![]() |
![]() |
#1 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2007
Konum: İstanbul
Yaş: 31
Mesajlar: 5,860
Teşekkür Etme: 70 Thanked 42 Times in 30 Posts
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2548
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Malzemeler
Mutfak Zorluk 2 Süre 60 dk. Kaç Kişilik 6 Yöntem 20 Adet kiraz domates 15 Çorba kaşığı ezilmiş grissini 2 Çorba kaşığı sarımsak sosu 2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi 2 Çorba kaşığı gravyer peyniri 3 Adet yumurta 1 Adet yumurta sarısı 10 Çorba kaşığı krema Yarım su bardağı süt 1 Çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı * Yıkanmış ve kurulanmış domateslerin tepesini kapak şeklinde kesin. * İçini oyup, hafifçe tuzlayın. * Bir tepsiye ters çevirip, suyunun süzülmesi için yarım saat bekletin. * Grissiniyi teflon tavada tahta kaşıkla karıştırarak kavurup soğumaya bırakın. * Fırını 180 dereceye ayarlayın. * Yumurtaları derin bir kaseye kırın. * Tuz ve karabiber serpip, mikserle köpük köpük olana dek çırpın. * Krema, süt ve peynirleri ekleyip karıştırın. * Tuz ve karabiber serpin. * Sarımsaklı sos ile grissiniyi koyu bir kıvamda çırpın. * Domateslerin içine hazırladığınız bu harçtan doldurun. * Yağlanmış 28 santim çapındaki fırın kalıbına düzenli aralıklarla dizin. * Kapak şeklinde kestiğiniz kısımları üzerine kapatıp yağ sürün. * Yumurtalı karışımı kalıbın kenarına, domateslerin üzerine gelmemesine dikkat ederek dökün (sos domateslerin yarısını geçmemeli). * Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yarım saat pişirin. * 10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
__________________
|
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|