![]() |
![]() |
#11 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57909
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Aşk'ı Bulmak
Yılgın bahar yellerinde aradım seni Sordum nafile aşk’ı bulamadımki Yorgun hazan saatlerinde düştüm peşine Koştum nafile hiç tutamadımki Sen ne menem şeymişsin ey aşk İnsafsızca harcadın hep beni Karakaplı bir kitap sanki yaşamım Kaç yıl oldu bulamam seni Bir gül için figan eden bülbül misali Tarumar oldu derdine yanan bu beden Tam buluyordumki bir seher vakti Rüyalar gibi yalandın sanki, uzaklaştın aniden Uykular bölündü, tüm hüzünler başımda Yorgun bu köhne şehir,bitik bu yürek Gam kasavet şimdi istanbul mihenk taşımda Yüreğimde kör bir kuyu uçsuz bucaksız Bulursun dediler,heder oldu ömrüm Acaba doğru aşk hangi taşın altında İlker Pamukçu |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Aşk'ın Küle Karıştı
Sabah pencereme doğan ilkbahar Rüzgarla savrulan tüle karıştı Ne kadar vefasız geçti zamanlar Artık dostlar bile ele karıştı Kırıldı dünyamın can çekirdeği Gönüller viran bir bahçe örneği Korktum tutamadım hiçbir çiçeği Artık kaktüs bile güle karıştı Şu kızıl dağlardan şafak topladım Yaktıkca gönlüme tekrar sapladım Ellerimde kalan en son hatıralarım Bir kültablasında küle karıştı Seni gökkubbenin üzerine çizdim Aşk’ın doruğunu kendimde sezdim Biten şeyler için şiirler yazdım Hırçın gözyaşlarım sele karıştı. İlker Pamukçu |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk İki Kişiliktir
Engin denizde bir yelkenli ufakmı ufak Dolaşır durur hep oradan oraya Bir kaç martı hiç ayrılmaz üzerinden Ta ki; yaklaşana kadar kıyıya Kıyıda eski bir lokanta şirinmi şirin Garson müşterilere servis yapmakta Uzun zamandır giderim ben o lokantaya Çalan şarkılar hep hüzünlü geldiler Burası bana hep sevmeleri hatırlatmakta Bu akşam bir boşluk var sanki Gözlerim aşina olduğu bir dostu bulamıyor Bakmayın dost dediğime, aslında tanımam onu Her gün aynı saatte gelip,aynı masaya oturan kız yok Dahası camlardan ufkuda göremiyorum Derken bir el dokunuyor omuzuma hafiften bir ses Afedersiniz diyor oturabilirmiyim yanınıza O an tüm hayat duruyor sanıyorum o kız Bukle, bukle sarı saçlarıyla yanıbaşımda Tam ben soracakken o önce davranıp Çoktandır sizde yalnızbaşınızasınız değilmi diyor Cevap veremiyorum bir an şaşırıp İşte o an yalnızlığım ilk defa bir garip geliyor Evet diyebiliyorum şaşkın birazda heyecanlı Siz diyorum, sizde hep tek başınızasınız Sususyor, konuşmuyor sadece bakışıyoruz Bir an damarlarımdaki kanın çekildiğini hissediyorum Gözleri, o gözleri o kadar mavi, bakışları öyle sıcakki Okyanusta ufak bir yelkenli gibi oradan oraya savruluyorum Dudaklarında tatlı bir tebessüm var Düşlerden öte bir güzellikle varoluyorum Uzun sürüyor bu ilişkimiz O minik balık lokantası hep buluşma yerimiz Bir gün vaktinde gelmiyor İki, üç, dört, beş Öğreniyorumki birini sevmiş evlenmiş Elveda bile demeden çekip gitmiş Benmi; ben hala o masadayım her gece Artık denizin tüm mavisini görebiliyorum Çalan şarkılar daha bir hüzünlü şimdi Köşedeki masa hala aşklara gebe Kimi zaman hayalini alıyorum karşıma dertleşiyorum İlk aşkımdı,onu çok seviyorum İlker Pamukçu |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk sizin Olsun
