![]() |
![]() |
#1 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2007
Teşekkür Etme: 57 Thanked 136 Times in 98 Posts
Üye No: 44597
İtibar Gücü: 3337
Rep Puanı : 6831
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Anne
Bana masallar anlat anne; Uyutmaya çalışırken dilin kurusun Bir ağzı yerde, bir ağzı gökte Devler vardı ya hani Onlarda buyursun. Temiz, yemyeşil bir ülke Fabrikaları bol olsun. İnekleri kat önüme, gütmeye gideyim Yumurtalı dürümünü unutma Bana sahici masallar anlat anne, uyuyamam Gündüz, sıfır numara saçlarımda bitleri kır! Gece kâbuslarım kaybolsun. Gübre torbasından diktiğin çantam nerede? Siyah önlüğüm, kirli yakam, Boynuma astığım silgim, Sarı saman kâğıt defterim nerde? Ö r t m e n i m döver yoksa biliyorsun! Yoksulluk genetikmiş meğer ki anne: Elim ermez fert başına gelire Bana olaylar anlat ki sebepsiz olsun Soğuk kuyu ayakkabım çamurda kaldı Tutunduğum dallar elimde,kahrolsun!... United States of Amerika süttozu göndermiş Bize de verdiler ellaham bir tas E, benim dudağımın çatlağı Ne zaman geçecek? Sonbahar ,Kış ,İlkbahar,Yaz! Babam bisküvili lokum,kınalı şeker getirir belki Anacığım ;nasırlı ayakları tezek yapar Uğrun uğrun ağıt yakar istikbale Kurban olduğum. Vallahi içmedim inan ki anne Gördüğüm seraptandır susuzluğum. Pazen kumaştan fistan dik kendine bazen Ayıp olmasın ele-güne karşı Bu öyle bir çetin savaş ki anne Kurtlar sofrasında ceylanların Ebedi kaçışı. Uzun yol şoförlerin attığı gazeteden Öğrendim muzun ne olduğunu Bir bulgur pilavı yap be anne Yanında siyah turp, turşu pekmez Gerçekleri kitaplardan okuyanlar Hasreti bilmez kasveti bilmez! Kınacık olmuş; Diyorlar, ekinler bu yıl Ziraattan kredi çekeriz faizine Yoruldum, yoruldum artık yaşamaktan! Yırtık çorabımın başparmağını Yıllardır sakladım düğünlerde. Bir günü kendime yaşamadım ki ömrümde ben: Cahile yenik düştüm çıktığım her seferde Kar etmez ayrılık otuna çok ilaç, Siyah- beyazdır hep sefaletin fotoğrafı Daha ne kadar direneceğim anne? Şansım yüzde kaç? Karardı gökyüzü gene eyvah! Loğ taşını isteseydik dedemden Gene üstümüze akacak tavan gene Teneke leğeni koyalım muhasırların üstüne? Uzun etmeyelim lafı istersen anne Anlayan arif olsun Ardım sıra ağlayacak kimim var? Gündüz, Sıfır numara saçlarımda bitlerimi kır! Gece, kâbuslarım kaybolsun. |
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|