![]() |
![]() |
#21 |
Forum Aşığı
![]() Üyelik Tarihi: Jul 2007
Teşekkür Etme: 133 Thanked 123 Times in 109 Posts
Üye No: 43633
İtibar Gücü: 2283
Rep Puanı : 10207
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kendine İyi Bak
Kendimi ışıktan geçirdim, Göğsüme değen sıcaklığın kanı akar, Yaralarım dağlar tutmaz,/Kartal pençeli, Çürüyen ölüm besbelli geriden, Dönsem yüzüm kime bakar, Islıklanır fırtınadan önce mağrurluk, Yaşamak içindir öncesi bu suskunluk, Dudaklarında diazem,/Gözlerinde umutsuzluk, Sürüyen aşk besbelli geriden, Haritasında bedenin isyana kusursuzluk, Ertelenmiş arsızlıklar tufanı,/Yalanı her gerçeğin, Pencerede çırpınan kanatlar,/Zırhını savuran aşk, Acı giyinen hücrelerde kurşunlanan yasaklar, Us bütününde karışık bir mevsim salatası, Bir Kararsızlığım ben kıyısız her denize, Gerisi dil yarası,/Geçip giden ısırgan otu sancısı, Dokunsalar ölüm yazar duvarların alnındasın, Düşünsen kalansız kaldığın yerde,/Çırpınsan, Tavafı tamamlanan bir ömrün,/Sonundasın, Ben suskunluk,/Yağmur ve kar ötesi,/Belkisi yok, Yarım kalmış bir şarkı dilde,/Dursa da yürek birbaşına, Sen hep koşmalısın,/Beş para etmez hiçbirşey, Kendine iyi bakmalısın... |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Eserini Rafa Kaldır
Selamın da bitti ya, Demek ki her şeyi tüketmişsin, İflas etmiş hislerin, Besbelli ki, Gönül galerin kibirinin talanına uğramış, Kapanmış kapısı, Kilit vurulmuş, Anahtarını uzayın derinliklerine fırlatmışsın, Ohh, ohh be,çok rahatsın anlıyorum canım, Bebekler kadar rahat uyursun artık, Tebrikler, bak bunu çok iyi yapmışsın... Hani nerede o söndürülemez görünen koca yangın, Hamarat itfaiyeci, Sen çok yaşa emi, suyunu nereden buldun, Işıktan da ımı hızlısın,anlamadım, Nasıl, ne çabuk, ne zaman söndürdüğüne şaşarım, Enkazıda kalmamış sevdanın, Hızlı yok edicim, a cicim, Gurur duy kendinle bak başardın işte, başardın... Tek arta kalan şey, Yalnızca bir avuç kül , Rüzgarı da ikna etmiş gibisin, O da tersten esiyor, Katmış önüne o bir avuç külü, Savuruyor, savuruyor, Suskunlukla bitmesini bekliyorsun, Meraklanma o da biter, Bir avuç külün şu koca evrende yeri mi olur, Rivayeti mi edilir sanki... Varsın olsun, Bende bir buruk yürek, Bükük bir boyun, Kırık bir gurur kalmış geriye, Ne farkeder ha, ne farkeder, Evet kader utansın diye düşünebilirsin, Teselli mükafatı gibi bir şey olur ya, Sen hiç utandığını duydun mu kaderin, İnsanların utanmaz ettiği, O utanmazın, Bükük boyunlara, Buruk yüreklere, Kırık gururlara, Mahçubiyetini bir söyleyen oldumu hiç... Her şeye rağmen de, Hep onu suçlarız ama, Asıl suçlu biz değil miyiz, Onu da biz yaratmadık mı sanki, Al hadi, işte eserin, Yani ben, Günahımı kaderemi yüklesem, Yazık değil mi ona da, Hep o mu suçlu sanki... Al hadi dünya senin olsun, Çekiliyorum içinden, Kaderi suçlamadan, Bizdeki kader de, yine biz değilmiyiz, Ortak etme beni soluduğun havaya, Bildiğin gibi yaşa, Dünya senin olsun, Mutlu ol, kendimi imha etmeye gidiyorum artık, Kül değil, zerre kalmasın, Geniş olsun yerin, Rafa kaldırbilirsin eserin, İnkar et, kader de istersen, Bu eser Benim değil de , Ört üstünü, Görmesin kimse, Ne yaparsın, okunmuyor, okunmuyor işte, Kötü bir eser o, Ama yinede, yazarına kader deme, Kadere de yazıktır... Bir başka eser yaz, artık deneyimlisin, İyisini yaz, olur mu, iyisini, Kaderi suçlama, suçlama sakın... 06.07.2004 Taşkışla/Taksim |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Fahriye Abla
Hava keskin bir kömür kokusuyla dolar, Kapanırdı daha gün batmadan kapılar. Bu, afyon ruhu gibi baygın mahalleden, Hayalimde tek çizgi bir sen kalmışsın, sen! Hülyasındaki geniş aydınlığa gülen Gözlerin, dişlerin ve ak pak gerdanınla Ne güzel komşumuzdun sen, Fahriye Abla! Eviniz kutu gibi küçücük bir evdi, Sarmaşıklarla balkonu örtük bir evdi; Güneşin batmasına yakın saatlerde Yıkanırdı gölgesi kuytu bir derede. Yaz, kış yeşil bir saksı ıtır pencerede; Bahçende akasyalar açardı baharla. Ne şirin komşumuzdun sen, Fahriye Abla! Önce upuzun, sonra kesik saçın vardı; Tenin buğdaysı, boyun bir başak kadardı. İçini gıcıklardı bütün erkeklerin Altın bileziklerle dolu bileklerin. Açılırdı rüzgârda kısa eteklerin; Açık saçık şarkılar söylerdin en fazla. Ne çapkın komşumuzdun sen, Fahriye Abla! Gönül verdin derlerdi o delikanlıya, En sonunda varmışsın bir Erzincanlıya. Bilmem şimdi hâlâ bu ilk kocanda mısın, Hâlâ dağları karlı Erzincan’da mısın? Bırak, geçmiş günleri gönlüm hatırlasın; Hâtırada kalan şey değişmez zamanla, Ne vefalı komşumuzdun sen, Fahriye Abla! |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Alkol ve Entel
