![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57907
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ## Bizim Köyün Kızları ##
Bizim köyün güzelleri bir başka, Ne ojesi vardır,nede boyası. İster yağmur yağsın,istersen dolu, Silinmez makyajı,çıkmaz foyası. Toprak kokar,çiçek kokar gül kokar, Kömür bilmez,sobada tezek yakar, Bazen kazma vurur,bazen bel kokar, Toprak ana gibi doğal mayası Yaylalar başında çiğdem,laledir, Sadık olur sevdasına köledir, Bülbüldür,özlemi gonca güledir, Desen desen,nakış nakış oyası. Fahrettin Akbaş
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ## Bu yürekte hepinize Yer Vardır ##
Bu yürekte hepinize yer vardır, Buyurun dostlarım hepiniz girin, Soyumuz Mevlana,Yunus soyudur, Girin,gezinin sevgiyi görün. Tertemiz kalbime kin dolduramam Bu yürek ummandan dahada derin, O kadar berrakki dibi görünür, Bakarsan görürsün,yeterki görün. Fahrettin ne eksen onu biçersin, Bahçeye gül ekin,goncalar derin, Kime ne düşünsen Allah bin versin, Birazda elinde senin kaderin. Fahrettin Akbaş
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ## Hiç dostumu satmadım ##
Yıllarca sevgisiz yaşamk acı, Sevda çeken gönlün yoktur ilacı, Ellisinden sonra mutluluk tacı, Giymesem ne olur,giysem ne olur. Deli gönül bil ne olur haddini, Bülbül bilir gonca gülün kadrini, Ben böyle talihin yedi ceddini, Boşasam ne olur,alsam ne olur. Gönül bağım susuzluktan kurudu, Azrail yaklaştı geçti hududu, Yarın için yok Akbaşın umudu, Yaşasam ne olur ölsem ne olur. Rüyamda da mutluluğu tatmadım, Kabus gördüm,uykum kaçtı yatmadım, Kutsal saydım,hiç dostumu satmadım, Tek başıma mutlu olsam ne olur.. Fahrettin Akbaş
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ## Emekli ##
Yıllar yılı hep çalıştın,didindin, Emeklisin bak kesilmiş biletin Kaç yıllıktır sırtındaki çeketin, Alışıksın buna,böyle yaşa emekli. Aldığın maaşın yüktür devlete, Yüzü kara gideceksin ahrete, Nasıl hesap vereceksin millete, Yakında benzersin kuşa emekli. Vekilmisin zam yapalım biz sana, Çok konuşma,sürülürsün vizana, Yok oldun karıştın toza,dumana, Adammısın tövbe,haşa emekli. Kira verecekmiş,yokmuş parası, Kes sesini toplumun yüz karası, Sanki sızlanmanın şimdi sırası, İnan bu yakınman boşa emekli. Yeter artık fahrettin'e yazdırma, Bende yaralıyım yaram azdırma, Uslu otur mebusları kızdırma, Vallah tez gelirsin tuşa,emekli. Fahrettin Akbaş
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ## Köye geri gönderin ##
Göç verdi köyümüz oldu virane, O koskoca köyler şimdi on hane, O köydeki yaşam temiz,şahane, Devlet baba bizi köye gönderin. Hayvancılık öldü, tükendi tarım, Koyun,kuzu,tarımdı şah damarım, Köylünün sesini duyan olur, umarım Sürgün deyin,esir deyin gönderin. Şehirlerin yok kanunu nizamı, Yolum şaştım,kayıp ettim hizamı, Geri gönder alma benim rızamı, Dayak atın,hergün sövün gönderin. Soygun,vurgun,kaptı kaçtı şehirde, Yüzme bilmem,boğuldum bu nehirde, Duyun bizi,iki elim yakanızda ahirde, Aç bırakın,atlet,kilot soyun bizi gönderin. Hüzün verir bu yaşantı Akbaş'a Şehirde yem oldum kurt ile kuşa, Başımı vururum ben taştan taşa, Öldü diye tabutlara koyun bizi gönderin. Fahrettin Akbaş
