![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57907
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Acaba..
Gözlerinde anlaşılması güç hayaller Vardı; Tebessüm ederken, çocuksu gözlerinin içi Parlardı; Bazen kaybolurdu yaşadığı hayattan Uzak,' Bir martı kanadına bağlı umutları Sürüklerdi onu; Dalıp giderdi durgun denizlerde sessizce Ağlardı; Bir kıvılcım olsa, gördüğü şeylerde O güzel gözleriyle aşktan yana Tutuşup yanacak sanki Bütün duygularıyla Uzatsa ellerini bir muhabbet kuşunun kanadında, Dünyaya; En duygusuz insan bile kalbini verecek Ona. Ama; Ondan çabuk davranıp Tut desem ellerimi Tutacakmı acaba? Cengiz Süslü |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Adı Kader..
Bıraktım kalbimden damlayan kanı, Toprağa düşerken kuruyup gitsin Beden de solmaya yüz tutmuş canı Ecel mi alacak? ..Alsında bitsin. Gün bitirmek için günbegün bitmek Var olmaya inat heran tükenmek Nefreti hissedip aşka yenilmek Kemiğe dayanan bıçak ne etsin Daha nice dağlar vadi olacak Nice koç yiğitler garip doğacak Ya taşlar,ya başlar taşa vuracak Adı kader olmuş Allah kahretsin Cengiz Süslü |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adını Aşk Koydum.Sevgiliye mektuplar 23
Ey Aşk! Yazıyorum, çiziyorum Ama bir cevap alamıyorum Nedendir? Okuman yazman mı yok Başka dilden mi konuşuyor, Başka telden mi çalıyorsun Söylede bileyim Hangi alfabeyi anlıyor,.. Hangisini yazıyorsun? Öğreneyim. Ondan yazayım sana aşkı Ondan anlatayım Ondan süsleyeyim şiirlerimin dizelerini Ondan kurayım hasret cümlelerini Ey Aşk, Böyle kayıtsız kalma Böyle susma Bir şeyler yaz,bir şeyler karala Bir şeyler anlat ama Gönül telime dokunma daha fazla Bir geçmişe bak Birde şimdi ki halime Şu aynada ki yüz Kimbilir daha kaç efkara hamile Ey aşk; Çil düşmedi yanaklarıma Kurak mevsimlerin yayla tadında Bakir baharların kuşluk vaktinde Çimen zannedip gözlerimi Kırağı çalmadı saçlarıma Sevda yorgunluğuydu omuzlarımda ki Belimi büken Her yaprağın hayat suyuydu Süzülen gözlerimden. Çiğ tanesi değildi Kirpiklerimden inip tenimi nemlendiren Gök düştü bağırarak tepelerden. Ey Aşk. O kadar zamandan sonra Bir kez dokunmak sana Yüzünü avuçlarımın arasında tutmak ve.. … derin bir nefes almak Sonra bir ağaç gövdesine yaslanıp Sessiz,sedasız ağlamak Hayata bir can bağışlamak kadar Mutlu olmak. Dileğim… Ey Aşk,.. Bu günahı taşımak kolaysa Senin için Avutmaksa niyetin Bitirmekse direncimi Savurmaksa küllerimi Talan etmekse gönül bahçemi. Susturmaksa kalemi mi! Ortasından kır hadi! Geriye ne kaldı ki...? Ey Aşk; Kaç kitabın başlığına seni yazdım Kurutup anılarımı Kaç sayfanın arasına Seni sakladım Açıp solgun yüzüne Berrak incilerimi döktüm ki Can bulasın Hiç oralı olmadın Çok vefasızsın! Öylesine dem tuttun ki içimde Kuytusunda *******in. Balyoz gibi uykusuzluğun,.. ….acımsı tadından kurtuldum Sen varsın dünyamda Ben unutuldum Doğrusu bende senin gibi… Beni unuttum Ey Aşk; Bu bir umutsa içimi mengenelerden kurtaran Bu özgürlükse prangalardan uzak Hep seni yaşamak Hep seninle olmak Yükselip Hakk’ın muhakemesine Hak aramak en doğru karardır Muhakkak. Yok! .. Bu bir engelse,engebeyse Bu doğrunun eğildiği yerse Bu hiç düzü olmayan yolun rampasında Hep tepeye koşup eli boş dönmekse Küçültüp hayatı Sığdırıp dört duvar arasına Çentikleyip zamanı Yaşamın ipini çekmekse Yinede bu bir nimet’tir deyip Her gün lokma,lokma hasreti Kalb'te sindirmekse Özgürce zindandayım demek değilmidir Diğer bir deyimle O zaman; Adalet nerde! ! ! ? Ey Aşk! Sorular idam sehpasında Birer birer takılıp yağlı urgana Sıra sıra dizildiğinde ...ve nihayet Bu muamma visale erip çözüldüğün de Sen de orda olacaksın Ben de! .. Cengiz Süslü |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adını sen koy!
