![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57912
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ... (Adı yok bu şiirin)
Belirsizliğin içindeki Zamanlardan Geliyoruz Hesaplanmamış ve Neticesi belli olmayan Anlar Yaşıyoruz Sonsuzluğu arıyoruz İfadesiz kelimeler Ve zincirsiz Yarınları Düşleyerek Sonuca ulaştığımızda Gördüğümüz Tek şey Görüntüler dünyasında ki Yalnızlığımız Oluyor Murat Tali
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Acabalara...
Yitik bir ülkenin son şarkısıdır çalınan bir marşa dönüşür gidişine adanan tüm sözler kelimeler anlamını yitirir göndere çekilen yalnızlığıdır öykülerimin rüzgarla savrulurken tutar ya bedeni ipler yaralanır gidemeyişine gökyüzü sımsıkı sarar seni direkler ve halatlar kalıverirsin orada *******e katılarak kimi zaman üşüyerek kimi zaman ıslanarak kaybolan gidişlere dair ya herşey sen yinede sımsıkı sarılan iplerden ve direklerden kurtul gittiğin adreslerde seni bekleyenler olduğunu göreceksin... bir İstanbul/Hasret şarkısıdır çalınır denizden bir rüzgar gelir ve sen dalga dalga sahile vurursun... Murat Tali
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Acı
Sorun yaşamak değil acıları birer birer Sineye çekerek Sorun Acıları Birdenbire / ansızın yaşamakta Murat Tali
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adı Aşk mı?
gözlerim kan çanağı uykusuz *******imin devşirmesi bir kaypaklık yaşıyor, gün ağır ve miladi bir koku seriliyor üzerime bir çamur sıçraması mesafedeyim tüm yollara çıplaklığımı çamurla örterken antik kent kazılarında bulunan heykellere dönüyorum kırılan kollarım ve kanatlarıma fırça telleri değiyor acıyorum asırların dinginliğine rağmen zamanımdan hiç bir şey yitirmeden Murat Tali
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adressiz Sevgiler Çağı
Sevginin özünde adres yoktur. Bu yüzden gideceği yerde belli olmaz aslında sevginin adresinin hem olması hemde olmaması gerekiyor. Çelişkili bir cümle oldu biliyorum ama yaşam içinde hep aynı yerde duramıyor artık insanlar bu yüzden adressiz sevgiler çağında yaşamak zorunda kalıyoruz. Evet Adressiz Sevgiler Çağı... Böyle bir zaman diliminde birşeyleri açıklamak artık çok kolay/zor olmaya başladı. Bazen kendine anlatamadığın duyguların içinde kürek çekmeye başladığını hissediyorsun Bazen de kayığı sürüklemeye çalışan nehir oluyorsun. Karmaşa içinden çıkılmaz bir hal alıyor böyle durumlarda. Kolaylıkla ifade edebileceğin şeyleri bile kendine anlatmakta zorlanmaya başlıyorsun sonra karanlıklar senin en yakın dostun oluyor. Kendini karanlıklarda anlatmaya başlıyorsun. Gündüzünde başkalarına ait olunca seni sadece gece anlayabiliyor o da kendine o çok fazla anlam yüklediğinden ve kendini gece bulmaya çalıştığından karşına yine sen çıkmış oluyorsun... Al işte bir çelişkili durumda daha... Sonra Bir şarkı dinlersin dayanağı kendin olursun bir ara yıkılacağını hissedersin ağırlığı kaldıramaz olur benliğin sebebi içinde yıkılmak üzere olan sütunlar ve duvarlardan kaynaklıdır böyle durumlarda yapacak tek şey kalıyor müziği değiştirmek. Yolları açmak için mücadele etmek yada müziği kapatmak. yaşamda dolması gereken çok fazla çukur var ve akmanın en güzel şekli neyse o şekilde akıp doldurmak gerekiyor ayaklar o çukurlara düştüğünde incinmemek için bunu her an yapmaya hazır olmak gerek... yaşadığımız çağ Adressiz Sevgiler Çağı Düşünce kimse kaldırmıyor artık Murat Tali
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akşama Doğru
