www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 02-14-2006, 09:43 PM   #1
Tathar Elanessé
ÇaKaL Üye

Tathar Elanessé Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 145
Üye No: 602
İtibar Gücü: 2028
Rep Puanı : 29938
Rep Derecesi : Tathar Elanessé has a reputation beyond reputeTathar Elanessé has a reputation beyond reputeTathar Elanessé has a reputation beyond reputeTathar Elanessé has a reputation beyond reputeTathar Elanessé has a reputation beyond reputeTathar Elanessé has a reputation beyond reputeTathar Elanessé has a reputation beyond reputeTathar Elanessé has a reputation beyond reputeTathar Elanessé has a reputation beyond reputeTathar Elanessé has a reputation beyond reputeTathar Elanessé has a reputation beyond repute
Varsayılan TÜrk MİlleyetÇİlİĞİ Ve Nİhal Atsiz

arkadaşlar NİHAL ATSIZ'ın vasiyeti hakkında konuşmak ve tartışmak istiyorum
en başta kimdir NİHAL ATSIZ önce onu söyleyelim
Türk Milletinin Cumhuriyet dönemindeki nadir fikir adamlarından Hüseyin Nihal Atsız’
peki vasiyeti nedir?
işte vasiyeti: “ Yağmur Oğlum!
Bugün tam bir buçuk yaşındasın. Vasiyetnameyi bitirdim, kapatıyorum. Sana bir resmimi yadigâr olarak bırakıyorum. Öğütlerimi tut, iyi bir Türk ol.

Komünizm bize düşman bir meslektir. Bunu iyi belle. Yahudiler bütün milletlerin gizli düşmanıdır. Ruslar, Çinliler, Acemler, Yunanlılar tarihi düşmanlarımızdır.

Bulgarlar, Almanlar, İtalyanlar, İngilizler, Fransızlar, Araplar, Sırplar, Hırvatlar, İspanyollar, Portekizliler, Romenler yeni düşmanlarımızdır. Japonlar, Afganlılar ve Amerikalılar yarınki düşmanlarımızdır. Ermeniler, Kürtler, Çerkezler, Abazalar, Arnavutlar, Pomaklar, Lazlar, Lezgiler, Gürcüler, Çeçenler içerideki düşmanlarımızdır. Bu kadar düşmanla çarpışmak için iyi hazırlanmalı. Tanrı Yardımcın olsun!”

Şimdi bu vasiyetnameyi okuyanların bir kısmı düşmanlık fobisi olarak görebilir, ırkçı diyebilir veya kısmen katılabilir kısmen abartma diyebilirler. Ancak sayılan bu milletlerle Türk Milletinin durumunu tahlil etmek gerekir.

Yahudilerin bütün milletlerin düşmanı olduğu gerçeğine katılmayabilir misiniz? Azınlık olarak bulundukları ülkelerin tamamında gizli örgütlenmeleri ile ekmeğini yediği ülkelere bunların kötülük ettikleri veya o ülkeleri istekleri doğrultusunda yönetmeye kalktıkları yalan mı?

Göktürklerden ve hatta Hunlardan bu yana Çinlilerin Türk Milletinin düşmanı olduğunu gizleyelim mi, görmemezlikten mi gelelim? Orhun abidelerindeki nasihatı silelim, göç destanın sebeplerini hatırlamayalım, bugüne kadar Doğu Türkistan’daki katliamları unutalım ve hatta günümüzün iktadırının yaptığı gibi Devlet Nişanıyla ödüllendirelim. Böyle daha mı iyi olur?

Acemlerin asırlardır Doğu ve Batı Türklüğü arasında bir hançer gibi bulunduğunu bilmiyor muyuz? 34 milyon Azeri 3 milyon civarındaki Türkmen, Kaşgay ve Halaç Türklüğüne Türkçe eğitim veren bir tek okul açılmazken 400 000 Ermeniye 12 okul açtıracak kadar dost (!), Karabağ savaşında Aras köprüsünden Ermenistan’a her türlü yardımı yapan müslüman (!) Acemleri bağrımıza basalım onlar da Nizamü’lmülk’ten bu yana yaptıkları düşmanlıklara devam etsinler ne dersiniz?