Tozlu yollarda yürümeyi yeğlerim Karşılıksız aşk asfaltları sizin olsun Yar yokken ben bu dünyayı neyleyim Dünya malı sizin olsun İhanete doğacaksa her sabah güneş Bırakın ******* hep benim olsun Ay yalnızlığıma dost olacaksa İstemem günler hep size doğsun Sonu yoksa bu meçhule gidişin Dinlenen melodilerde hep hüzün olsun Mutluluğu uzaklarda arayanlar Mutluluklar size hep yakın olsun İlker Pamukçu |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Atılmış Şiirler
Geldikleri yere gönderiyorum tüm şiirlerimi Hüzünlü kahpe bir İstanbul akşamında Terk ediyorum içimdeki o bakir bebeği Hazin bir beste şimdi dudaklarımda Üzerine yüklüyorum bütün kederlerimi Düşlerim kayboluyor uçuşan o sayfalarda Kapatıyorum yaprak yeşili gözlerimi Yarım kalıyor heceler mürekkep kokulu kağıtlarda İlker Pamukçu |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bahar Gözlüm
Ben hazan, sen hüzün bu elem vakti Giyotinler boynumda Sen sevinç, ben ümit şimdi Eflatunlar solmuş kalmış yanımda Tek ki sen gel Yeterki sen gel Bahar gözlüm hasretim ta boğazımda Canevim acıyor bu karanlıkta Sensizlik diyor tüm sokaklar, caddeler sensizlik Birer, birer boynunu büküyor kuşlar Hevesler aşk ‘a dair, duygularım ayakta Yeter yalvardığım yeter Gel yeniden açsın tüm çiçekler baharda Gel yine gel hadi Gözlerim kapanmasın bu şafakta İlker Pamukçu |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben Böyle Olacak Adam Değildim
Benimde bu kadar derdim olacaktı Bendemi böyle uykusuz sabaha varacaktım Böyle sus pus mu geçecekti günler O çok sevdiğim gramofonumu Sırf sen hediye ettin diye satacakmıydım Ah kader bendemi aşık olacak,bendemi yanacaktım İlker Pamukçu |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Beni Şimdi Sev
Bittiğinde bu rüya sen uyandığında Seni nasıl sevdiğimi anlayacaksın Gittiğimde senden çok uzaklara Ardımdan boş yere çok yanacaksın Bir çiçek kopacak dalından sanki Hiç özlemediğin kadar özleyeceksin beni Bir damla yaş misali, birşeyler kopacak içinden Yaptığın hatayı anlayacaksın Çok geç olmadan sev beni Bu rüya hiç bitmesin dersen Yarım kalırsın, yanarsın Kendini kandırma sende Karar senin, rüya senin Hadi artık uyan istersen İlker Pamukçu |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Beşinci Mevsim
Hatırladınmı birtanem Bir zamanlar boğazda küçük bir lokanta vardı Her hafta sonu gittiğimiz Hani terastaki masamızda iki küçük mum yanardı Ay’ın denizdeki aksiydi her gece seyrettiğimiz Hatırladınmı birtanem Kemanlar bizim şarkımızı çalardı Bir defasında tutamayıp kendimizi Çılgınlar gibi dans etmiştik İlk busemizde oradaydı hani Meraklı bakışlardan hiç çekinmemiştik Ya sarhoş oluşumuza ne demeli İki kadeh şaraptı oysa içtiğimiz Susmuştuk birtanem saatler boyu Yakamozların ışıltılarını izlemiştik Hiç ayrılmamak için yeminler etmiştik Ya şimdi, şimdi öylemi birtanem Yoksun sen yanımda; tam üç yıl geçmiş Herşey her dem taze, unutmadı seni bu şehir Ne çare beşinci mevsimimiz çok erken bitmiş. İlker Pamukçu |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Beyaz Gül
Beyaz bir gül koklamak istemiştin Bak yenide açmış deyip ne çok sevinmiştin Bir zamanlar sevgimizi kem gözlerden gizlemiştin Gittin gideli azap çiçeğim oldu o beyaz gül Defterimin arasında hatıran gibi Sarardı soldu şimdi o beyaz gül Gönlümün baş köşesinde, anılarda kaldı şimdi beyaz gül. İlker Pamukçu |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|