İnsanlık tarihinde katliamı kültürel bir olguya... dönüştüren; Uykusuna yeni yatmış,çocuklara,analara,... son birkez rüya görme şansını bile,tanımayan Ermeni... geleneksel faaliyetini sergiliyor,gözler önünde dünyaya. Ben başı kopmuş delikanlı, parçalanmış yavrucak, Anama bakın! Bir damla gözyaşı bile yok ağlayacak. Bakın, bakın işte orda! minnacık gözleri,umutsuz bir yavrucak.. Gül yavrum, sana sıkılan mermileri bilirim.Seni korkutmayacak Bir gül uzattın bana Türkiye' den Karabağ toprağına Gözlerim umut dolsun,içim açılsın,yüreğim coşsun Bir gardaşım alsın beni,bassın bağrına,bağrına Sonra ermeni isterse beni şuramdan,şuramdan vursun Sen benim kerdeşim şimdi benden habersiz ne zevkler peşindesin Bırak politikayı kendine yandaş arama çünkü sen; Fatih' in ecdadından,Atatürk evladı İslam' ın izindesin Doğrul ve kalk o ermeniyse sende Allah' ın Sevgilisi Muhammed ümmetisin Bir ses geliyor Bosna Hersekten, Azerbeycandan, Nahcıvandan,... Bir inilti sensiz,canyakıcı bir hıçkırık, bir Allah sedaları Karbağdan. Doğrul ve kalk sen öldünmü Türküm! Yüksel göklere,göklere.. Uyan bir daha uyan ve utan! Hak' kın yanında olan pas tutan kılıcından Uzatmış titreyen elini sana şuracıktan, Ecdadından' dan senin gardaşın Derki! Ver elini bana Türküm; Ben sana yanlız gelebilmirem. Sense meydanlarda atmaktan,tutmaktan onu hala anlayamadın! Bende millet olarak seni,TÜRK' ten sayabilmirem. Cengiz Süslü |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adres Hep Aynı Adres..
Binalarda renk değişmiş, Bazı duvarlar yıkılmış,.. ..bazıları yenilenmiş hayat,hayata darılmış Adres Hep Aynı Adres.. Kaldırımdaki ağaçlar,.. ..dallarına hüzün takmış Ay aydınlığa küsmüş,.. ..gemiler ufukta batmış Adres Hep Aynı Adres.. Sokak lambaları dahi... Biri yanmış,biri sönmüş Tarlada ay çiçekleri,.. ..başını önüne eğmiş Adres Hep Aynı Adres.. Adımlarım birer,birer Peşin sıra seyirirken Sağımda,solumda yatan Evsiz kedi ve köpekler Adres Hep Aynı Adres.. Ve görüntün camlardan Sızan sarı ışıklarda Aklım yüreğimi yakan Sessizce ağlamanda Adres Hep Aynı Adres.. Zaman mağduru beden,.. ...vaz geçmiş ebedinden Gözlerini açan bebek,.. ...hiç bıkmadı kefeninden Adres Hep Aynı Adres.. Rampa kesti dizlerimi,.. Kar süpürdü izlerimi Damla,damla gözlerimi, Silen mendil aynı mendil Cengiz Süslü |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağla Anam
Ne gözümde yaş kaldı nede gönlümde isyan Kadersiz evladına ağla be anam Attığım her adımda toprak kaydı altımdan Boşa geçen ömrüme ağla be anam Dikildim kahpelere Direndim kötülere Tek başına mücadele Yetmiyor anam Her parçam ayrı,ayrı Çekenlerin elinde Sakız gibi dillerde Dolaştım anam Ağla, ağla dövün kendi kendine Bir hayat daha bitti acıma gözlerine Gül misali ellerde koklandım birer birer Döküldü yapraklarım ağla be anam Geriye hasret kaldı gün gelir oda geçer Hatıram bile kalmaz ağla be anam. Cengiz Süslü |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağlama çocuğum..