Yunanlıları “aramızda bir deniz kıyısında iki kardeş millet” olarak romantik duygularla görelim onlar da PKK ve diğer her türlü melaneti yapsınlar daha mı iyi olur?

Bulgarların yüzbinlerce Türk’ü daha bundan 15 yıl evvel evlerinden köylerinden sürdüklerini unutalım mı? 75 000 nüfuslu Kırcaali’de bugün 25 000 kişi yaşamaktadır bunları hiç görmeyelim. Almanlar’ın Orta Asya ve Kafkaslar’daki menfaatlerine karışmayalım. İtalyanlar gemilerini edip de fora gelsinler bizim yeşil Bosfor’a İstiklâl Harbindeki gibi işgal kuvveti olarak yurdumuza girsinler ne mahsuru var! İngilizler, Fransızlar yurdumuzdan koparılcak toprakları Ermenilere ve PKK’ya peşkeş çeksinler ne olacak değil mi?

Araplar 11 milyonluk Türk nüfusu zamanında 3 milyon Türk askerinin kanına girdi ne yapalım olur böyle şeyler mi diyelim? Sırplar, Hırvatlar Balkanlarda yaşayan Türkleri katletsinler ne olacak zaten bu Türklerin orada ne işi vardı, böyle mi düşünelim. Endülüs’ü unutalım Transilvanya’da yaşayan Hunların torunları Sekellere yapılan katilamları hiç bilmeyelim o zaman İspanyollarla, Portekizlilerle ve Romenlerle armız iyi olur.

Ermeniler eski dostumuzdur, Karabağ, Hocali tarihte kaldı hele hele İstikâl Harbindeki hainliklerini biz çoktan unuttuk hatta onları biz soy kırımına tabii tuttuk mu diyelim?

Medlerden geldiklerini kıçı kırık bir kavim olduklarını iddia eden Kürtler’in sebep olduğu 30 000 şehidimizin daha kanları bile kurumadı biz bunlardan özür dileyelim, sizleri üzdük alın nereyi istiyorsanız diyelim her halde daha güzel olur!

Çerkez ve Abazalar’ı Rusların elinden kurtardık analarını Rusların altından alıp namuslarına sahip çıktık, yurt verdik ev verdik aş verdik ama onlar Büyük Adige diye yanıp tutuşuyorlar yıllardır içten içe Türk düşmanlığı yapıyorlar ne yapalım dünya halidir diye aldırış etmeyelim.

Arnavutların biraz hürriyetlerine kavuştuklarında Sırpların bile dokunmadıkları Türkçe eğitim haklarını Türklerin ellerinden aldıklarını ise hiç bilmeyelim daha iyi olur!

Lezgilerin, Azerbaycan’ın kuzeyinde müstakil bir devlet kurma isteklerinden dolayı Azerbaycan’da sebep oldukları karışıkları ve ihanetlerini Ruslar aldatmıştır abisi bunlar yapmaz mı diyelim? Gürcülerin sınırlarını Samsun’dan başlattıklarını hiç öğrenmeyelim.

Çeçenler’in Mohaçkale’de Kumuk Türklerinin evlerini, iş yerlerini Vahabilik adına yağmaladıklarını ise dünyaya duyurmayalım. Şimdi beyler eğri oturup doğru konuşalım büyük fikir adamı Atsız’ın bu vasiyetini bütün Türk gençliğine vasiyet etmek gerekir mi gerekmez mi?

Bir Türk ata sözü şöyle der; “Yılan eğri akar büğrü akar, deliğine geldi mi dosdoğru akar”

Hiç değilse yılanlar kadar milletimize ve ülkemize sahip çıkalım.

