|  | 
|  02-02-2008, 05:56 PM | #1 | 
| Forum Demirbaşı  Üyelik Tarihi: Jan 2007 Konum: İstanbul Yaş: 31 
					Mesajlar: 5,860
 Teşekkür Etme: 70 Thanked 42 Times in 30 Posts 
Üye No: 26495
 İtibar Gücü: 2571 Rep Puanı : 2488 Rep Derecesi :             Cinsiyet : Erkek |  Mandalina riski azaltır Mikkabi kasabasında düzenli olarak turunçgillerle beslenenler üzerinde yapılan testler kansere yakalanma risklerinin daha az olduğunu gösterdi. Japonya'da yapılan iki farklı araştırmaya göre mandalina yiyenlerin kansere yakalanma riski azalıyor. Mikkabi kasabasında düzenli olarak turunçgillerle beslenen bin 73 kişi üzerinde yapılan testlerde ortaya çıkan sonuçlara göre, mandalinada bulunan ve ona turuncu rengini veren 'karoten' maddesi; karaciğer hastalıkları, damar sertliği ve şeker hastalığı riskini azaltıyor. Kyoto Üniversitesi'nde yapılan diğer bir araştırmada ise, mandalina suyu içen hepatit hastalarının karaciğer kanserine yakalanmadıkları tespit edildi. | 
|   |   | 
|   | 
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| 
 |  |