![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57909
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() A Çocuk
a çocuk yağmur yağdı diye çölde çimler yeşerip çiğdemler, menekşeler açmaz bir yanı çocuklar gibi gülümserken bir yanına cehennem düşen bir yürekte yeni sevdalar başaklanmaz öyle gülme yel eksen fırtına biçersin öyle bakma yüzüme hangi düşün kıyısına varsan uçuruma düşersin sen hiç anandan emdiğin sütte boğuldun mu hadi bir kadeh de sana içeyim bu gece ama ötesi yok işte, bilmez misin a çocuk yani öyle ki şimdi bu gök devrilse bile üstüme ezilecek canım yok altında içini boydan boya kurt kemirmiş bir ağaç gibi duruyorsam karşında böyle yolsuz yordamsız ve yorgun gül toplar gibi toplayıp saklayamadığım sevinçlerin dilimdeki kekre tadındandır içimdeki dünyanın iç çekişi yani şimdi sevmek de, sevilmek de nafile a çocuk... Meral Vurgun |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Acılara Yaslanmak
beri gel ey canıma candaş olanım gel otur şöyle yanıma omuz ver, yasla sırtını acılarıma ha desek tufanlar koparır yürek sözümüz var söylenmemiş kelimeler biriktirdik suskular okyanustur şimdi göbek bağımızı taşla kesip kınnap ile bağlamışlar aynı damardan akar kanımız yargısı tanığımızdır, tarih bilir yaramızda saplı duran bu kurşunlar aynı ellerin kirindendir aşikârdır cümle aleme kavga ile yoğrulduk direnen ellerde eğirildik sevda ile örüldük ilmik ilmik minnetimiz dostadır bizde saklı kalsın yaşadıklarımız... sofra kurdum sana bölüş benimle son zeytin tanesini bir de çay demledim üstüne yudum yudum sevgi çek yüreğine sonra yak sigaranı ateşinde tutuşsun dilimiz öpüşsün duman duman hasret yarası çığlıklarımız olancası bir avuç sevda boğum boğum bir nefeslik sesimiz bilirsin unutmayız sözün acısını kaç hançer vuruldu sırtımıza kaç talan, kaç işgal yıkıntıları kaç yerden bölündü uykularımız kanatmadık hain ellere yine de biz sardık dostun yürek yarasını derler ki aşk ortak türküsüdür insanlığın her dilde aynıdır ırası oysa patlamaya hazır mavzerdir anadilde ille özgürlüğün türküsü ille özgürlüğün türküsü... Meral Vurgun |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adı Türkü
bir gece vaktidir gelişin ve yorgundur anlar ürkek düşer bakışlarım yüzüne sana bir kahve pişirmek isterim birbirine dolanır ellerim telaşıma bakıp gülersin kızarır yüzüm korkarım bakmaya oysa sütlü kahvemdir gözlerin yudum yudum içesim gelir bir yürek atımı haykırıştır gece sigara dumanına karışır suskularımız içimden türküler geçer ağıtlar, bozlaklar acı bir sis düşer dağlarına yüreğin hazan olur hüzün olur açsam derim göz pınarlarımı seller boşalsa ellerine adın türküdür senin dağ olur da ayrılık yıkılır üstüme üstüme parmak uçlarıma dokunursun usulca alevlenir içimin külleri tutuşup yanar bozkır misali zifir kararır gökyüzü okuyabilir misin öykünü gözlerimden? dilim lal dilim sus-pus son dakikayı da vurduğunda saatler vakit gitme vaktidir hadi yasağım benim bırak üşüsün ellerim yol senin karış turnalara ben seni yine beklerim... Meral Vurgun |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aforoz
-esip geçti mi başından o deli rüzgar o her sızıya kan damlatan hançeri aşkın tırpan misali biçip geçti mi sol göğsün ateşini- gitme dayanamam sarhoşum bu gece öpsem gülüşün yanar şuramda dudakların daha çok yıllanmış sanki kırgın elimdeki kadehin kan rengi işte çarpıp bütün kapıları seninle çıktık kutsal sayfalardan aforozuz şimdi aşk bir yanımızda, hasret bir yanımızda kitaplar yazmamış yazgısını unutulmuş sayfalarda dili tutuşur aşkın yaprak yaprak kilit vurulmuş açamadım yürek kapılarını senden önce ******* işgaldi iki adım cehennem şurası aşıp gidecektim bir solukta sıratı arasatta durup baktığım kapılarda unuttuğun yüzüm kalmayacaktı belki de bu kadar çoğalmasaydın bende ve bu kadar erken gitmeseydin eğer bakışın sevgili ay yangını şimdi aynalara yüzün düşer silüetim buhardır küf tutmuş bütün duvarlar usul usul kan damlar gelemem bekleme beni an be an hicran sensizlik yürekli sanırdım ben de beni hınca hınç sevda dipsiz uçurumdu sevmeler işte düştü yürek bak üşüyorum her mevsim kış şimdi şiir diyorsun sevgili söyleme, yazma peki kim susturabilir çığlığını *******in sen mi, yoksa ben mi? geç bir kalem...! Meral Vurgun |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağlardım
ayışığını pencereme koy gitmeden ve beni büsbütün yalnız bırak yıldızlarla yapayalnız bırak -kan içinde- rengi kadehime düşsün sabahların gün ışırken savur göğe bir avuç buğday gibi savur tül kanatlılara karışıp uçuşsun rüyalarım her şeyin sustuğu saatlerde bırak beni yapayalnız dönüp yüzünü giderken bir şiir sıkıştır avucuma düşün ki artık hiç ağlamıyorum ve kızmıyorum da hoyratlığına say ki hiç bir şey paylaşmadık acıya ve sevince dair anılar bile kalmamış olsun ayak izlerinde yani ne varsa seni anımsatacak karanfil gibi yol, götür topla topunu tüfeğini bir işgal ordusu gibi çık git bu talan, bu viran şehirden sonsuza değin uyusun içimdeki Tanrı doğmamış yıldızlar gibi yepyeni türküler yak geçtiğin kentlere ve büyüklük sende kalsın hiç bir şeyi eksik bırakma sakın sana dair ne var yoksa süpür git son kırıntılarını da bilirsin öğrendim küllerden harç yapmayı devirip eskilerini bir bir yeni dağlar da kurarım elbet ve doruklarına bulutlar göklerine kuşlar da çizerim... -kim bilir belki de ağlardım şimdi bana bu kadar yasaklamasaydın eğer kendini- Meral Vurgun |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akdeniz
fütursuz güzelliğiyle göz kamaştıran baştan çıkaran cilvesiyle onbir yıldır mavisini tutamadığım önümde sere serpe yatan Akdeniz! şimdi soyunup koynuna gireceğim Alp dağlarına inat çıldırasıya dalgalarınla sevişeceğim isterik ve pervasız... kum olayım... tane tane savur beni öte kıyıya al götür bizim yakaya... Temmuz 2000 İspanya Costa Brava Meral Vurgun |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aklın Terazisini Kır da Gel
aklın terazisini kır da gel ok ile hedef öpüşsün bu gece ateşi tutsun ellerim teninde tomur tomur ter dök avuçlarıma damarlarımda kan tutuşsun çimlenip yeşersin kıraçlarım öyle bir gel ki bana yağmur ile toprak olalım seninle çiy çiy su ver çöl bağrımda çiğdemler açsın göğsüm üstü toz pembe güllensin çılgın taylar gibi dolu dizgin gel aşmadık sınır bırakma ücralarımda parçalamadık yasa çiğnenmedik yasak kalmasın us’umda bir git, beş gel kanadım ipek telden beş git, on gel bana uçmayı öğret tez elden aklın terazisi bozulsun bu gece düşdükçe tohum tomurcuk taneler kekik kokuları düşsün hüznü unut en derinlerine bak gözlerimin düş yaylamız mavi bulut bu gece... Meral Vurgun |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Alev Çiçeği
iki alev çiçeği iki yangın mavisi iki gözün yakamoz alacalı bir gecede ay asmış üstümüze gövdesini çırılçıplak bir hüzünle gülümser yıldızlar kayar gözlerimden us’umdan bir anı düşer düşer yitirilmiş şafaklara ve kaybolup gidersin bomboş kalır ufkumda kararır sayfaları tarihin sen yine yoksundur ne gecemde, ne de günümde ve isyanım dize getirir Nemrut’u bile yan yana uzansak seninle iki can, iki ten, iki yediveren tene düşen çiy tomurcukları avuçlarında terleyen toprak öptüğüm bu deniz ve yosun kokulu rıhtımlar uykusuz bir martı gibi düştüğüm gecede yokluğun ve saramadığım kollarında bu ölüm kıraç tepeler gibi çiçeklerini kendi elleriyle koparmak kimin harcıdır kim duyar böyle yanarken bizi ey Munzur yürekli çılgın tay bir deli poyrazım esip geldim kuzey ellerinden bana seni sevmek düşmüş susmadan son çığlıkları da bu aşkın aç dudaklarını usul usul öp yüreğimden... Meral Vurgun |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Andır Yaşamak
aydın yüzüm toy düşüm ben miydim dağlarında esen düşyeli yoksa sen miydin tufanlarla gelen görmedim nicedir gökyüzü gökçe duman asi başım deli beni tellerinden sor yüreğinin dağlarından geçtim buse bıraktım alnın akına dedim ki, “sevilmek güzelse eğer erdemdir sevmek yanıbaşımda kök salmış aşk büyümüş zormuş uzaktan sevmeler diyemedim ben ona sevdiğimi sen söyle” ah bir bilsen nasıl beter etti bu eller beni diyemem kimselere neremde saklasam sığdıramam ki dizelere seni bilirim asidir o dağların sevdaları doruklarda bulut denizlerde dalga misali ay yüzünde yüreğim kaldı uzanıp tutmak ister deli gönül baktığım hüzün aynaları suçlar mı bilmem beni andır... döküldümse gözbebeklerine andır işte yaşamak tutuştur bir ucundan yak ateşi belki kanayacak ığıl ığıl yeni baştan gözlerimden süzülecek gökyüzü ellerin ıslanacak bir kaç damladır yılların dili susacaksın belki de uzun uzun aşkla ödenir çünkü yaşanmamışların bedeli... Meral Vurgun |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ant Olsun
gitme! yarım kalıyor türküler uyku tutmuyor gözlerim baykuş seslerine boğuluyor bu dağlar ellerin sınırlar aşırı uzak ölüm düşüyor us’uma ******* kar ayaz mevsim karakış sinemde bir yangın camların arkası sessiz bir çığlık kan revan içinde sensizlik son ışıkları da söndü şehrin gitme! kahretsin! hangi duvara baksam yokluğun asılı kaç kez savaş alanı talan edildim kaç kez sürgün gitme! canımdan düşen canlara kan olamadım sen kal can ver kardelen olayım tuz biber ol yaram üstüne varsın ölüm kalleş olsun sensiz düşürme beni toprağa gitme! sağanak döküyor gökler ağlamak ha senin için ha senin yerine ülkem ol yurtsuz koyma beni ant olsun! ... ölümüne sevdim ben seni... Meral Vurgun |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|