Tanıdıktı yalnızlık oysa
Haklısın belki yanımda
Hazırdım bu kez mutluluğa
Nerden çıktı şimdi bu ayrılık

Öyle boş öyle boş ki bu dünya
Güneşim sandım seni oysa
Girdabın içinde yaşarken
Yakamoz yakamoz çakar aklıma

Susadım sana tek bir nefeste
Yaşadım aşkımı bir heveste
Gözümün önünde durma n''olur
Yaşamak öyle zor ki bu bedende

Hadi yoluna eyvallah
Mutlu ol gülüm işallah
Sen geçen günün ardından
Bi başına kalma inşallah
Tathar Elanessé çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Eski Bugün   #n/a 
Teşekkür Botu
Bot
bot Çevrimiçi

Giriş Tarihi: Ocak 2005
Üye No: 0
efekentli09s (04-23-2006), hakan__nn (03-17-2006), hongis (02-27-2006), ObSeSSiOn (02-16-2006), rachy (03-02-2006), sonnnefes (03-20-2006) bu konu için teşekkür ettiler...
bot Çevrimiçi Tesekkur botuna Rep veremezsiniz. Yinede Tesekkurler. Kurallara Aykırı Mesajı Bildir  
Old 02-15-2006, 07:49 PM   #2
watican_666
ÇaKaL Üye

watican_666 Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 16
Üye No: 4920
İtibar Gücü: 2150
Rep Puanı : 45383
Rep Derecesi : watican_666 has a reputation beyond reputewatican_666 has a reputation beyond reputewatican_666 has a reputation beyond reputewatican_666 has a reputation beyond reputewatican_666 has a reputation beyond reputewatican_666 has a reputation beyond reputewatican_666 has a reputation beyond reputewatican_666 has a reputation beyond reputewatican_666 has a reputation beyond reputewatican_666 has a reputation beyond reputewatican_666 has a reputation beyond repute

kominizim ,pkk , ermeni bunlar hem bana hemdew tüm türk miletine ters bi durum ve davadırrrr
Old 02-16-2006, 10:43 AM   #3
๏๒รєรรเ๏ภ
Forum Aşığı

๏๒รєรรเ๏ภ Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 337
Üye No: 6517
İtibar Gücü: 3255
Rep Puanı : 91747
Rep Derecesi : ๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute

kanka boyle bir paylasım icin cok tesekkür ederim ve katılıyorum...

LÜTFEN
๏๒รєรรเ๏ภ çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 02-27-2006, 11:43 AM   #4
scarface
Müstakbel Üye

scarface Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 17
Üye No: 5230
İtibar Gücü: 1479
Rep Puanı : 1010
Rep Derecesi : scarface has a spectacular aura aboutscarface has a spectacular aura aboutscarface has a spectacular aura aboutscarface has a spectacular aura aboutscarface has a spectacular aura aboutscarface has a spectacular aura aboutscarface has a spectacular aura aboutscarface has a spectacular aura about

Atsız'ın vasiyetinde sözünü ettiği herkesin hainlikleri ile ilgili örnekler vermişsiniz de; lakin "boşnaklar" için örnek vermemişsiniz. Neden?
Old 03-02-2006, 01:11 AM   #5
Tathar Elanessé
ÇaKaL Üye

Rep Derecesi : Tathar Elanessé has a reputation beyond reputeTathar Elanessé has a reputation beyond reputeTathar Elanessé has a reputation beyond reputeTathar Elanessé has a reputation beyond reputeTathar Elanessé has a reputation beyond reputeTathar Elanessé has a reputation beyond reputeTathar Elanessé has a reputation beyond reputeTathar Elanessé has a reputation beyond reputeTathar Elanessé has a reputation beyond reputeTathar Elanessé has a reputation beyond reputeTathar Elanessé has a reputation beyond repute

vasiyet atsız üstadındır....!
örnekler ben ve 2 dostum tarafından derlenmiştir.....!
biz bunları bulduk sende onu bul tamamla vasiyet yarım yarım kalmasın.....!
üstad söylediyse boşuna söylemez......!

