![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Teşekkür Etme: 21 Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8774
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Salli ala şefi zunubina Muhammet
Salli ala tabibi kulubina Muhammet Salli ala nur-il huda Muhammet Allahım senin selamın ay gibi parlayan gönülleri aydınlatan Hz Muhammet s.a üzerine olsun. İki cihanın nuru, insanlık aleminin kurtarıcısı, ismi güzel, cismi güzel, özü güzel, yüzü güzel, nesli güzel... yerde Muhammet (s.a.s.), gökte Ahmet .(s.a.s), mahşerde Mahmut( s.a.s) üzerine olsun. Allah"a iman eden, emrettiklerini yapmaya çalışan, Hz Muhammet"e inanan ve iman eden, onun sevgisine gönül veren, yarin güllerini deren, sevgili ümmeti : Koca bir okyonusu bir bardağa sığdırabilir miyiz ? Şu dünyayı bir çekirdek kabuğuna koyabilir miyiz ? Cevap hayır!!! O nu anlatmaya, onu yazmaya hiç bir güç yetmez... Allahın habibi dünyaya geldiğinde yedi kat gök ehli onu görmeye geldi. Üzerine nur saçtılar Gölgesi yoktu, başının üstünde bir bulut vardı, arkasında olan olayları önünde oluyormuş gibi görürdü, kulağı uyurkende işitirdi, dişlerinin önünden nur çıkardı, karanlıkta bir nesne kaybolsa onun nuru ile bulunurdu, sırtında güverçin yumurtası kadar nübüvvet mührü vardı, teri gül gibi kokardı, bir parmağının işareti ile ay ikiye ayrıldı...o na bakan herkes kendini görürdü, Ebu Bekir o na baktığında güzelliğine hayran oldu, ebu cehil baktığında çirkin görmüştü. Ahlakı Kuran ahlakı idi, kimseyi kırmamış inçitmemiştir.Kimsenin sözünü kesmezdi, haya sahibiydi,sabırlıydı, hediyeleşmeyi çok severdi, bir çocuk elinden tutup götürse nereye diye sormazdı, kimsenin ayıbını yüzüne vurmazdı, karşısındakı konuşurken , o gözlerini ayırmadan o ayırmazdı, gül gibi kokmasına rağmen halk arasına cıkacağı vakit koku sürerdi. o kadar çok ibadet ederdi ki ayakları şişerdi.onu hiç bir hoca yetiştirmedi, onun ilmine kimse yetişemedi... --Resulüm onlara de ki: "Eğer Allahı seviyorsanız, bana tabi olun ki Allahta sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah son derece bağışlayıcı ve merhamet ediçidir." (Ali imran:31) Seni arar ruhum, ondan hiç bir yerde karar tutamam, halim ancak sana ayan.. Bir selamın her derde kafidir inan.. Sen öylesine çömertsin ki istemeyene önce verensin, Hakkın huzurundayken bile bizi düşünensin, Doğdun ümmetim dedin, son nefeste yine ümmetim dedin.. Şimdi ise ümmetin çok perişan.... BU GÜN SENİN DOĞUM GÜNÜN Bu gün yeniden doğ, gönlümüze hanemize , vatanımıza, dağımıza... Biz seni Ebu Bekir gibi sevemedik, Hz Osman gibi uğruna savaşamadık, Hz Ali gibi aslanın olamadık, yollarına döşenen dikenlere basamadık... biz yücelere ucuz yollardan ulaşmak isdedik, seviyorum demekle işi bitirdik.. Şimdi bu kıymetli günü ganimet bilip yeniden yüzümüzü sana döndük, senin engin cömerliğini bilerek geldik, bizden razı olursan ne mutlu Cenabı Allah Resullahın dillerinde renklenen muhabbet çiceklerini açtırsın. Hepimizin kandili mubarek olsun. ömrüm geldi gidiyor boş heveslerle.. tutunaçak dalım yok yarısı gafle, yarısı günahla, beğenecek halim yok sen neyimi beğendin -----------------------------Ya efendim ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2008
Teşekkür Etme: 29 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 56616
İtibar Gücü: 1232
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dinî- manevi noktada da terakki etmeyi murad ederek, teşekkür ediyorum...
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|