![]() |
![]() |
#1 |
Administrator
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2005
Mesajlar: 8,106
Teşekkür Etme: 20 Thanked 155 Times in 28 Posts
Üye No: 1
İtibar Gücü: 70000
Rep Puanı : 434913
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
Ünvan : Admin
|
![]() ![]() Hazar Denizi’ndeki mersinbalıklarının soylarının tükenme tehlikesi yüzünden giderek azalan havyar üretimi karşısında Japonlar, yeni bir çözüm geliştirdi. Japonlar, "Cavianne" adını verdikleri "yapay havyar" ürettiler. Cavianne, balık mürekkebi, elma pektini, deniz kestanesi, istridye ve deniztarağı karışımından elde ediliyor. Gri, yağlı malzemeye özel bir cihazdan geçirilerek taneli görüntü veriliyor. 75 yaşındaki Susumi Mikani’nin 10 yıl önce geliştirdiği yapay havyarı, sahibi olduğu Hokuyu Gıda Şirketi üretiyor. Hokuyu Şirketi, Japonya’daki tek yapay havyar üreticisi. Şirket her yıl 4 ton, Cavianne üretiyor. Bu da Japonya’daki bir yıllık gerçek havyar tüketiminin beşte birine denk geliyor. Cavianne’ın en büyük tüketicisi ise restoranlar ve oteller. Cavianne’nin 50 gramı 1000 yene (11 YTL) satılıyor. Yani gerçek havyarın onda biri fiyatına. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|