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ## Ne hallere düştük ##
Özümüzden koptuk,sahte yaşamlar, Köyümde başkaydı dostlar,ahbaplar, Özel günde ne cin vardı,nede şaraplar, Bu hallere nasıl düştük dostlarım? Kültür elden gitti,dostluklar sahte, Dürüstlük tükendi,vefa yok ahte, Göğüsler şişirme,kirpikler sahte, Bu fırında nasıl piştik dostlarım? Helalı haramı kaldırdık rafa, Garibin sırtından süreriz sefa, Yaptığımız sığmaz dine,insafa, Bendimizi yıkıp taştık dostlarım. Çözülmüyor bitmiyor ki bilmecem, Kifayetsiz kaldı şiirde hecem, Bir birine girdi gündüzüm,gecem, Noldu bize,neden şaştık dostlarım? Fahrettin'i kahrediyor bu durum, Buna dur diyecek yokmu bir kurum, Gelin biz yapalım açık oturum, Eskilerde daha hoştuk dostlarım. Fahrettin Akbaş
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ## Ne Hikmettir ##
Patladı duygu firenim, Sensiz felç oldu bedenim, İnan herşeyimsin benim, Kalbe sözüm geçmiyor yar. Kalbimdeki yaram azdı, Sen variken bahar yazdı, Adın sevda,işve,nazdı, Sensiz çiçek açmıyor yar. Ne hikmettir böyle yarab, Yarsız dünya yıkık,harap, Aşkın yıllanmış bir şarap, Benim için içmiyor,yar. Garip Akbaş sensiz ölü. Bazen sarhoş,bazen deli, Sen gönlümün eşsiz gülü, Kalpte yanık,geçmiyor yar. Fahrettin Akbaş
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ##AFFET Beni Bayrağım ##
Çiçek diye kokluyoruz çalıyı, Dayadık döşedik köşkü, yalıyı, Talabani hazretine serdik halıyı, Uyan atam uyan bak neler gördük. Kimmiş talabani,kimmiş barzani, Yazıktır incitme şehit dedeni, Ülke için verdik başı,bedeni, Biz bunca şehidi boşamı verdik. Affet beni ay yıldızlı bayrağım, Kanımızla suladığım toprağım, Ana yurdum,baba yurdum,durağım, Taviz vere vere murada erdik. İçim dertle doldu,kalbim kan ağlar, Hep bizi yazardı tarihte çağlar, Üzüldü,ağladı,tepeler,dağlar, Hani tek yumruktuk,hani bep birdik. Fahrettin Akbaş
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ##Ben Taş Olayım##
İster mahkum eyle,istersen köle, İstemem padişah olmayı ele, Bülbülün özlemi bitermi güle, Senin tezgahında nakış olayım. Arama mantığı, yıllık izinde Okşa saçlarımı,yatır dizinde, Ellerim elinde,gözüm gözünde, Ela gözlerinde bakış olayım. Yıllarca dolaştım gurbet diyarı, Aşkın mahkumu,genç,ihtiyarı, Sensiz yaşayamam yazı,baharı, Bırak yokluğunda hep kış olayım. Ağlayarak gelmişim bu cihana, Seninle ağlamak zevk verir bana, Aşkınla kül oldum ben yana,yana, Yalanım var ise ben taş olayım. Fahrettin Akbaş
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ##Seninle öleceğim ##
Ey-yar Sar beni kalbine sar, Anayurdum,can diyar. Yıldızılı dünyam benim, Güneşim seninle doğar Kalbim,gözüm,yüreğim, Umutlarım,ereğim, Tufan dalgalarından, Koruyan mendireğim. Sevda çölünde kordum, Seni kaleme sordum, Kalem yetersiz kaldı, Bir kaç kalemi kırdım. Ey-Yar Sensiz intizarım var, Seninle açar çiçek, Seninle gelir bahar, Ben seninle doğmuşum, Seninle öleceğim yar. Fahrettin Akbaş
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|