![]() |
![]() |
#21 |
Forum Aşığı
![]() Üyelik Tarihi: Jul 2007
Teşekkür Etme: 133 Thanked 123 Times in 109 Posts
Üye No: 43633
İtibar Gücü: 2286
Rep Puanı : 10207
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Senin İçin Ağlamak
Ne zaman aglamaya çalışsam göz yaşlarımda sevgiyle mutluluk arasındaki acıyı düşünüpte öğle aglıyorum… Ne zaman aglamaya çalışsam şu elimdeki kalemin yazmak isteyipte yazamadıklarını anlatmak isteyipte anlatamadıgı duyğuları düşünüpte ağlıyorum… Ne zaman aglamaya çalışsam en çok seninle geçırdigim güzel günlerin hatrına ne aglamayı nede gülmeyi hatırlıyorum… o anda aglamaya çalışsam bile!... Ne zaman aglamaya çalışsam aglamak için aglıyorum o anda senden başkası bahane aglayıp düşünüyorum sadece düşündükçe yeniden aglıyorum…! Ve her zaman ki gibi devamlı aglıyorum Senden başkası bahane bana… |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ağlamayı Yasakladım Gözlerime
Sakin kırılma sevdiğim sözlerime Lanet ediyorum her gün kaderime Kavuşamadım bir turlu meleğime Ağlamayı yasakladım gözlerime Allah’ım can ver dizlerime Kavuşmalıyım artık sevdiğime Cesaret kat cesaretime Ağlamayı yasakladım gözlerime. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Kelebek Dokunuşu
Dertsiz tasasız bir ömür geçirdim diyemem Kimi zaman korkarak yaşamaya cesaret edemediğim Duygularımdan gem almış nefessiz ab-ı hayatım Hep karıncalar dolaştı durdu beynimde Doğum günlerimi hiç sormayın zaten İki dilim kek üstünde üflenmek üzere duran Belki de geçmiş yıllarımı söndürüp atmak için Bile bile kendimi erittiğim mum parçası Yaşam dediğin hep gelgitlere mahkum, Sahte ve kördüğüm alıntılar değil midir ? İşte bu sahtelikte dahi Milyarların içindeki tek gerçeklik benim Sade ve yalın sırf senin için Artık geriye bakmadan umarsızca Doğum günümü değiştiriyorum Yas tutmalarım, matemsi ağıtlarım Çoktan geçmişime göç ettiler Kuşluk vakti gördüğüm rüyanın Bana sarıldığın anda Ne kadar gerçek ne kadar sen olduğunu anladım Bakışlarında gizleyerek izlediğim Bir dokunuştur en derinimde hissettiğim Adını söylemeye korksam da Bir gün bozulur mu büyüsü diye KELEBEK DOKUNUŞU dur Bakışlarından süzülen kalbime. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Aşkın Sırrı
Ademe secde ettinse, uzak değil yakındasın Mürşide biat ettinse, elestünün farkındasın. Nuh nebiyi düşündünse, tufan görmüş ummandasın Ehl-i Beyte yüz sürdünse, sultan ile sultandasın. Nefis putunu kırdınsa, İbrahim’le divandasın Benlik arından geçtinse, İsmail’le kurbandasın. Sabır yolunu seçtinse, Yusuf ile zindandasın Eyüp sırrını bildinse, her dertliye dermandasın. Kendi Tur’una çıktınsa, Musa ile Sina’dasın Ali’ye turab oldunsa, Fatime’yle Mina’dasın. Davut’a sapan oldunsa, Filistin’de devrandasın Gerçeğe agâh oldunsa, İsa ile seyrandasın. Ahmediyeti çözdünse,aşk denilen fermandasın Ebül Ervah’ı gördünse, Muhammed’le Kuran dasın. Tehvid nurunu bildinse, Lâ’da değil İlla’dasın Sırrın o aşka halidse, Allah ile Allah’tasın. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Methiye-6
Beni benden alıp sana getiren Güzel gözlerindir cana yetiren Seni senden alıp bana getiren Şirin sözlerindir cana yetiren Şirin sözlerindir cana yetiren Aşk bağında gonca gülü bitiren Karanlık geceden güne yetiren Sevda rüzgârıdır hasret bitiren Sevda rüzgârıdır hasret bitiren Umut yolarıdır dosta yetiren Engin’ in gönlünde gamı bitiren Kuşun kanadıdır sana yetiren. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() O Toprak (Karadere köyü )
