![]() |
![]() |
#1 |
Bağımlı Üye
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2006
Teşekkür Etme: 15 Thanked 3 Times in 3 Posts
Üye No: 18755
İtibar Gücü: 2002
Rep Puanı : 2278
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hükümet’te ‘din dersi’ çatlağı
Danıştay’ın, zorunlu din dersinin bu içerikle hukuksuz olduğu kararına Bakan Aydın, “Yargının kararı doğrultusunda gereken yapılmalı” derken, Milli Eğitim Bakanı “içeriğin değiştiğini” belirterek itiraz etmeye hazırlanıyor.NTV Güncelleme: 09:32 TSİ 05 Mart 2008 Çarşamba ANKARA - Danıştay 8. Dairesi’nin verdiği din dersinin bu haliyle zorunlu tutulamayacağına ilişkin karar hükümetin farklı kanatlarında farklı tepkiler buldu. Devlet Bakanı Mehmet Aydın “Davanın açıldığı günden bugüne yeni içerik yapılmamışsa bunun yapılması lazım” dedi.Meclis Milli Eğitim Komisyonu başkanı Mehmet Sağlam ise “Derslerin muhtevasını mahkemeler tayin etmemeli” değerlendirmesini yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ise Danıştay’ın söz konusu kararı eski müfredata göre verdiğini düşünüyor. Davada, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’nün savunmasını Kasım 2006’da verdiğini, Aralık 2006’da ise müfredatın değiştiğine dikkat çeken yetkililer, yeni programa uygun kitapların ise Eylül 2007’de okutulmaya başlandığını belirtiyor. Yeni müfredatla Danıştay kararında dile getirilen pek çok eleştiri noktasının ortadan kalktığını vurgulayan Bakanlık, Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu’na itiraz başvurusu yapmaya hazırlanıyor. Bakanlık yetkilileri, Anayasa hükmü gereğince din dersinin hâlâ zorunlu olduğuna dikkat çekerek, Danıştay kararıyla bu durumun ortadan kaldırılamayacağını kaydediyor.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|