www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 03-05-2008, 12:01 PM   #1
WrAtBoY
Forum Demirbaşı
 
WrAtBoY Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Jan 2007
Konum: İstanbul
Yaş: 31
Mesajlar: 5,860
Teşekkür Etme: 70
Thanked 42 Times in 30 Posts
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2547
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi : WrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Yeşil alan alerjiyi artırıyor

Atatürk Üniversitesi (A.Ü) Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı İmmünoloji ve Radyoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refik Ali Sarı, yeşil alan miktarı fazla olan bölgelerde, alerjik hastalık görülme olasılığının arttığını söyledi.

Sarı, hastanelerine başta Erzurum olmak üzere, Ardahan, Iğdır, Kars, Ağrı, Van, Erzincan, Artvin, Gümüşhane, Bayburt, Muş ve Trabzon'dan hastaların müracaat ettiğini; alerjik hastalıkların yeşil alan miktarının fazla olduğu yerlerde yaşayanlarda daha yoğun görüldüğünü bildirdi.

Bölgede polen, bazı bitki ve otlara karşı alerjilerin yaygın olarak görüldüğünü belirten Sarı, “Alerjik hastalıklar daha çok yeşil alanın fazla olduğu yerlerde görülüyor. Genetik faktörlerin de etkili olabildiği alerjide, yaşanan coğrafi bölgenin özelliklerinin etkisi de göz ardı edilmemelidir. Erzurum ve çevresinde ise buğday ve arpa gibi tahıllara karşı alerjilere de sıkça rastlanıyor” dedi.

AŞI TEDAVİSİ

Prof. Dr. Sarı, alerji hastalıklarının tedavisinde, aşı tedavisi uygulandığını; Erzurum'da sadece A.Ü Tıp Fakültesi'nde yapılan tedavide başarılı sonuçlar elde ettiklerini ifade etti.

Söz konusu aşıların, yurt dışında üretildiğini ve tedavi sürecinin 3-4 yıl sürebildiğini belirten Sarı, şöyle devam etti:

“Haftada birle başlayan, sonra ayda bire kadar düşürülen aşı tedavisi, alerjik hastalıklarda başarı sağlamıştır. Hastalarımızın ağırlığını yeşil alanın fazla olduğu bölgelerde yaşayan vatandaşlar oluşturuyor. Bu hastalarımıza gerekli tedavinin yanı sıra özellikle bahar aylarında, yeşil alanların bulunduğu ortamlara girmemelerini öneriyoruz.”

Sarı, aşı tedavisi yapılması mümkün olmayan hastalarda ilaç tedavisi yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Alerjik vakalarda genetik faktörlerin de etkisi olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Sarı, polen ve bitkilere karşı alerjisi olan hastalarda gözlerde kızarma, yaşarma ve sürekli hapşırma olduğunu belirterek, benzer rahatsızlıklar yaşayan vatandaşların, en yakın sağlık kuruluşuna müracaat etmeleri gerektiğini kaydetti.

Sarı, alerji tedavisinin uzun süreç gerektirdiğini ve birçok vatandaşın tedavi sürecinde gereken sabrı göstermediğini ifade ederek, “Özellikle aşı tedavisinde mutlaka gerekeli sabır gösterilmelidir” diye konuştu.
WrAtBoY çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:01 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.