yetişemez o kadar uzak ufuklara kaldırsa başını bilirdi belki sade yıldız kıymetini ufuk görülürken gece bilinmezdi yazık! kamaştı kısıldı güneş vardı göremezdi biliyordu! gündüz de ikamet yerindeydi Şule Aydemir
|
|
|
|
#155 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Güneşyaşam Ebruli
-şekerden hadi yine üçlerden bahsedelim 3 haziran 03 303 olsun bu kez ya da şu zırt pırt kullandığım renklerden sarının ihanetinden mavinin bu gününden yeşilin geçmişinden falan filan yok yok bu kez yaşam ebruli olsun alsın götürsün beni Atlantik ötelerine düşünceler ve her zaman ki gibi sen kokan ellerim hani şu salak acı soslu sevdalarım şeker karası hüzünlerim trikotaj sabrım yanımda bir sürü vesairelerim olsun hadi beni yakalasın gece hüzünlerimde Güneşyaşam adı ebruli sarılı sarılıversin yamalı duygu duvarları renk cümbüşü olsun içi dişi yalıtımlı sesler geçirmesin soğuk-sıcak etkilemesin izole sevdalar üstüne yazılsın yamalı duygu duvarım bu kez kessin koysun çıkarsın şapkasını sahtekar yaşamın girsin hasta yaşama doktor Türk filmi mesela siyahta beyaz felcim yürütsün körüm gördürsün aşık olmalı bakana her şey mümkün yaşamı yakala içinde olur hep en büyük çatışma senden sana daha yakın hiç kimse olamaz asla unutma yürü git büyürken geçen zamanda düşün isim de ver karanlık kaldığında aklına tavus kuşunun tüyleri siyah beyazdır tüylerine dans ettirir güneş kırılır renklenir siyah beyaz düşün duygular yamalı hiç delik kalmamalı çık en büyük kahkahaya çık aydınlığa isim ver bütünleş adım 'Güneşyaşam Ebruli' Şule Aydemir
|
|
|
|
#156 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hadi Çabuk Kaldırın!
Sen ötesin düşüncelerimin tel örgülerinden… Korumam; Saçının bir telinin bile sen farkına varmadan yok olmasına izin vermemen.! ! ! Düşünen bir varlık eşlikçisiyim ben… hadi çabuk kaldırın taşları kaldırımları yollardan bu kez düşmeden yürümek istiyorum fütursuzca düşünmeden İçimden nasıl akıyorsa öyle hadi çabuk kaldırın taşları kaldırımları ben aşka gidiyorum ...ve bilmezsin sen karanlığa alışığım, yeniden düşerim uzaklara.........kim der ki uzağımdaki en yakınımsın ve karanlıkları susarım.... düşünmek koparır andan ve yakalar diğer anı....zahmet edilip yaşanıyorcasına coşkuları.... bir açın ekmeğin kokusu hazzında duyguları....alıyorsun da koyuyorsun mekanıma... bilmiyorsun mekanımsın da..bunalıma gidiyorum yalınayak, yüreğim çırılçıplak.. Gel-geç desem çıkamam evden, dışarı çıkmaya bir karar versem o zaman ben dışarıdaki kuşlardan korkarım ve onların yalnız çığlıklarından, oysa özgürlüğüm ben kanatlarında… bilinçsizce gizledikleri… Ah dertsiz miydi şu hatırladığım aşkın koynunda olan eflatun ölüm...! ''Öyle bir severim ki, İki bahar arası bile Nefreti bilmez kelebek gönlüm...'' -Hazırlan o zaman ben geldim........ *kalemi gönülden mürekkepli kadının günlüğünden Murat Avcı (Mavcozan) ' a ıthafen.... 17-29.07.2005 İst. Şule Aydemir
|
|
|
|
#157 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hadi Git(!)
