![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57908
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() BULGARİSTAN Spor Akademisi tarafından ders vermesi için çağrılan öğretim görevlisi Dr. Fahri Akçakoyun’a, görev yaptığı Muğla Üniversitesi Rektörlüğü'nün ‘yerel dil belgesi’ olmadığı gerekçesiyle izin vermemesi kriz yarattı.
Dr. Akçakoyun, bir başka öğretim görevlisinden bu belgenin talep edilmediğini ve kendisine ‘negatif ayrımcılık’ yapıldığını savundu. Dr. Akçakoyun, 2 yıl önce Bulgaristan’a doktoraya yapmaya giderken üniversiteden izin almadığını iddia eden Rektör Şener Oktik’e de, birlikte Bulgaristan'da şarap içerken çektirdikleri fotoğraflarla yanıt verdi. Muğla Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğretim görevlisi Dr. Fahri Akçakoyun'a 13 Kasım 2007 tarihinde, daha önce doktorasını yaptığı Bulgaristan Spor Akademisi’nden davet geldi. Erasmus programı çerçevesinde ‘güreş öğretim teknikleri’ dersini vermek için Sofya'ya çağırılan Dr. Akçakoyun, yurt dışı görevlendirmesi için BESYO Müdürlüğüne ve Muğla Üniversitesi Erasmus Program Koordinatörlüğü’ne başvurdu. Erasmus Koordinatörlüğü’nün uygun bulduğu talep, Muğla Üniversitesi Yönetim Kurulu’nda görüşmeye alındı. Üniversite, Dr. Akçakoyun’un talebini ‘yerel dil belgesi’ (Bulgarca) bulunmadığı gerekçesiyle reddetti. Aynı davetin yapıldığı Yrd.Doç.Dr. Ali Tekin’in talebini ise kabul edip, yol ve harcırah gibi giderlerin, Bulgaristan Spor Akademisi ile imzalanan protokol kapsamında, Erasmus programınca karşılanmasına karar verdi. İTİRAZI REDDEDİLDİ Haksızlığa uğradığını savunan ve karara itiraz eden Dr. Akçakoyun, aynı durumdaki bir başka öğretim görevlisinden ‘yerel dil belgesi’ talep edilmeyip kendisinden ısrarla istenmesini ‘negatif ayrımcılık’ olarak niteleyerek şikayetçi oldu, 2006 yılında doktorasını Bulgaristan’da yaptığını ve yerel dili üst seviyede bildiğini kaydetti. Dr. Akçakoyun’un talebi ikinci kez aynı gerekçeyle reddedilince, bu kez devreye Rektör Prof. Dr. Şener Oktik de girdi. Rektör Oktik, Dr. Akçakoyun’un 2 yıl önce doktora için Bulgaristan’daki üniversiteye giderken kendilerinden izin almadığını iddia etti, hakkında inceleme başlattığını duyurdu. ŞARAPLI FOTOĞRAFLAR DELİL Dr. Fahri Akçakoyun, Rektör'ün bu iddiası karşısında, üniversitenin yönetim kuruluna Prof. Dr. Oktik'le Bulgaristan’da birlikte şarap içerken çektirmiş oldukları fotoğrafları delil olarak sundu. Dilekçesinde de şöyle dedi: “Doktora derslerimi vermek için dönemin BESYO Müdürü Prof. Dr. Erdal Zorba ve Rektör Prof. Şener Oktik'in sözlü izinlerini aldım. BESYO'daki derslerimi hiçbir zaman aksatmadım. Doktora yaptığım dönem içinde Sofya'da rektörümüzle yemek yedik ve fotoğraf çektirdik. İl dışında yapılacak lisans üstü çalışmalarda izin alınmasına gerek olmadığı YÖK kanununda belirtilmiştir. Yurtdışına görevlendirilebilmek için benden istenen yerel dil belgesi ise Yrd.Doç.Dr. Ali Tekin'den istenmedi. Bu şahsıma yapılmış bariz ve negatif ayrımcılıktır.” Dr. Akçakoyun, uygulamanın keyfi olduğunu ve haksızlığa uğradığını savunarak, Başbakanlık Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu’na da şikayette bulundu. ‘BİRLİKTE FOTOĞRAFIMIZ VAR AMA BİLGİM YOK’ Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik ise, konuyla ilgili şunları söyledi: “Öğretim Görevlisi Fahri Akçakoyun, görevlendirme talebinde bulundu. Biz de görevlendirme talebini değerlendirdik. Bize o ülke dilinde ders verebileceğine ilişkin dil belgesi veremedi. Bu nedenle onay vermedik. Bulgaristan'da doktora yaptığını üniversitemiz personel daire başkanlığına sunduğu diplomasından öğrendik ve intibakı da yapıldı. Fotoğraf, Bulgaristan Ulusal Spor Akademisi rektörünün daveti sırasında çekildi. Üniversitemizin personeliyle fotoğrafımın olması onun akademik gelişimi hakkında bilgi sahibi olduğumun bir delili değildir. Üniversitemizde tüm personelimize mevzuat hükümleri doğrultusunda ve hakkaniyet ilkesi çerçevesinde eşit olarak davranılmaktadır.”
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|