İnsan Hayat Hayvan Son yolculuk Devrim Evrim Manyetizma Dalgalar Beyinden çıkmalı Tüm evrene yayılmalı Sen Ben Bacakların ne güzel Sahi...Ne diyordum ben En iyisi.. Bir duble daha ver... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Bulabilir miyim Sence
Dünyada öyle güzellikler vardır ki Duygulara dökülemeyen Anlatılması kelimelerle çözülmüyecek bir bulmaca… Ne zaman çözmeye çalışsam Karşımda senin sevginle karşılaşıyorum Umutsuz bir güneş gibi Doğduğunda kendimi kaybediyorum güzelliğini görünce… Umutsuz bir bulmaca gibi çözemiyorum, Güzelliğinin sevginle olan ilişkisini. Düşünüyorum da Şimdi seninle duygularımı paylaşmak için Hangi bulmacanın kalbini kırıp Seninle birlikte olabilirim. Seni seviyorum gülüm… |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Gurbet Mutlaka Olacaktır
Gurbet ne ki yüzyılımızda Demek de bir yabancılaşmadır Çünkü varolduğu her yerde insanın Gurbet mutlaka olacaktır Sevda ile hasret varsa eğer Zulüm varsa mahpusluk varsa Ayrılıklar yakıyorsa içimizi Gurbet mutlaka olacaktır Solgun bir ışık altında yazılıp Uçları yakılan mektupların Yarısı ağıtsa yarısı türküdür Ve gurbet mutlaka olacaktır Bekleyişlerle direnen ömrün Dağlamaktaysa bağrını hicran Ve kıskıvrak sarıyorsa keder Gurbet mutlaka olacaktır Oyalı bir mendilin kanaviçesindeki Sabrın kararttığı gül demetine Usulca düşüyorsa bir damla gözyaşı Gurbet mutlaka olacaktır Gerçi taşbaskısı kitaplar İşportaya düştükten bu yana Hüzünden epey uzaklaştık Ama gurbet yine de vardır Suyun serin göğsüne daldırılan Kızgın bir demirdir gurbet Toplar bin yıllık duyarlıkları Ve acıları hiç eskitmeden Gurbet ne ki yüzyılımızda Demek de bir yabancılaşmadır Çünkü varolduğu her yerde insanın Gurbet mutlaka olacaktır II Hiçbir şey gideremez iç sıkıntılarını Memleketin şarkıları ve tütünü gibi Ve usulcacık okşar Karadeniz vapurunu nazım Yanar elleri Zamanın bağrında kanayan Birer zakkumdur her sürgün Hasretin elleriyle yoğurur hüznü Ve kanatır gurbetin Kadim yarasını Dersim sürgünden öte birşey Zilan bir kerbeladır aslında Hala anlatır ki aşiret çocuklarına Bir zulümdur gurbet Zulümden de öte Gurbet ne ki yüzyılımızda Demek de bir yabancılaşmadır Çünkü varolduğu sürece Dünyada zulüm Gurbet mutlaka olacaktır |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Serbest Şiir
Serbest şiir yazacağım derken o kadar kendimi serbest bırakmışım ki ipi kopan tespih tâneleri misâli dört bir yana dağılıvermiş bütün mısralarım Bir araya getirip toplayabilene aşk olsun (14 Eylül 2006/ Ören-Balıkesir) |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() En Katı Yüreklere Adını Yazsam Yumuşar
O en katı yüreklere, Adını yazsam; yumuşar, Rüzgarın uğultusuna, Seni anlatsam, susar... Şu ağlayan çocuklara, Ana sütü saflığını, Aç ve yorgun yolculara, Sun tokluğu, dindir yorgunluğu... O gül kokulu; şuh güzelliğini, Her bayatlığa bir tazeliğini, Hele ki; emsalsiz sevecenliğini, Anlatsam da, çözsem çözülmezliği... 20.04.2004 Taşkışla/Taksim |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Cana Yakın
Cana yakın arkadaşımken neden sonra sevdim seni canana yakın arkadaşısın şimdi haberin olmasa da senin uğruna can feda aşığımsın şimdi. Savunmuyorum kendimi suçum belli susuyorum kalbim hapiste sevmekten mahkumum elimden ne gelir kaderim böyleymiş bu bahar da yine sevilmekten mahkumum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Ölümüne Yeminliyim
Benim sessizliğime bakma sakın, Ben sana ölümüne yeminliyim. Mutlu günler inanki yakın, Bekleyeceğim,ölümüne yeminliyim. İyi günde,kötü günde beraberiz, Ayrılmasın yeterki gönüllerimiz, Solmayacak ümitlerimiz, Eşimsin,ölümüne yeminliyim. El ele verdikmi dağları aşarız, Sel olur nehirlerden taşarız, Ayrı düşsekte hasretle yaşarız, Hasretimsin,ölümüne yeminliyim. Bu sevda yarım kalamaz, Benden başkası kalbinde olamaz, Sana bakan bu dünyada yaşamaz, Namusumsun,ölümüne yeminliyim. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|