![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Forum Müdavimi
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 11 Thanked 4 Times in 4 Posts
Üye No: 43347
İtibar Gücü: 1850
Rep Puanı : 5050
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() PFDK'nın verdiği 1 yıl hak mahrumiyeti ne manaya geliyor; Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, ne yapamayacak?
Star gazetesinin haberine göre, PFDK talimatının 14. maddesindeki ''Hak Mahrumiyeti Cezası'' tarifine göre kesin olan tek şey var. O da, Yıldırım'ın Federasyon'la resmen muhatap olamayacağı. Yani sadece Futbol Federasyonu'na karşı resmi sıfat ve görevine ilişkin faaliyetten men var. Yıldırım, Federasyona karşı başkan sıfatıyla imza ve yetkiye sahip olamayacak. Bunun dışında Şeref Tribünü yasağı önceden delinmişti. Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, men cezasına rağmen Şeref Tribünü'ne oturunca, protokol Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne ait olduğundan federasyonun burada bir yetkisi yok. Yani Yıldırım Şeref Tribünü'nde oturabilir. Genel Kurulu'nda oy kullanabilir, çünkü cezalı olduğu sırada Cavcav, oyunu atmıştı; dolayısıyla Federasyon seçime giderse Yıldırım, sandık başına gidebilir. Fenerbahçe'nin web sitesinde Aziz Yıldırım'ın GÜLEN FOTOĞRAFI kullanıldı Fenerbahçe Kulübünün internet sitesinde PFDK'nın verdiği cezanın haberine Aziz Yıldırım'ın gülen fotoğrafı koyulup Federasyon'a imalı bir cevap verildi. Sarı Lacivertliler'in Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ise PFDK’nın verdiği kararın emsal eylemlerdeki kararlarla uyuşmadığını söyledi. EMSALLERE UYGUN OLMAYAN BİR KARAR Şekip Mosturoğlu, bir hukukçu olarak cezayı açıklamakta zorluk çektiğini belirterek, ''Salı günü yönetim kurulu toplantısı sırasında 3 maç seyircisiz oynama cezası verildiğini öğrenmiştik. Bu sırada da başkanımıza 1 yıl ceza verileceğini dile getirmişlerdi. Ertesi gün de basında bu yayınlandı. Baktığınızda verilen kararın daha önceki bir tarihte alındığı yönünde düşündürüyor. Bu çok ilginç'' dedi. PFDK ve Tahkim Kurulu'nun 1 yıldır Fenerbahçe Kulübü aleyhine verdiği kararların benzer kararlardan daha ağır olduğunu ileri süren Mosturoğlu, ''Bu, söylemleri teyit eden yeni bir karar. Bu eyleme bu cezanın son derece ağır olduğunu düşünüyorum. Sayın başkanımız bu açıklamasını adli suçla ilgili kamuoyunu bilgilendirme toplantısında yaptı ve adli suça ilişkin birtakım bilgileri kamuoyuyla paylaştı. Bu söylemi sırasında Futbol Federasyonu'nun görev ve yetki alanına giren herhangi bir söylemde bulunmadı. PFDK'nın nasıl bir bakış açısıyla kendisini görevli kılarak bu cezayı verdiğini anlamış değilim. Savunmamız da zaten bu yöndeydi'' diye konuştu. Mosturoğlu, bu cezanın, ifadenin cezalandırılması olduğunu belirterek, ''Avrupa uyum yasalarıyla ifade özgürlüğünün bu kadar genişletildiği bir ülkede, Futbol Federasyonu ile ilgili eleştirilerin ve yorumların bu tip cezalarla cezalandırılması, ifadenin cezalandırılmasıdır. Bu son derece düşündürücüdür. Futbol Federasyonu, kendi futbol hukuku kurallarının uygulamalarıyla ifade özgürlüğünü daraltıyor. Diğer ülkelerde bu denli ağır cezalar olduğunu sanmıyorum. Bunun yeniden gözden geçirilmesi gerekir. Aynı olaylara, bundan çok daha ağır olaylara bundan daha az cezalar verilmişti. Emsallerine uygun olmayan bir karar verildi'' dedi. Yönetim kurulunda bu cezayı değerlendireceklerini kaydeden Mosturoğlu, Tahkim Kurulu'na gitme yolunu seçmeleri durumunda, 7 gün içinde başvuru yapmaları gerektiğini sözlerine ekledi. Yıldırım'ın konuşmasının tam metni ''Bugün hem benim hem de Türk futbol tarihi için önemli bir gün. Bir kişi bile bizi aramadan bu iddialar yayına sokuluyor. Cihan Oskay’ı tanıyorum. Çapari adlı restaurantta kulübümüzün düzenlediği yemeklerde kendisini restaurant müdürü olarak tanıdım. İlişkimiz bu kadar. Bu adam benim şirketimden 150 bin dolar aldığımı söylüyor. O adam benim şirketime girsin benim odamı bilmez. Ayrıca benim şirketime gitmeme gerek yok. Beni tanıyorsunuz açarım muhasebeciye “Bana 150 bin dolar getir” derim. Getirir. Futbolcuları karalıyorlar. Futbolcular aldıkları bedelleri hak ederek oynamaya çalışıyorlar. Ali Akdeniz’in bu işin içinde olduğu söyleniyor peki Ali Akdeniz nasıl oluyor da bize gol atıyor. Eğer biz gol atamasak Ali’nin golü ile takımı galip gelmiş olacaktı. Lig Tv bu maçı yayınlayacak. Benim Lig TV yetkililerinden ricam Galatasaray - Trabzonspor maçını da yayınlasınlar. Konuşmalarını dinlemedim. Bu verildiği iddia edilen paraların nereye gittiği araştırılmalıdır. Bu parayı ben vermediğime göre karşı tarafta almadığını beyan ettiğine göre bu hayali para kimlere gitti? Bana verilen dokümandan okuyorum. Yalnız Star TV’de Serhat Ulueren bu konuları da araştırmalıydı. Bu işi bilmesi gerekir. Bunlar bugünün hadisesi değil. Geçen sene kongrede korktuğumu söyledim. Değişim için gelen federasyonun değişmeyeceğini söyledim. Ben başkanlığı bıraktıktan sonra gelişmeler devam etti. Arkadaşlarım tedbir alalım dedi ancak bizim saklayacak bir durumumuz olmadığı için buna izin vermedim. Geçtiğimiz yıl Denizlispor maçı sırasında başlayan süreç ve sonrasında Tahir Kıran’ın açıklamalarında gereğinin yapılması için gerekli mercilere mektuplar yazdım. Tahir Kıran haziran ayında bana geldi. Federasyon ile ilgili düşüncelerini söyledi. 'Haluk Ulusoy ile barışın' dedi. Yanımda kardeşim, bir de dostum vardı. Ulusoy ile şahsi problemim yok. Onunla ortak hiçbir noktamız yok. Tek ortak noktamız Fenerbahçe'nin haklarının yenmemesi, bütün kulüplere adaletli davranacak bir federasyonun bizim için yeterli olduğuydu. 'Yumuşama olursa Fenerbahçe şampiyon olur' dedi. Bana söyledi bunları. 'Fenerbahçe daha rahat şampiyon olur, önünüze zorluklar çıkmaz' dedi. Ben bunun olmayacağını kendisine anlattım. Sonra ikinci bir randevu istedi, geldi. Kardeşimin şirketinde randevu verdim. Konuşma yaptık, ama önce benimle teke tek konuşmak istedi. Bana, telefonlarımın dinlendiğini, bu konuşma sırasında bazı cümleler sarf ettiğimi ve bundan dolayı bazı olayların olacağını söyledi. Bunun üzerine ben kardeşlerimi ve dostumu aldım içeriye, onların yanında da tekrar etmesini istedim. Gereğini savcılıkla yapacağım. Üçüncü sefer geldi. Kardeşimin evine geldi. Marco Aurelio'nun Türk vatandaşı yapılabileceğini, başka oyuncular varsa onların da yapılabileceğini, 15 günlük süre olduğunu ve yeni bir kanun çıkacağını, bunu ortadan kaldıracaklarını söyledi. Federasyon mevzuları yine konuşuldu. Kalktım evime gittim. Geçen hafta Nihat Özdemir bir konuşma yaptı. İnsanlar 'Neden konuşuyor' dedi. Pazartesi günü Tahir Kıran, Şükrü Yazıcıoğlu ve onların bazı dostları ile hakem Bülent Demirlek bir gece kulübünde sabaha kadar beraber oldular. Perşembe günü de bizim maça atandı. Trabzonspor maçının hakeminin ilk ve ikinci devredeki durumunu, pozisyonunu kamuoyu değerlendirsin. Biz bu endişeleri duyduğumuz için Nihat Özdemir'e bu açıklamaları yaptırdık. Bunun dışında, Futbol Federasyonu temsilcilerine müdahale etmeye çalıştılar. Onlara bir şeyler yazdırmaya çalıştılar, ama onlar yazmadı. Yapılan bu komploların içinde ne yazıkki bazı hain Fenerbahçeliler de var. Sadece Aziz Yıldırım düşmanı oldukları için bu komplonun içinde yer alıyorlar. İddialar araştırılsın, kaçmıyoruz. Federasyon el koymadan doğrudan devlet tarafından araştırılmasını ve bu olayın bir milat olmasını istiyoruz. Yayınlanan söz konusu kaset 2 ay önce Federasyon Başkanı ve diğer yetkililer tarafından Almanya’da izlenmiştir. Kasetin yayınlanması için neden 2 ay beklenmiştir? Elinizde böyle bir kaset varsa neden kabul etmiyorsunuz. Kaseti yayınlatmak için 10 bin Euro ve uçak biletleri istedi. Konuşmak için bilmiyorum neler istedi. Para istediği için kimse yayınlamadı. Bir kuruluşa gidiyor. O gittiği kuruluştaki kişi bunu gönderenin kankası. O da alıyor kağıtlardaki şeyi kasete çekiyor. Hiç benimle konuşmadan bunu da kamuoyuna sunuyorlar. Şimdi çok söylenecek şey var. Bu olay bir komplodur. İddiaları ortaya atan Cihan Oskay devlet korumasına alınsın, bir şey olması halinde benim üzerime kalacak, yine bana yıkacaklar diye korkuyorum. Bu komplolar bilinçli yapılmaktadır. Bu saldırılar, Fenerbahçe tarihine kadar uzanmaktadır. Biz bu saldırılara hazırız. Katoliklerde bir nikah kıyma vardır. Nikah kıyılırken herkes ne biliyorsa söyler. Bugün bir Katolik nikahı günüdür. Herkes açıklamalarını yapsın. Herkes bugün değil gelecek yıl açıklama yapacaksa bu nikah bozulmuş olur. Bunu çözecek devlettir. Bu olaya devlet el koysun, soruşturmayı Federasyon yapmasın. Devletin harekete geçmesini bekliyorum. Medya bu adamın nasıl birisi olduğun ortaya sermiştir. Olmayan bir şeyi olmuş gibi göstermişlerdir. Buradaki amaç Aziz Yıldırım değil, Fenerbahçe’ye saldırıdır. Aziz Yıldırım, Fenerbahçe ile bir bütündür. Bu camia bir bütündür. Bu ülkede bu ülke menfaati için çarpışıp hapis yatanlar vardır. Bu ince bir mesajımdır. Fenerbahçe camiası bu iddiaların altından kalkacaktır'' |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|