![]() |
|
|
#81 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57961
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Çoğalmalar
ekmek kırıntıları gibi yarım kalan hayatların iftirası ıkınılarak dünyaya gelir kim bilir kimin ıvırzıvırları can pazarında ibrişimler kucağında kalır bir örümceğin binparça birden çoğalması ... 14/10/2004 Ist. Şule Aydemir
|
|
|
|
#82 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Çölden Yaşamda Hurmadan Sevgi
- Murat Tali' ye bir çölyürek kokuyor geniz yakıyor yaşarıyor göz bazen aralıklı her yürekte var ki kısmi çöl bir çöl kokuyor ılgın ağaçlarının ıslığıdır yalnızlığım yürüyorum vahalar göğsünde tutyorum akrebin ellerinden aşıyorum kumdan devinimleri basıyorum sevdanın çukur avurtlarına ellerim yanıyor soguğunda gecesinin ve filizeler veriyor kumdan kristalde duy incisi bile var çölün hurması bul çölden yürekse sevgi vahası suyu serabı Şule Aydemir
|
|
|
|
#83 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dağ 'CanCemremsin'
-Ey dünyamın en yalçın dağı çiçeklere bezeli adımı koyduğun ‘CanCemrem’ -ah içim kaynar ateşim akar fikri yakar işittim de bakamadım yaralım delik deşik etmişler sırtını düşünürüm kesilir nefesim sen gibi su toplar gözlerim karasu bulutlarını tutup öpmek öperek yok etmek isterim ve yüzümü sürmek delice kırağı düşmüş çimenlerine yamacına almadığın yaban otlarına beslemediğin dikenler adına yaşanacak çok baharlar var daha kuzey yıldızına sessizce nice nisanlar diledim öyle bir ilk öyle bir sessiz –ahh demişsin ki ayaklanır yuvamın güvercinleri kanatlarında koca denizler damla damla düşerler kursağımda tüm dizeler anlatırdın ‘CemreCanım’ çoban yıldızından hikayeler: -bir başka olur çoban çocukları ölmesin diye göçmen kuşlar misketlerinden vazgeçtiler şah damarımda çoban çocukları ve ben bir inat çoban çakmağı daha nelerden dahası kavalları baba yadigarı sisli bir kasım şimdi taslağındayız hayatın goncada çiğ tanesinde ölüm ölürüm de kapamam gözlerimi Şule Aydemir
|
|
|
|
#84 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dağ/Çobanı Aşkı
aldı hüzün adını aşkın acısına sardı uzunca yoldan gelircesine ağladı kırmızı kadifeden kesilmiş saçlarını yarinin koynundaki keseden çıkardı bakışlarını çevirdi dağlara kokladı aşkını özgürlüğünü yüreğinden özgür bıraktı *kalemi gönülden mürekkepli kadının günlüğünden Şule Aydemir
|
|
|
|
#85 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dağıt
- arkadaş sandığıma kırdım böldüm parçaladım en ağrılı ağırından anılarımı kocaman bir taş eyledim attım bir kör kuyuya doluymuş ki sorma sıçradı da hepsi yeniden yeni yaşamıma acılı mı acılı yakıyor haykıra haykırta gövdemden kopanları gitmeli bırakıp da Şule Aydemir
|
|
|
|
#86 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dağlarım Aldırma
beni benden aldın içime hüzünden yangın saldın kim söyle kim bilebilirdi en saklı sandukalarımı çeyizimdi tüm sevgi çeşitleri kullanmadan naftalin kokularında takıldı kaldı mutluluğu bilmezdim ağlatırdın ya sevdamı saklardım bir kese içinde acılarımı göz bebeklerimde gözlerimin içi ve sen derya hiç görmediğin eladan rengi ben gün ışığında iyi bir gündüzüm kimse bilmez *******imi ipek gergef yoldum içimden geçtin gittin dağlarım ben aldırma kanayan bekçimi Şule Aydemir
|
|
|
|
#87 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
DağRüzgar
kondu minik serce bahçemdeki asmaya dağlardan gelen gezgin rüzgar hafiften salladı yapraklarını asmamın yaladı geçti serçeyi de selamladı serçe öterek ilk ışıklarını sabahın asma bıraktı yapraklarını rüzgara bir serçe bir asma bir de sahipsiz ürpertili rüzgar melteminde ilk ışıkların tekrardı kurgulandı yaşandı uyum anlatılamaz kıskançlıklarda Şule Aydemir
|
|
|
|
#88 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Damağımda Huzur
yaşım dolu dolu yirmi dokuzdu orada başladım oysa güvenmemiştim ki kimseye öyleyse neden tekrarlı incinmeler mutluluğa hiç inanmadım ki huzur kalmıştır hep damağımda nasıl mı ki çiçeklerimde kalmış mutluluk mis kokar ya iğde gözlerinde çiçek açtığında karanfil kadifedir ellerinde hani heyecanda terli tene dokunduğunda kardelen asidir buz ruhlarda baharla birleşir güneş eritir ya yakınların uzak uçurumu olur ya dağlaleleri sizi hiç unutmadım kırlarda yetişir oysa ki seviyor-sevmiyor kurbanı papatyalar nazlı sevgi çiceği her çirkinliğe bir güzellik yakışır ya gülleri niye sevmem herkestedir yenilmişliğim ya mutluluğa hiç inanmadım ki huzur kalmıştır hep damağımda Şule Aydemir
|
|
|
|
#89 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dayan
bir varsın bir yoksun ne acı düşüncesi bir çölsün bir yayla gündüz yanar gece donarsın yıldızsın binlerce güneşsin tek başına bir bahar aşıksın bir bahar ayrılık bir zenginsin bir yoksul bazen dimdiksin bazen sürünen bir güler bir ağlarsın ya gülerken ağlamak neyin nesi ne acı bazen şu yaşam bir varsın bir yoksun dayan dayan dayan Şule Aydemir
|
|
|
|
#90 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dedim Sana Sevdanın Yolu
yolumu kaybettim zifiri kör sağır sevdanın yolu dedim sana tarif sordum her yan yön çıkmaz çaresiz yol dedim sana zemin kurak topuklarım kanlı yarık giderken sana gelmelerdeyim gözüm yaşı asit süzülen yüreğimden uzanan kollarım kırık gönlümden eser bir acının yeli yanar senden yana kalan düşüncemin en kuytu köşesi mum gibi dibinde aydınlığın sevgili yanan yangın yıkık dimağ yüreğimde aydınlığı yedi tepeli şehrimde bir sana gitmek ki gelirken geri Şule Aydemir
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|