![]() |
![]() |
#1 |
Bağımlı Üye
![]() Üyelik Tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 3,823
Teşekkür Etme: 0 Thanked 93 Times in 80 Posts
Üye No: 45172
İtibar Gücü: 2080
Rep Puanı : 4660
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ![]() 250 gram kirazda mucize Uzmanlar mevsiminde kiraz yenmesinin birçok açıdan sağlığa faydalı olduğunu hatırlatarak kirazın faydalarını şöyle sıraladı. 05 / 05 / 2008 16:35 Kiraz mevsiminin açılmasıyla bilim adamlarının bu meyveyle ilgili araştırmaları da hız kazandı. Colorado Üniversitesi uzmanları mevsiminde kiraz yenmesinin birçok açıdan sağlığa faydalı olduğunu hatırlatarak kirazın faydalarını şöyle sıraladı: Kireçlenme: Araştırmalara göre günde iki porsiyon (yaklaşık 20 adet) kiraz tüketenlerde, kireçlenme riski yüzde 15 oranında azalıyor. Kalp sağlığı: Kirazdaki fenol içeren maddeler de kalp krizi ve felç riskini yüzde 58 oranında düşürüyor. Kanser: Kolon ve göğüs kanserlerine yakalanma risikini düşürüyor, tümörlerin büyüme hızını yavaşlatıyor. Diyabet: Vücudun şekere karşı dayanıklılığını arttırarak diyabet riskini yüzde 30 oranında düşürüyor. Beyin: Kiraz beyinde oksijensizlik yüzünden zarar görebilecek hücreleri koruyor. Vatan |
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|