Bir gün daha sona eriyor Ve yine sensizlik başlayacak Yine karanlık olacak Ve ben Yine seni özleyeceğim Seni isteyeceğim Delicesine Seni arayacağım hayallerimde Sarılıp yorganıma ve yastığıma Sıcaklığını hissedeceğim teninin Ben derin bir uçurum olurum Düş tarlalarında Sen ise Serçe olup konarsın Küçük bir dal parçasına Ben boğarım kederlerimi Senin kanatlarında Sen uçar durursun Sabahlara kadar hiç bıkmadan Uçurumlarda yankılanır sesin Kendini ararsın beni aradığın yerde... Murat Tali
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Alacak
bir sessiz geceden uyandım kelimeler dizilmişti ufuğa, tanyeri kızıllığıyla. ürpertiyordu sabah üşütüyordu pegasus'un kanatlarından gelen rüzgar, ıslandım gündüze dökülen çiğ damlalarıyla, aşk tapınaklarda görsel bir şölenle yapılıyordu tanrılar oturmuş paylaşıyorlardı Kaz Dağındaki güzel çoban kızlarını. bir mızrak pegasus'un düşünden ayaklarıma saplandı ve ayaklarım toprak oldu unutmamış beni toprak unutur mu kendinden olanı yaşam.. hüzün kimin adresi alacağı varsa ben'in benlikten sevinç yüklü gökkuşakları olsun, alınacak olan Murat Tali
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Allah Aşkına
Allah aşkına kılıyorsan, Namazına saygım var Allah aşkına tutuyorsan, Orucuna saygım var Allah aşkına takıyorsan, Örtüne saygım var Allah aşkına söylüyorsan, Duana saygım var Allah aşkına yaşıyorsan, Benim inancımı sorgulama Allah aşkına yapıyorsan, Kulun kitabını yazmaya kalkma Allah aşkına yürüyorsan, Allah’ın kelamını söz yapıp cana kılıcı çalma Allah aşkına, Hayalinin bile alamayacağı Şeylerle anıp beni konuşma. Allah aşkıyla yanıyorsan ALEVİ(yi) mde yanan benim Kibritinle beni yakma Beni ateşlere salma Murat Tali
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Arş’ın ve Arz’ın içinden
ah gecikmişliğin acemi teslimiyeti ne zaman seni görsem pencerede hep aynı görüntüyü getirirsin karşıma acımsıtrak gülüşünün o aydınlık ve parıldayan yüzünü ve öksüz kalan düşlerimi zamana teslim olmuşluğum belirler tenimi saran kefenin boyutunu yaşanmamışlıkların toplamı kadardır mezarımın boyutu enine değil dikine kazdırdım yatağımı yüzüm her türlü dönüktür Kabe’ye bu vesileyle dünya döner etrafımda orta yerinde tenimi taşıyarak tenimden kopan parçalar doluşuyor karıncaların, kurtçukların ağzına kefenim kanıyor işlediği günahlardan daha bir sıkı sarıyor kemiklerimi. Gözlerimin göremediği Tenimin hissedemediği Acılarda bedenim dünya döndükçe alır içine beni oysa ben kandırdım onu bedenimi verip ruhumu aldım ondan Ruhum Ruhum şirin bir çocuk salıncakta sallanan rüzgar işliyor içime bulutlar sarıyor aklımın üşüyen kaoslarını bedenimin acılarına inat daha bir sevecen oluyor ruhum kahkahalarıyla gökyüzünde bir yanım toprak bir yanım gökyüzü şimdi hem arşta hem arz’dayım içime üflenen ışık ile Murat Tali
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Artık Aşklar Zamanı
çok uzaklarda uzaklarda ki bir kentin sokaklarında uzaklarda ki bir kentin sokaklarında ki sabahın ayazında bir aşk doğmuş kimi zaman çöpçüler kimi zaman çöpleri karıştıran çingeneler görmüş kimi süpürgesiyle küreğine kimi elleriyle çuvalına atmış gelip geçmiş zaman aşk günün ilerleyen saatlerinde kendini göstermeye başlamış bu sefer yollardan geçenler görmüş kalabalık caddelerdeki insanlar çarpmış her çarpanda bir parça kalmış aşk bitmeye başlamış yavaş yavaş gün olmuş geceye devşirmiş kendini aşk neon ışıklarıyla dansetmiş kahkahalar atmış sokaklarda derken sabah olmuş aşk yorgun argın yığılmış bir sokak başına bir çöpçü süpürgesiyle küreğine değil çöp arabasının arkasına atmış aşkı ve aşkı ayrıştırmışlar bir parçasını cebine koymuş işçilerden biri şimdi onun vitrininde kalakalmış bir eski görüntü olarak Artık aşklar zamanında. Murat Tali
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|