beni tanır... o toprakta, anılar saklıdır... rüyalarıma girer, otu taşı ayrı ayrı... Ad....ilinden kay..ya doğru Emirdağ’dan salındın mı, geç çark deresini Çınarlık gelir... Sonra kız pınarı..için açılır... dibine boyunca uzanmışımdır. koca çınar ağacı vardı...dibi beni tanır... Göbekçi çeşmesi,suyunu içmedim mi uzanarak, Türbe bayırından geçen kuşun, Suyunda serinlediğim , açma deresi.. yüzen balığının acısı vardır, Kestane bayırında kış gecesi Gübrelenen çulluk, beni tanır.... Ah ne tatlı, bostanlarda ellerimle oyduğum, Har tarlasında, sulu özlü karpuz... Biz büyüdük, rahmetler olsun... Bal akar,berber amcanın, kirazından, ismail amcanın şeftalisinden mahrumuz.. Sakara başında pişirdiğim mısır.... Çeyrekli bayırından, gel de şimdi sıyrıl... İnek otlattım düzünde bayırında... korucu iken Tıyka kamçıladı.. Türbe altı çayırında.... derede yüzerken yakalandık.. İpsiz Recep rahat bırakmadı.. Azman bayırında, sığırlarımı saldığım Yollara düşüp izmarit aradığım, Geçen arabalara "gazete" diye bağırdığım O toprak beni tanır.. Dostan yana gönlüm dertli, Büyüdükçe insan..içindeki çocuğu kirletiyor belki... Meğer yalanmış,.hep dost olmazmış, yüzüne gülen.. yıllar var ki ,yok arayan gelen... Menfaate esir,duygular arkadaşlıktan yana.. Acaba özlem yok mu haykıracak, yoksulda olsa sevgi vardı, sımsıcak.... mahallenin fırını yandı mı ,beklerdik, peynirli pidesini Hüsniye yengenin Arap kapmazsa elimizden..afiyetle yerdik... su ,çeşme kurnasından kana kana Kış geldi mi, naylon torbadan kayak... çocukluğumu geri verin bana" Ya plastik kayrıkomla yada yalın ayak.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Aslında Hayat
Aslında hayat İnançla verilen eyvallahın Işıl ışıl yanan eyvahıdır. Aslında hayat Erkekleşmiş saç tohumunun Dişileşmiş ağarmasıdır. Aslında hayat Pembe beyaz çiçeğini açan mart ayının Mayıs ayındaki kırmızı lekeleridir. Aslında hayat Bach”ın notalarında gezinirken Beynindeki tası delmeye çalışan tuşların Birbirine ulaşma kaşıntılarıdır . Aslında hayat Ağızda çiğnenen markalı sakızın usaresinin Midede uğradığı sukut-u hayalidir . Aslında hayat Birin , milyarlara sıçrayışındaki hamlenin Cebirini ,kimyasının bozulmadan akıllıca yaşamaktır. Aslında hayat Vücudun otuz altı buçukluk normal ateşinde yüreğinin ceylan gözler karşısında kaynama noktasını yaşamaktır. Aslında hayat Kaybetmekten korktuklarının icmalinde Sıralama yapabilme cesaretindir . Aslında hayat, Gönül tarlanda açan , son sandığın çiçeğin İkinci , üçüncü şahıslardan gizlenme anlaşılmazlığıdır. Aslında hayat , Bittiğini gördüğün aşkının Ayrılık rüzgarlarındaki fırtınalarını yaşamandır. Aslında hayat Son durağım dediğin kahverengi toprağın bozkırdaki şafak kızıllığıdır. Aslında hayat , Ülkenin mapushanelerinden gardiyan gözetiminde emanet maviliklere savurduğun ıslah edilmemiş intikam külleridir . Aslında hayat , Bir balıkçının oltasının ucuna taktığı bilimsel yemin Av , avcı , aracı üçgeninde kar taneleri dolaşımıdır . Aslında hayat , Çözümü zor görünen denklemlerin denksizliğinde Onaylanabilen bir denkliği yakalamanın beyin oyunlarıdır. Aslında hayat Yaşamaktan korktuğun , yaşlı ölümün Sendeki genç doğumudur. Aslında hayat Sevgililer gününde aldığın kırmızı şarabı Duvarlarla paylaşmandır. Aslında hayat , Sebze meyve saklanan dolaplarda Çoraplarını bulmandır . Aslında hayat , Çiçeğin özünde göremediğimiz renktir. Aslında hayat , En güzel meyveleri yetiştirdiğimiz anda Özünü yaşamaktan korktuğumuz bağbozumudur. Aslında hayat , Tenin içinde hergün katlettiğimiz anka kuşunun Tenin dışında küllerinden kendini yaratma gayretidir . Aslında hayat , Emmeye