Sen ağlama çocuğum Senin için ağlarım Sen; varlığım yokluğum Yüreğimi dağlarım. Geçiyor işte zaman Bitsede zaman zaman Yokluğuna dayanmam Karaları bağlarım. Boş vermişim dünyayı Yaşamayı sevdayı Gönlümde ağlamayı Şiir diye yazarım. Ben ne garip adamım Sözüme müptelayım Ak deseler aktayım Kadere karadayım. Çözümünü bulmadım Aradım yorulmadım Kimselere sormadım İnan utanmaktayım Sen çocuğum üzülme Babana sakın gülme Aşka gönlünü verme Dertle yoğrulmaktayım. Cengiz Süslü |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ah Ulan Ah Karı..
Sen gece uykularda Ben yokluğunla başbaşa Karanlıklarda, fırtınalarda Hasret orucundayım Hey be bembeyaz tenini Çarşafların okşadığını Bilmiyor muyum sanıyorsun Yanılıyorsun! Malesef sende farkındasın Ama beni anlamıyorsun Ah ulan ah kary Senin günün tam Benim gecem yarı Sen gönül mevsimlerinin Hasret kokan baharı Sen sabahladığım gecenin Tanyeri ferahlığı Ah ulan ah karı... Sen köyümün dagları,... Ovaları Sen gönül tarlalarımın Altın sarısı hasatı Ellerimin nasırı Alnımın sıcak teri Acılarımı yazan kaderi Ah ulan ah karı Senin günün tam Benim gecem yarı Sen gönül avcılarının Acımasız tuzağı Sen sabahını getiremediğim gecenin Voltasına hasta koridorları Acımasız zındanları Ah ulan ah karı Senin günün tam Benim gecem müebbet! ... Cengiz Süslü |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akıllı Ol
Güneşi al arkana Pişmanlığı ardına Umutları sürükle Bana aldırma Umutlu ol Akıllı ol Ağlama. Boş ver; Geçmişe geçmiş olsun de Kendini avut Her şeyi unut ve Yeniden başla hayata Hayallerini düş kırıklığından ayır Yarına umutla bak. Sitemden kop. Bir uçurtma farz et kendini,... Çocukların gül kokulu ellerinde Kendini onlara emanet et. Korkma! Salın; Umutlarla dans et Yarını iyilikle büyüt Gülücüklerle besle Dostun kendin gibi olsun Sevgilin sevgi gibi Kavganı merhametinle yap Cambaz olma! Rüzgar çıkabilir ha! Kini barışa çevir, kalbini sevindir. Bana bakma! Bana aldırma! Güneşi al arkana, Pişmanlığı ardına Umutları sürükle Bana aldırma Mutlu ol! Umutlu ol! Akıllı ol! Cengiz Süslü |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akıl hocam
Saçları kır, sakalı karışık, Dağların büyük reisi boz ayı gibi Aydınmı, cahilmi meçhul Bir adam; Tırnakları uzamiş, Kırışık bir pantolon, Günlerdir yıkanmamiş Kırışmış göz altları Derinlerde birşey arar gibi Dalgalarda gezindi gözleri ve Dönüp dedi ki: Evlat bilirmisin gece iki yönde ilerler Bir doğudan batıya, Bir batıdan doğuya Yol bulmak zordur Bu sır dolu Karanlıkta. Yıldızlar yalan, Rüzgarlar yanıltan bir büyu taşır. Aldanma! Güme gidersin sonra Dedim Bey amca; Dedi: Şşşş! Beylik, şu gördüğün Dagların doruğunda eğilmeyen, Bulutlarada, rüzgarlarada,.. Eyvallah etmeyen zorluklarda. Sustum! İçimden peşpeşe sorular sordum. Duymadı bile.. -Sen! Dedi -Evlat boşlukları arama.Bak köpüren şu dalgalara.. -Sessizliğini,ağırlığını ve durgunluğunu.. bir meltem bozmuş.Kudurtmuş gibi.. Gülüp,gülüp duruyor. Bu ağır başın dalgalanışına. Bir dost gibi yanıbaşında sanki. Bir düşman gibi içten bitiren. Sen inançlarını kaybetme evlat.. Bir melteme yenilme.Zira; Ne fırtınalar yaşayacaksın hayatında Önümüzdeki günlerde. Anlat dedim,anlat bana. Ne yapmam gerek yaşamımda? -Neden? Dedi.. -kurşun olmak istersin? -Neden silah,neden tetik,.. hatta neden parmak olmak istersin? -'' Beyin ol evlat,beyin.. -Ozaman işte olmazsın kölesi yalancı beyin''. Ve kalkıp gitti. İşte gidiş o gidişti. Üç ay içinde yaşadım tüm dediklerini, üç ay sonra yanlızdım! Terketmiştim beni yalandan sevenleri.. Cengiz Süslü |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|