![]() |
![]() |
#1 |
Guest
Üye No:
![]() Vatandaşa lan diyenlere! Yıl, 1933; mevsim, kış. Yer, Ankara tiren istasyonu. Akşam üstü. Gazi, yurt gezisine çıkacak, gar dolup taşıyor onu uğurlamaya gelenlerle. Gazi trene bineceği sırada bir köylü kalabalığı yararak koşa koşa onun yanına ulaşmayı başarıyor, ayaklarına kapanıyor. Yaverleri, ilgililer köylüyü tutup götürmek istiyorlar. "-Bırakın!..." Kendisi eğilip kaldırıyor köylüyü. "-Nasılsın yurttaşım?" "-İyiyim Paşam, iyiyim." "-Senin iyiliğine memnun oldum. Benden ne istiyorsun?" "-Hayır Paşam, bir şey istemiyorum." "-Niçin geldin öyleyse?" "-Seni gördüm, kendimi tutamadım, ayaklarına kapanmak istedim." "-Yok, sen benden bir şey istiyorsun, söyle bana yapacağım." "-Sağlığından başka bir isteğim yok Paşam." "-Ben biliyorum senin istediğini, sen benimle kucaklaşmak istiyorsun." Köylü yoksul, üstü başı dökülüyor, üstelik giysileri kirli. Gazi, sarılıyor köylüye, kucaklıyor onu, bağrına basıyor, yanaklarından öpüyor. O sırada orada kalabalık arasında bulunan Feridun Cemal Erkin diyecektir ki: "Etrafıma baktım, herkes mendili çıkarmış ağlıyordu." (...) O, Cumhuriyet'in 3.yıldönümünde tribünlerden inip, çevresindeki asker çemberini kaldırtıp, yaverini de uzaklaştırıp halkla birlikte, ellerini iki vatandaşının omuzlarına dayamış yürürken duyduğu mutluluğu tatmak isteyecekti hep. Halk nasıl da kendiliğinden onu incitmemek için arada bir boşluk bırakmıştı o gün. Epeyi yürümüşlerdi öylece. "-Artık otomobile binseniz..." demişti birileri. Onlara dönüp demişti ki: "-Sen belki ömründe sevmişsindir. Fakat hiç sevildin mi? Bundaki zevk hiçbir şeyde yok. Hele âşıkın Türk milleti olursa!..." Ve eklemişti: "-Beni bu zevkten biraz daha ayırmayın..." (...) Aradan yıl geçecek... Cumhuriyet'in 12. yıldönümü için dövizler hazırlanmış: "Atatürk bizim en büyüğümüzdür", "Atatürk bu milletin en yükseğidir", "Türk milleti asırlardan beri bağrından bir Mustafa Kemal çıkardı"... böyle sürüp gidiyor. Atatürk, bunları tek tek gözden geçirmekte ama, hiçbirini beğenmeyerek hepsinin üstünü çizmekte... Kalemi eline alarak asılacak dövizi kendi yazacak: "Atatürk bizden biridir." SAygılar GeCeLeR |
![]() |
![]() |
#2 |
Forum Aşığı
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 337 Thanked 1,629 Times in 455 Posts
Üye No: 6517
İtibar Gücü: 3255
Rep Puanı : 91747
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() eline sağlık kanka
![]() |
![]() |
#3 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Oct 2005
Teşekkür Etme: 285 Thanked 300 Times in 86 Posts
Üye No: 2594
İtibar Gücü: 1967
Rep Puanı : 16049
Rep Derecesi :
|
![]() biz böyle bir Ata'nın evlatlarıyız....O'nun gibisi gelmez bidaha dünyaya...paylasım için tesekkürler dostum...
Ronaldinho Show Muhtesem müzik eşliginde... Daha büyügü var diyen varsa gelsin(Resimli) Erkekler Kadınlardan Ne Bekler??? (Resimli Anlatım) Hiç Nos Takılmış Bilgisayar Gördünüzmü? Kim 500.000 YTL İster (12.000 soru kapasieli ) Daha önce hiç >[KARINCA]< gördünüz mü? Atatürk ingiliz lorduna lafı oturtmuş... TÜrklerİn DÜnyaya İmzalari.......... ![]() Esprİlİ Erkeklerİn Özellİklerİ Yılın Fişi(tavsiye) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Nov 2005
Teşekkür Etme: 594 Thanked 2,624 Times in 685 Posts
Üye No: 3332
İtibar Gücü: 3940
Rep Puanı : 132808
Rep Derecesi :
|
![]() konu için teşekkürler
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Teşekkür Etme: 84 Thanked 122 Times in 31 Posts
Üye No: 6618
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 6111
Rep Derecesi :
|
![]() konu için teşekkürler
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Forum Müdavimi
Teşekkür Etme: 17 Thanked 126 Times in 56 Posts
Üye No: 7388
İtibar Gücü: 2203
Rep Puanı : 28094
Rep Derecesi :
|
![]() eskiden atalarımız vatandaşa candan yaklaşırken şimdi ise bazıları TÜRK halkına lan deme cesareti buluyor ilerde ne olur Allah bilir.....................
![]() |
#7 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Feb 2006
Teşekkür Etme: 0 Thanked 30 Times in 17 Posts
Üye No: 8894
İtibar Gücü: 1499
Rep Puanı : 2510
Rep Derecesi :
|
![]() saol güzel paylaşım
![]() |
#8 |
Yeni Üye
![]() Üyelik Tarihi: Feb 2006
Teşekkür Etme: 40 Thanked 1 Times in 1 Post
Üye No: 8808
İtibar Gücü: 1418
Rep Puanı : 60
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() saol dostum
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
![]() Üyelik Tarihi: Apr 2006
Teşekkür Etme: 2 Thanked 9 Times in 3 Posts
Üye No: 11787
İtibar Gücü: 1412
Rep Puanı : 460
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Vatandaşa lan diyenler,gavur diyenler,anasına sövenler, bir gün bu halka hesap verecekler.Hiçkimse sonsuza kadar dokunulmaz değildir...
![]() |
![]() |
#10 |
ÇaKaL Üye
Teşekkür Etme: 261 Thanked 168 Times in 83 Posts
Üye No: 7214
İtibar Gücü: 1973
Rep Puanı : 26208
Rep Derecesi :
|
![]() geçmişe bir baksak
atatürke bakarak liderlik yapan liderlerimiz olsa....keşke.. bizim yeni çözümlere ihtiyacımız yok herşeyin çözümünü atatürk vermiş zamanında onu bilse öğrensek bize yeter bizi atatürk'ün hep dile getirdiği çağdaş uygarlık seviyesine çıkarır ...
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Büyüme vatandaşa yansıyor 12 Temmuz | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 07-12-2008 05:18 PM |
Kaçağın faturası namuslu vatandaşa | ÇaKıR- | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-21-2008 06:18 PM |
Niye Ben Diyenlere | ÇaKıR- | Eskiler (Arşiv) | 0 | 03-23-2008 02:50 AM |
vatandaşa doğalgaz kazığı | drendo | Eskiler (Arşiv) | 0 | 11-29-2006 12:56 AM |
Poligonlar vatandaşa açıldı | ๏๒รєรรเ๏ภ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-14-2006 02:34 PM |