www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 04-12-2008, 10:02 PM   #1
ÇaKıR-
Bağımlı Üye

Teşekkür Etme: 0
Üye No: 45172
İtibar Gücü: 2081
Rep Puanı : 4660
Rep Derecesi : ÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond repute
Varsayılan bir kaşık yağda ki hikmet...

Bir gün bir ALLAH dostunun yanına bir adamcağız gelir.çalışmaya ihtiyacı olduğunu söyler.bunun üzerine ALLAH dostu ona yanında iş verir ancak kendince onu test etmek ister..der ki al bu bir kaşık yağı bahçeyi dolan gel ama bir damla bile yere dökme.
Adamcağız tamam der ve koca bahçeyi dolanıp gelir kaşıkta ki yağdam bir damla bile dökülmemiştir.bunun üzerine ALLAH dostu sorar bahçede neler gördün?
Adamcağız da yağı dökmemek için çevreme bakmadım o yüzden hiç bişey göremedim efendim der.
ALLAH dostu şimdi bir kez daha dolaşıp gelmeni istiyorum der.
Adamcağız tekrar çıkar bahçeye elinde kaşıkla birden bahçenin güzelliklerini farkeder gezer dolaşır bahçeyi ve geri döner fakat kaşıkta bir damal bile yağ kalmamıştır.
ALLAH dostu sorar bu kez neler gördün bahçede?
Adamcağız anlata anlata bitiremez bahçenin güzelliklerini
ve ALLAH dostu sana anlatmak istediğim şu idi der eğer hayatta iken tek bir noktaya takılıp yaşarsan hayatın güzelliklerini göremezsin
ama hayatını güzellikler ve mutluluklar için harcarsan da hayatın anlamını kaybedersin ve bir de bakarsın ki ömür kaşıkta ki yağ gibi akımış gitmiş ve sen farketmemişsin...
Hayatı olduğu gibi güzellikleriyle ve gözünü dört açarak yaşamalısın demiş...

BAHSİ GEÇEN HAYAT TABİKİ ALLAH YOLUNDA HARCANAN HAYATTIR
ÇaKıR- çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:40 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.