www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

 
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 09-13-2008, 02:22 PM   #1
GooD aNd EvıL
Aşmış Üye
 
GooD aNd EvıL Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Aug 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 281,268
Teşekkür Etme: 98
Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57908
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi : GooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Su kaçağına SMS'li takip

Su kaçağına SMS'li takip

13 Eylül 2008A.A.hurriyet2008-detailbox-newslink { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:none; color:#000000;}.hurriyet2008-detailbox-newslink:hover { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:underline; color:#990000;}İzmir Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilen uzaktan okuma sistemiyle su kaçağı kısa mesaj yoluyla takip edilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, kentte su kaçaklarının tespit edilmesi amacıyla İZSU Genel Müdürlüğünce son teknolojiyle donatılmış cihazlar alındığı bildirildi.

Kent genelinde oluşturulan 365 izole sayaç bölgesindeki verilerin günlük değerlendirildiği, su kaçaklarına anında müdahale edilebilmesi amacıyla uzaktan okuma sisteminin hayata geçirildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Uygulaması sürdürülen Su Kaçakları Projesi ile İzmir'i bin 500-2 bin hanelik izole sayaç bölgelerine ayıran ve bu bölgelerdeki tüketimleri, basınç bilgilerini izleyerek kaçaklara müdahale eden Büyükşehir Belediyesi ekipleri, haftada bir kez izole sayaç bölgesine gidilerek yapılan okumalar yerine bölge sayaçlarının su tüketimi, sayacın giriş ve çıkış basınç değerlerini kısa mesaj aracılığıyla 15 dakikada bir kaydedip günlük olarak bilgisayara ulaştırıyor. 90 izole sayaç bölgesinde uygulanmaya başlanan yeni sistem sayesinde, basınç problemlerini ve tüketim değişikliklerini günlük olarak izleyerek su kaçaklarına ve arızalarına hızla müdahale edilebiliyor. Veri kaydedicileri, yıl sonuna kadar diğer izole sayaç bölgelerine de takılacak.”

Su kaçağı nedeniyle tüketimin aşırı yükselmesi veya vanadaki arıza nedeniyle bazı bölgelerin su alamaması gibi durumlarda sistemin alarm vererek yetkilileri uyardığı belirtilen açıklamada, sistem kent genelinde uygulandığında su kayıplarına hızla önlem alınacağı, kayıplar ile abone mağduriyetinin önleneceği bildirildi.

Türkiye'de ilk kez uygulanan Su Kaçakları Projesi ile 2004 yılından bu yana 105 milyon metreküp su kazancı elde edildiği hatırlatılan açıklamada, şöyle denildi:
“İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık iki orta boy baraj kadar su kazancı sağlamış oldu. Kazanılan bu su İZSU tarafından üretilmediği için, enerji ve diğer masraflar dahil yaklaşık 100 milyon YTL'lik tasarruf edilmiş oldu. Uygulanan projeler ve alınan tedbirler sonucunda 2004 yılında tüketimde 19 milyon 927 bin metreküp, 2005 yılında 25 milyon 85 bin metreküp, 2006 yılında 24 milyon 241 bin metreküp, 2007 yılında ise 36 milyon 496 bin metreküplük su kaçağı önlenmiş, yani kazanç sağlanmış oldu. Uzaktan okuma sistemine geçilmesiyle su kazancının daha da artması bekleniyor.”
__________________
Buraya Kadarmış ..
GooD aNd EvıL çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
 


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:39 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.