![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57904
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ben bir gurbet çocuğuyum, Asya dan geldim
kızılgedik yaylasını özlem denen o nehrin sularına bıraktım turnalar gibi, kanatlanıp ilden ile uçmuşam sevgisizlik bir uçurum bilirim sahipsizlik de öyle... heder etmedim insanlık dünyamı puştun pezevengin oyuncağı olmadım dik durdum, dik yürüdüm onurumla düşürmedim gözlerimi haramiler beldesinde yalana onun için,dizelerim emeğimdir göznurumdur severim... ben bir gurbet çocuğuyum Asya dan geldim yüz yılların yolcusuyum kanatlarım yorgun yüreğim dargın oysa ben, ninnilerle türkülerle yoğrulmuşum ağıtların ortasından geçerken ağlamıyor gözlerim ben bir gurbet çocuğuyum Asya dan geldim gurbeti vatan bilmişim, vatanı gurbet duygularım yeşil çimen sadeliğinde öylece dokunuyorum sabahların yüzüne sesim bir kavalın sesi Ferman Baba'nın türküleriyle esiyor durmadan dinlenmeden ben bir gurbet çocuğuyum Asya dan geldim esintiler önünde savrulup yok olamam fanilam hala Yeşil Göle kokuyor türkülerim de... saçlarımda, Hoştülbent'in rüzgarları dilimde o halay türküleri esmerleşiyor ben bir gurbet çocuğuyum Asya dan geldim "elim, yüzüm, üstüm, başım çiçek yarası" soframızın katığıdır özlemlerin tortusu ben ki, kıl çorapla nehirlere girmişim çayırlarda, çimenlerde koşmuşum çelik-çomak oynarken yorulmuşum sarsmaz beni gurbetin çarpıntıları taşlı beton yığınları ben bir gurbet çocuğuyum Asya dan geldim suskun su yataklarında böceklerin sesiyle kendimi avutuyorum güneş hep aynı güneş bulut, her zaman gözlerime benziyor gökyüzü yüreğimdir çünkü ben, üzerine toy künyemi yazmışım ben bir gurbet çocuğuyum Asya dan geldim bırak, anlatayım duygularımı darmadağın oluyorsam dizelerin içinde gel susturma beni sesimle dizelerimi alıp götüreyim karınca kararınca bizim illere ben gurbet çocuğuyum Asya dan geldim varlığmı kanıtlamak istiyorum bu beton yığını viranelere unutulmuş bir türkünün sesi olmalıyım unutulmuş bir ağıtın ezgisi duyurmalıyım sesimi sesimi duyuyor musun? dinliyor musun? sesim gurbetin sesi olsa bile vermeliyim rüzgarların önüne \"Ha bu diyar\" türküsüyle birlikte
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|