Tanıdıktı yalnızlık oysa
Haklısın belki yanımda

Güneşim sandım seni oysa
Girdabın içinde yaşarken

Hadi yoluna eyvallah
Mutlu ol gülüm işallah
Sen geçen günün ardından
Bi başına kalma inşallah
Old 03-02-2006, 10:00 AM   #6
scarface
Müstakbel Üye

scarface Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 17
Üye No: 5230
İtibar Gücü: 1479
Rep Puanı : 1010
Rep Derecesi : scarface has a spectacular aura aboutscarface has a spectacular aura aboutscarface has a spectacular aura aboutscarface has a spectacular aura aboutscarface has a spectacular aura aboutscarface has a spectacular aura aboutscarface has a spectacular aura aboutscarface has a spectacular aura about

Madem öyle ben de bir örnek vereyim:
2002 Dünya Kupası Türkiye'nin 3.lüğünde Yugoslavya'nın sadece bir kentinde (Novi Pazar) Boşnaklardan oluşan 1500 araç konvoy oluşturarak Türk Bayraklarıyla sevinç gösterilerine katılmıştır.
Ayrıca Vuk (bilmemne) adlı aşırı Sırp milliyetçisi politakacı (adını hatırlayamıyorum) Müslüman kasabasına geldiğinde oradaki Boşnaklar: "Burası Türkiye" diyerek slogan atmışlardır...
İyiki de onların Hüseyin Nihal Atsız'dan ve yine kendileri gibi düşünenlerden haberleri yoktu diye düşünüyorum...

Son düzenleyen: scarface; 03-02-2006, 09:33 PM..
scarface çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 03-02-2006, 05:51 PM   #7
Tathar Elanessé
ÇaKaL Üye

boşnakları konudan editleyecegim madem örnek veremedik .....!
ama hüseyin nihal atsız hakkında saygılı konuş,yazdıklarını editle....!

Tanıdıktı yalnızlık oysa
Haklısın belki yanımda

Güneşim sandım seni oysa
Girdabın içinde yaşarken

Hadi yoluna eyvallah
Mutlu ol gülüm işallah
Sen geçen günün ardından
Bi başına kalma inşallah
Old 03-02-2006, 07:03 PM   #8
rachy
Geçerken Uğradım

rachy Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 21
Üye No: 9550
İtibar Gücü: 1423
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi : rachy is on a distinguished road

ya arkadasım gercekten bilmeyen veya saygı göstermeyenlere karsı cok güzel bi cevap olmuş umarım bundan sonra herkez TÜRKİYE için neler verebileceğini oturup düşünür ve kendilerinden önce düşünen HÜSEYİN NİHAL ATSIZ'IN ne kadar ileri görüşlü bi insan olduğunu anlar
rachy çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 03-17-2006, 10:28 PM   #9
Emuko
Yeni Üye

Teşekkür Etme: 2
Üye No: 4481
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 460
Rep Derecesi : Emuko is a jewel in the roughEmuko is a jewel in the roughEmuko is a jewel in the roughEmuko is a jewel in the roughEmuko is a jewel in the rough

atsız atanın şiirlerini ve makalelerini severim ama ben çeçenlerin düşmanımız oldukları kanatinde değilim.Hatta Çeçenler Türktür.Ayrıca şunu belirteyim.Yeni bir grup çıkmış Türkçüler diye bunlar Ülkücü değil yani MHPli değil.Bunlar İslamı saymıyorlar ve diyorlarki sadece Türklük oysa Ülkücülük Türk-İslam milliyetçiliğidir.Ayrıca ben bu Türkçülere karşıyım.Ben sonuna kadar MHPliyim Ülkücüyüm Türk-İslamcıyım.saygılar
Emuko çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 03-19-2006, 11:10 PM   #10
cambo
Geçerken Uğradım

cambo Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 5
Üye No: 5385
İtibar Gücü: 1451
Rep Puanı : 260
Rep Derecesi : cambo has a spectacular aura aboutcambo has a spectacular aura aboutcambo has a spectacular aura about

atsızın dediği çoğu şey olmuş ki kalanlarda zamanı gelince olacağa benziyor-eğer böle giderse-.. o zmn bu yüce türk bilginini iyi dinlememişiz... gelin ilerde olacaklar için bari atsızı dinleyelim... en azından onların olmasına izin vermeyelim..
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı