![]() |
![]() |
#1 |
Bağımlı Üye
![]() Üyelik Tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 3,823
Teşekkür Etme: 0 Thanked 93 Times in 80 Posts
Üye No: 45172
İtibar Gücü: 2083
Rep Puanı : 4660
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kırmızı ete zam kapıda
Kırmızı etin turizm sezonunda %20 oranında zamlanması bekleniyor. 20 Nisan 2008 / 16:29 ![]() Son bir yılda yüzde 6 ile 10 arasında artış gösteren kırmızı etin, talebin artacağı turizm sezonunda en az yüzde 20 zam görmesinin beklendiği bildirildi. Pirinç, buğday, bulgur, ekmek, un ve bakliyat derken yem fiyatlarındaki yükseliş kırmızı ete de zammı gündeme getirdi. Konya Ticaret Odasına göre kemikli kuzu eti son bir yılda yüzde 10,28, kemiksiz sığır eti yüzde 9,64, dana kıyma ise yüzde 6,39 oranında artış gösterdi. Konya Kırmızı Et Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut, 2 yıldır girdi fiyatlarının arttığını, yakında birçok işletmenin kapanacağını söylediklerini, ancak kimsenin ciddiye almadığını söyledi. Et fiyatının yükselmesini istemediklerini ancak şartların kendilerini buna zorladığını vurgulayan Karabulut, "Hayvan sayısı azaldı, arz giderek düşüyor. Besiciler üretimden çekiliyor. Turizm sezonu açıldı. Haziran ayı ile birlikte kırmızı ete talep patlayınca durum bugünden çok farklı olur. Kırmızı ete yapılan zammın Haziran ayı içinde en az yüzde 20'ye ulaşacağı bekleniyor. Üretici desteklenmezse önümüzdeki yıllarda kırmızı etin yanına bile yaklaşılmaz" diye konuştu. EnSonHaber.com |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|