![]() |
|
|
#291 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57948
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Nerede hak,hukuk?
Ne olacak bilmem Su dünyanin hali Bir tarafta aclik Bir tarafta tokluk Nerede hak,hukuk? Her zaman her yerde Bitmeyen savaslar Sokmuslar fitnelik Vermezler bir soluk Nerede hak,hukuk? Doguyor bir bebek Avrupa,asyada Azinda zenginlik Cogunda yoksulluk Nerede hak,hukuk? Inanmam kadere Böyle bos seylere Isterim insanlik Sevgide sonsuzluk Nerede hak,hukuk? Böylemi dönecek Dünyanin cemberi? Neden bu sessizlik? Olsanda cogunluk Alinir hak,hukuk! (Berlin,30.01.2008) Talat Özgen |
|
|
|
|
|
#292 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Nereye?
Düsün ki hayalim Bir balik Denizde yüzüyor Sanki rüyalarim Bir kus Havada ucuyor Ayrilik ise Bir ates Yürek yakiyor Karanlik ******* Bir izdirap Uykularim kaciyor Yanliz hayat Bir hic Hic cekilmiyor Gönlümde yatan Bir melek Beni cagriyor (Berlin,21.12.2006) Talat Özgen |
|
|
|
|
|
#293 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Neyin ne oldugunu
Sevginin ne oldugunu Seni sevince anladim Gönlümde var oldugunu Istedim haykiramadim Gülmenin ne oldugunu Bir sen gülünce anladim Gözlerim senin yolunu Yüzünü unutamadim Yasamanin ne oldugunu Seni görünce anladim Hayatin sonsuzlugunu Isteme,sana kavusmadim Özlemin ne oldugunu Bir sen gidince anladim Bilki senin yoklugunu Cekemem,sana doymadim Ölmenen ne oldugunu Ben yasadikca anladim Sensiz hayatin sonunu Sanki ben her gün yasadim (Berlin,22.07.2006) Talat Özgen |
|
|
|
|
|
#294 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Neyse o
Bir ben bililirim birde gönül Sevdigim icimdeki o gül Askinla yandim oldum bir kül Artik istedigin kadar gül Biliyorum ordasin askim Sana demek isterim canim Düsündükce donuyor kanim Sensinmi benim vicdansizim? O kadar ugrastim olmadi Ümidim umutlarda kaldi Icimde ates yandi yandi Oldu kalbimin sana isyani Kalbime sevgimi sil desem O simde ne yapar hic bilmem Sen gel desende belki gelmem Senden baskasinida sevemem Sana sevgimse icimde sir Seven kalpse cabuk kirilir En ufak seydense nem alir Sana sevgim neyse o kalir (Berlin,23.10.2005) Talat Özgen |
|
|
|
|
|
#295 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Noel zamani
Otur oraya Mumlari yak Noel zamani Ve gömül söyle bi kendi icine Her seyi gecir Gözünün önünden bir film gibi Yasanan ve arzu edilenleri Tek tek bir bir Dikkat et hic bir seyi unutmamayi Belkide atlarsin Basitce sor kendine Aynada gördügüm,benmiyim? Hic bir zaman gec degil Son günde dahi olsa Vakit öyle degerli ki Orada asagida,topragin altinda yatmadikca (Berlin,25.12.2007) Weihnachtszeit adli almanca siirimin türkceye tercümesi! Talat Özgen |
|
|
|
|
|
#296 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
O An
Icim yaniyor icin icin Ask ve sevgimin aski icin Neler vermezdim neler Seni gördügüm ilk o an icin Karanlik sensiz sessiz ******* Manasiz anlamsiz gecip biterler Neler feda etmezdim neler Ah o ani tekrar yasiyacaksin deseler Umudum cok büyük kaybetmemde Sevgin askin en büyügü bendedir bende Sonunda eminim büyülüyecektir senide O AN olacaktir ebediyen bizimle bizde (Berlin,17.03.2005) Talat Özgen |
|
|
|
|
|
#297 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
O Bakislarin
Öyle özlemisim ki o bakislarini Gözlerini görünce gözlerim anladim Varmiydi ki acaba bir sebebi,manasi Düsüncesiyle derin düsüncelere daldim O an tekrar takrar gözümün önünde Hüzün sarmis tüm gönlümü istemesemde Ne bakmakta hayir var,nede görmekte Eger göz gözün dilinden anlamiyor ise Yazilir siirlere dilin söyliyemediklerini Cizilir gözün gördükleri resimlere Bilmek istiyorsan sana olan hislerimi Gögsümü yarip girmelisin yüregime Inanmiyorsan gözlerime kiyacakmisin bu cana Daha ne yapabilirdim bilmiyorum,bilemiyorum Kus olupta ucsammi gökte,havada Seni seviyorum seni,diye yazayim bulutlara Mas mavi gökyüzü ucsuz bucaksiz Sanki sana olan sevgimin ikiz kardesi Ben zaten hep onunla yatar,kalkarim Bulutmu kalir,yagmur olup yagdiysa göz yaslarim (Berlin,08.11.2006) Talat Özg |
|
|
|
|
|
#298 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
O gün
O gün elbet bir gün gelecek Gözlerim gözlerin ile gülecek Bir yudum su ucmek elinden Hasretligimi söndürecek O günü düsünmek bile güzel Bu günün yarini varsa eger Elerinin avucumun icinde Sicakligini hissetmekte bile yeter Seni bir gül gibi koklamak icin Olmus yüregim bir kelebek Ucuyor gönül bahcelerine Ariyor seni hepsinde tek,tek O güne bir varsayim diyemem Sonra ben ne yaparim bilemem Kanadi kirilmis bir kus gibi Yerlerde sürünmek isteyemem O gün elbet bir gün gelecek Özlem atesi küllenecek Sabrin sonu selamet diyen Feryatlarim seninle gülecek (Berlin,22.01.2007) Talat Özgen |
|
|
|
|
|
#299 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
O kisi
Gecenin karanligi Icimde bir sikinti Bitmiyor,gitmiyor Desiyor yarami Ellerim direksiyonda Sürüyorum sokaklarda Düsüncelerim karisik Neler actin sen basima Belki gülüyorsun icinden Ne düsünüyorsun benden Bir bilsen senin icin Neler geciyor gönlümden Haykirmak istiyorum Seviyorum,seviyorum *******im sahidimdir Gizlice agliyorum Bu öyle bir ask ki Baglamis kolumu,elimi Bilmem inanirmisin desem Sensin,sevdigim o kisi (Berlin,11.04.2006) Talat Özgen |
|
|
|
|
|
#300 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
O müzik
Calsin o müzik,seni hatirlamam icin Yansin su yürek,sana aglamam icin Aksin göz yaslari,kayip günlerim icin Canim feda olsun,kokladigin o güller icin Unutamam ben seni,daglar bayir olmadikca Hasretinse bitmez,gönüller kavusmadikca Arayacagim hep seni,gözler kör olmadikca Kalemimse yazacak,bu can nefes aldikca Dogacak günün günesini,bekliyorum caresiz Saklanmis bulutlarin arkasina,sanki benden habersiz Yagan kar tanecikleri,bembeyaz tertemiz Düsüyorlar yüzüme,benim sevdam gibi süphesiz Isminse sakli surda,kalbimin bir kösesinde Ziyaret ediyorum onu,özledigim her seferinde Göremiyorum seni,olsanda bir kac adim ötede Calsin o müzik,hatirlayasin beni sende (Berlin,26.10.2007) Talat Özgen |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|