doyamadığımız üretkenin memelerini kör kuyular gibi köreltmekdir . Aslında hayat , Güneşini görmemeye çalıştığımız gündüzlerimizin karanlığındaki kesik kesik tekil ışıklardır. Aslında hayat , Aşk ve umut ikizlerinin Dışımızda oluşan yaşantımıza döktüğü lavralardır. Aslında hayat , Bir kirpinin dikenlerinin altında yatan Yaşamaya dair yürek çarpıntılarıdır . Aslında hayat , Loş ışık altında beynimizin çizdiği ütopik çizgilerin aydınlıkta görülen farklı kalınlıklarıdır . Aslında hayat , Yarattığımız bir sürecin şafağındaki yuvasından, bize uzattığı gül dalının uzunluğudur . Aslında hayat , Bir yaşın , ardındaki yaşa emeklemesidir . Aslında hayat , Karanlığın sakladığı özelliklerin , Aydınlığın kümesindeki özelliklere katılımının doğum sancılarıdır . Aslında hayat , Önem vermeden bir sonraki günü görmek için Koparttığımız takvim yaprağının püf noktasıdır . Aslında hayat , Kendi mastürbasyonumuzla sancısız doğurduğumuz rutubet yarasalarıdır . Aslında hayat , Üzerine konmayı ihmal ettiğimiz keyif tünekleridir. Aslında hayat , Çözmeyi , başkalarına bıraktığımız bulmacalarımızın Ortaya çıkmayan gizemli kelimenin sözlükteki adıdır. Aslında hayat , Fail-i meçhul cinayetlerimizin yargılanmayan arsızlığının ipuçlarıdır. Aslında hayat , Yaşamın en dinç ayının , Son zamanlarına fırlatılan nurudur ... Aslında hayat, Tırnak uçlarına yakalanan kuşun kurtuluş çırpıntılarıdır. Aslında hayat , Kendimizi , kazanmaya hazırladığımız şans numaralarının Kaybetmeye hazır olmadığımız şans numaralarıyla flörtüdür. Aslında hayat , Kendimizi arayacağımız /bulacağımız yeri gösteren kullanımı en kolay detektördür. Aslında hayat , Yüreğimizin sıcaklığının , İhtiraslarla kaybettiğimiz hararetidir . Aslında hayat , Bize verilen en güzel isimin , Erdemle taçlandıracağımız soyadıdır . Aslında hayat , Sayı doğrusunda , sonsuza uzanan bizlerin , Çığlık çığlığa azalttığı senleri , benleriyizdir . Aslında hayat , Zorlukların merdanesinde kolaylıkla açılan Yarınların inceliğinin yufka kalınlığıdır . Aslında hayat , Dünyanın herhangi bir yerinde yaşamanın Bedelini ödediğimiz çekirge sıçrayışlarıdır . Aslında hayat , Bir başak sapındaki üçüncü sıçramada Kırk ayağa yakalanan yengecin yıldız falıdır . Aslında hayat , Tenimize zamansız düşen yağmur damlalarının Yapraklar üzerindeki efsunlu yeşilliğidir . Aslında hayat , Cebimizdeki metal paraların yarı çapıdır. Aslında hayat , Rakımı belirsiz istemlerimizin , Karşımıza ne zaman çıkacağının belirsizliğidir . Aslında hayat , Karaborsada biletini aldığımız pembe filimin Akborsa perdesinde seyrettiğimiz zifiri karanlığıdır . Aslında hayat , Millerce öteden çizdiğimiz denizin Bir türlü tutturamadığımız mat lacivertliğidir . Aslında hayat , Yapmakla , yapmamak arasına sıkıştırdığımız Taşımaya zorunlu olduğumuz görünmeyen ağırlıktır. Aslında hayat Pişmanca sürdürülen bir yaşantının Pişman olunmayacak bir yaşama kare kare aktarımıdır. Aslında hayat , Aşk apartmanının zemin etüdünü , Ayrılık depreminden önce yapmaktır . Aslında hayat , Soluk soluğa yaşanan tesadüfleri , Bir maceranın kalp atışlarının yoğun temposunda Karşılamaktır. Aslında hayat , Bir yavrunun anasının memesini emerken Meme ucunda o yavrunun geleceğini hesaplamaktır . Aslında hayat , Birkaç tane baldırı çıplak(!) militanın attığı adımlarda Milim milim dünyayı zorlamasının Gönüllü katlandığı işkencelerdir. Aslında hayat , Yorgun birleşmelerin ardından gelen uykularda Bir çift bedenin özgürlüğe sere serpe fırlatılışıdır . Aslında hayat , Geç gelen mutluluğun mahremiyetinin Üçüncü şahıslardan