Tam yeni oturmuştum yüreğim ağzımda; –Hadi git…(!) diyordu hınzır. Yüreğimi bu sözlerinin acıtacağını sanıyordu…neler görmüştük oysa neler.. Bir de ağlasa tastamam olacaktı tablo… Biliyordum, ki yaşamıştım evvelden. Yalnızın rolünü yalnızken yapmak acıdır, acıtır daha çok. Çoğu da bunu bilirde bilmezden gelir. Gidip yanına dizlerimin üzerinde çömeldim, yumruk yaptığı ellerini öptüm, öptüm arka arkaya. Başımı yavaşça kaldırıp gözbebeğine gözlerimi kilitledim. Yanaklarımızdan eş zamanlı ılık ıslak yollar açıldı, sonra çağladılar ama sessizce. Sonunda tamamlanmıştı tablo. Nasıl güzellikti bu ey Allah’ ım…(!) Sıkıca sarıldım acısını kendiminkiyle çiftleştirdim…Aynıydı genlerimiz. Kim bilebilirdi bizi bizden daha iyi! Hastaydı babam. Çözümsüzdü. Ve kör bir bulmaca gibi çözülemeyecektik biz de. Saçlarımı okşadı pamuk yumuk elleriyle, kulağıma fısıldadı; -Güzel günler geliyor, sabırla bekle, Yaratıcına güven… Git desem de gitme… Hadi şimdi git… Sımsıkı sarıldık, güvenle sıcacık… Biliyordum, aynıydı O’ da, inandım… O tek torunuydu babamın… Şule Aydemir
|
|
|
|
#158 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hadi Tutalım
hadi bir umut hayali tutalım aklımızdan öyle olsun ki sarsın sarmalasın ruhumuzu mesela bir deniz kenarı martı çığlıklarında ellimizde sigaramız çekirdek yiyip geçmiş gelecek muhasebeleri arasında güneş de batsın çıksın fonda ha unutmadan başımız sevdiğimizin omzunda mesela bir köyde olalım naturel yaşam adına ekip biçelim bağı bahçeyi alın teri haz ya yiyelim kokulu en güzel sebzeyi meyveyi hasat gelsin hazanla yaprak kürüyelim yanaklarımız elma kırmızı beynimiz daha duru gezelim tozalım kırda bayırda ha unutmadan sevdiğimiz de yanımızda mesela İstanbul Beyoğlu insan yoğunluğuna düşüncelere nostaljiye gömülelim küf kokalım önce ahlar içinde çeşitli kültürlerin havasından çekelim biraz ciğerlerimize uçalım kitap müzik sinema yazarlar solistler oyuncular dünyasına uzanalım şöyle Nevizade ya da Victor Lewi’ye bir rakı, şarap ya da bira sulasın gömülü gönüllerimizi gülümsemeler yavaşça yayılsın dudaklarımıza ha unutmadan sevdiğimiz kollarımızın arasında mesela yağmur çiselese avanak ıslatan niyetinden hani dönsek baksak gökyüzünde bulutlarla yaşama nasıl temizler bilsek tüm ıslaklık her şeyi içimize ateşler gibi akıttığımız dışa vuramadığımız tüm duygularımız adına sarılıp ağlasak utanmadan çekinmeden sevgilimizle ha unutmadan insan olduğumuzu hatırlatıp hatırlayıp da daha aklıma gelen yazmaya yetmez kağıt kalem hadi bir umut hayali tutalım aklımızdan öyle olsun ki sarsın sarmalasın ruhumuzu insan olmanın kıymetinde keyfinde ayrıcalığında Şule Aydemir
|
|
|
|
#159 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hayallerin Gölgesi
-10' na hayallerin gölgesiydin yaşam hayal gözlerinde başladı adını verdim yaşamıma aldığım nefestin sen neler bitmiyor ki ölüyorlar hatta öldürmedim öldüremedim nefesim kesildi sadece bittin başka yerde başka zamanda boyut değiştirip devam ettin hayallerin gölgesiydin kanadı acıydı ama yine de kangrendi gölgesini kestim hayalin 06 Mayıs 2003 12: 48: 00 Şule Aydemir
|
|
|
|
#160 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Haybeden / Aksesuar Kayıplar
tutundum sana kızılcık batma ellerime dilimi şerbetine bandım acı deme sözlerime alırım küllerinden kendimi üzülürüm böylesine ölmelere(!) Şule Aydemir
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|