www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 03-20-2008, 08:14 PM   #1
TυяKѕ™
Bağımlı Üye

TυяKѕ™ Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 15
Üye No: 18755
İtibar Gücü: 2000
Rep Puanı : 2278
Rep Derecesi : TυяKѕ™ has a reputation beyond reputeTυяKѕ™ has a reputation beyond reputeTυяKѕ™ has a reputation beyond reputeTυяKѕ™ has a reputation beyond reputeTυяKѕ™ has a reputation beyond reputeTυяKѕ™ has a reputation beyond reputeTυяKѕ™ has a reputation beyond reputeTυяKѕ™ has a reputation beyond reputeTυяKѕ™ has a reputation beyond reputeTυяKѕ™ has a reputation beyond reputeTυяKѕ™ has a reputation beyond repute
Varsayılan Şener: Dava süreci ekonomiyi etkilemez

Şener: Dava süreci ekonomiyi etkilemez

Eski Bakan Abdüllatif Şener, AK Parti’ye açılan kapatma davasıyla ilgili olarak, parti kapatmalarının sağlıklı sonuçlar doğurduğuna inanmadığını söyledi. Şener, dava sürecinin ekonomiyi etkilemeyeceğini savundu.AA
Güncelleme: 10:20 TSİ 20 Mart 2008 Perşembe

ANKARA - TOBB-ETÜ Öğretim Üyesi eski bakanlardan Doç. Dr. Abdüllatif Şener, konomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) tarafından düzenlenen çarşamba konferansları kapsamında, “Türkiye Ekonomisi: Dünü, Bugünü, Yarını” konulu konferansa katıldı. Son dönemlerde makroekonomik verilerde önemli başarılar elde edildiğini, ulusal gelirde ve ihracatta artışlar olduğunu dile getiren Şener, “Ama bütün makro göstergelere bakıldığında aynı şeyleri söyleyemeyiz” diye konuştu.Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Şener, Yargıtay Başsavcısı’nın AK Parti’ye açtığı kapatma davasıyla ilgili olarak bir soru üzerine, parti kapatmalarının sağlıklı sonuçlar doğurduğuna inanmadığını söyledi.

Siyasete biçim verenin vatandaşın iradesi olduğunu vurgulayan Şener, şöyle konuştu: “Türkiye’de partilerin geçmişi çok uzun olmadığı için kapanmalara maruz kaldıkları için şu anda Türkiye’de en eski parti 15 yıllık. İngiltere’de 100-150 yıllık partiler var. Partilerde aksaklıklar olabilir, yanlışlıklar olabilir, bakışlarda, yorumlayışta, işleyişte aksayan şeyler olabilir ama partinin geleneği eski ve uzun olduğu zaman kendi iç dinamikleriyle bir parti kültürü oluşuyor. Parti kurumsallaşıyor. Aksayan yönler daha iyi düzeltilmiş oluyor. Parti geleneği uzun olan ülkelerin çözüm üretme kabiliyetleri de daha yüksek olur. Türkiye’de bu ikidebir kırıldığı için baskıya uğradığı için siyaset sorunlu yürüyor ve ülke zarar görüyor.”

Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu ifade eden Şener, “Anayasa ve kanunlar çerçevesinde bu son süreci birlikte izleyeceğiz ve bunu takdir edecek olan da Anayasa Mahkemesi’dir. Herhangi birşey söylemek mümkün değil. Ekonomik etkisi ne olur derseniz bu sürecin ekonomiye önemli bir etkisi olmayacağını düşünüyorum” dedi.

Şener, son günlerde kendisine “siyaset yapacak mısınız?” biçiminde sorular yöneltildiğini ifade ederek, “Diyorum ki ben şimdi hocalık yapıyorum. Hocalığı iyi yapmaya çalışıyorum. Elimde yazacağım birkaç kitap ve makale var. Beni ne kadar meşgul edersiniz kitaplar ve makaleler o kadar gecikir. Sonunda siz de daha fazla beklersiniz diyorum” diye konuştu.

TυяKѕ™
уєηι тüяк ¢єzα кαηυηυ

ѕιуαѕєт мєу∂αηı вöℓüм кυяαℓı

:gunsmilie:
Her Hakkım Saklıdır ®
|l|lllll|lll||ll||lll
²¹°¹³²¹³ °¹²¹³¹³

TυяKѕ™ çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:13 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.