saklanmasıdır . Aslında hayat , Aşkın odak noktasında durup , sevgiliye hoşçakalı Gözleriyle söyleyebilmesidir . Aslında hayat , Kitabın içinde yazılı yazısızlıktır. Aslında hayat , Rafta duran albenili vazonun eğretiliğidir. Aslında hayat , Malzeme bolluğunda yaşadığımız malzemesizliktir. Aslında hayat , Masörsüz masajın yavaşlığında gevşemedir . Aslında hayat , Beklenen evet depreminin , hayır şiddetidir . Aslında hayat , Senin olmayan savaşın , havasına sıktığın kurşundur. Aslında hayat , Yaşamımızın bir bardak suyuna düşürülen bir damlasının dudakları ıslatan son damlasıdır. Aslında hayat, Gece yarısı bombalamalarının latin demokratikliğinin tarzancasıdır . Aslında hayat , Ortadoğu kanamalarının hürriyet meydanındaki mitingidir. Aslında hayat , Zor kabullenmelerin silahı ile donatılmış isyanlardır . Aslında hayat , Ortadoğu evine pencereden atılan bebe katlinin demokrasi (!)bombasıdır. Aslında hayat , Çocuklarımızın ve sevdamızın göğeren başak uçlarında yetersizliğin boğazımıza takılan allerjisidir . Aslında hayat , Her türlü dönekliğin ruhuna okunan aldırma gönüldür. Aslında hayat , Neyi arıyorsan , özlüyorsan ,sorguluyorsan O”dur. Aslında hayat , Viskideki patatesin ,rakıdaki anosanın ,şaraptaki üzümün, biradaki arpanın ABeCesidir. Aslında hayat , Gerçekteki düşün , canına can katımıdır . Aslında hayat , Bir nefesin bir nefese verdiği ; milyon ,milyar cesarettir . Aslında hayat , Bir kurşun kalemin kurşunlara karşı çizdiği net çizgilerdir. Aslında hayat , Yaşarken yedi , ölürken onüç rakamının ortalaması on üzerinden on mudur ? Aslında hayat , Bir gaz çıkarımının karambolünde , kirlettiğin donunu aleni kendin yıkamandır. Aslında hayat , Yavrularını yiyen nankör kedidir . Aslında hayat , Can üniformasının üzerindeki apoletlerdir . Aslında hayat , Her beden ve beyinin mezarının baş ucundaki mezar taşlarının , sonradan yazılan ifade tercihinin yıllar sonraki mantığıdır ... Aslında hayat , Yazın güneşte , kışın ayazda kuruttuğu hazan yapraklarıdır . Aslında hayat , Gönül masasında rakseden oryantalın yalancı oynamalarıdır. Aslında hayat , Bir hayat şiirinin dinlenmesi için açılan korkak telefon çaldırmalarında Telefonu meşgule düşürmektir . VE ASLINDA HAYAT , SENDEKİ BİR ÖLÜMÜN BENİ YARATAN DOĞUMUDUR . |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() İstanbul Bildiğin Gibi II
II İstanbul bildiğin gibi; 'Boğaz' maviliğine mavi, Dalgalar hürlüğüne hür... Gemiler hasret götürür. Gemiler memnun halinden. Yolculuk böyle, her giden Bir şarkı yerleştirir, Solan dudaklarına: 'Yolculuk var yarına, Sevenler diyarına.' Yalnız mahzun benim gönlüm. Dilimde aynı makamlar, Aynı plaklar kahvede; Aşk, ıstırap, gurbet, ölüm... Ve bir iki yeni mısra Tutturmuş söyler boyuna: 'Dalım, yaprağım, çiçeğim. Seni sevdim, seveceğim.' |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Sevgi Bombardımanı
-Yerel bir dünyalı kadından evrensel kimliğimle Bir sevgi bombardımanı yağsın isteğim- Sınırsız evrenin her köşesine Savaşan dünyanın barış kokan nefesine Bir sevgi bombardımanı yağsın istediğim Gök kubbeden yeryüzüne sicim gibi Bardaktan boşanırcasına Bir sevgi bombardımanı yağsın istediğim. Tüm dinlerden, ırklardan, mezheplerden İnsanlığa sevgi bombardımanı yağsın istediğim. -Afganistan bombalanırken- |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Çocuksu
hep böyle cocuksu mu bakar gözlerin hep böyle içinde uzak bir isik mi yanar bakışlarında beni dinlediren bir sey var kıyısındaymis gibi en sakin denizlerin |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|