![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57905
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ademin Rüyası
Şu ömür dediğimiz şey Bir geceyle bir gündüz Yemek içmek uyumak Ağlayan nar gülen ayva İşte böyle bir dünya Adem rüya göresi Havva hayra yorası Göz açıp kapayıncayadek Geçer ömrün yarısı |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Adile teyzemler
Dolaşmağa çıktım yıllar sonra bir gün Bizim sokakta,mevsim sonbahardı yine Denizde tek tük sandallar vardı Önceleri evimiz burada Üsküdardaydı Çocuktum ayrıldığımızda Hep buranın hasretiyle yaşadım Rüyalarıma girerdi bizim sokaklar Ve bu sabah çaldığım o kapıdan Beklediğim olmadı hiç ses çıkmadı Aşina bir yüz vardı aklımda kalan Defalarca çaldım kapıyı açan olmadı Ayak sesleri gelir gibiydi içerden Belki de mazidendi o sesler Oturup kapının önünde ağladım Kimselere sormaya gerek duymadım Besbelli onlarda bizler gibi buradan Taşınmışlardı Adile teyzemler |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ah İstanbul
İstanbulda bir kadın Sordum dedim nedir adın Sana ne adımdan dedi Bana laf atmakmı maksadın Hışımla ayrıldı yanımdan Sonra tekrar geri döndü Adım İstanbul dedi |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ahenk
İklimim olurdun rengin rüzgarın Fermanım olurdu çatık kaşların Dermanım olurdu seven bakışların Neyöne aktığını bilemezdim ben Bazen yağış olurdun yağardın Şimşeklerde çakardı Yildırımlarda düşerdi Bazen tam zamanında yağıp Rahmet olurdun gönlüme Seni nasıl seveceğimi bilemezdim ben Sönmeyen ateşten gömlekti sevdan Aslında kendinleydi bitmeyen kavgan Yeşil gözlerinde fırtınalar koptuğu an Ne yana bakacağımı bilemezdim ben |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Al güller
Ağlama annem ağlama Bir mayına basmışım Vatan için şehit olmuşum Başımda ağıt yakılmış Al bayrağa sarmışlar Göz yaşı dökmüş tertipler Onlar da ağlamış komutanlarım Kabrimden dumanlar tüter Arşa ulaşır ahlarım Öldüğüme gam yemem de Sana ev alacaktım O yeni eve birde gelin Bağlayıp ağzını elin Biz de murat alacaktık Annem annem canım annem Korkmadan göğsünü gere gere Gardaşımı da gönder askere Şehit şehit olmaz boş yere Hergün bir tas su dökün yeter Üstümde açan güllere |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anlat bana neydi o
Neydi o şey zaman zaman Ömrümüzden gelip geçen Bazı duraklarda rasladığımız Peşinden koşarken yakalayamadığımız O tanıdık yüz o tanımadık yüzler Biz hepyerinde duran bir istasyon Ve başlarını çevirmeden Gelip geçen yolcular Onların acelesi var gibiydi Her takvim yaprağının Aldığı bizden ömrümüzden Dalga dalga yayılan İçimizden taşan o şey Denizlerin dalgalarından Takılıp kalan mavnalara Martıların kanadında Bir meltem gibi esen Ve her akşam Kapımızın önünden geçen sen Süzülüp sessizce giden gemi Yelkeni ipekten tülden dokulu Miski amber kokulu Ve uzaklar Oysaki sen ne kadar yakınımda O kadarda uzağımdayken Başımda esen o şey ne ise Bir ilahi gibi huzur veren Aşk gibi terennümeden |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Askerin Anası Zilha'dan Oğul Nizamettin'e Cevap
Oğul oğul balım oğul Sen bilin gari halim oğul Sen gidenden beri İki gözüm iki çeşme İyi yazmışsın emme Yapma oğul derdimi deşme Bir gelin alıp da Muradın göremedim Sağa heç kimseyi Yakıştırıp da Heç kimseyi sevemedim Aşağı köyden bi gız gelmiş deyiler Zabahnan gedip onu görecem Beğenirsem o sahat isteycem Kara gözlerini sevdiğim guzum Oğlum oğul balım oğulum Ben de mektubu mu Şu bizim Hatceye yazdırıverecem Oralar nassıl garlar galktı mı? Gomutanlarına saygıda Gusur etme emi guzum Sen gidenden beri Gözüme uyku girmez oldu gari Gaç zaman var uykusuzum Bi gelen olursa yanına Sağa bekmez gönderiverecem Yohsam o soğuklara Nasıl dayanıverecen Gonşular hep selam edi Fatmanın Nurgül de adını andıkça kıkır kıkır güli Doğru söyle oğul yoksam Gönlün varmıdır o gızda Allahın emriyle bu gış da geçer Bi çabuh baharsın yaz da Hele bi gel guzum Hele bi tezkereni al Davul zurnaynan garşılayacahıh seni Şanlı şerefli guzum Sen beklersin he? İrahat uyumam lazım emme *******i uyhu girmez gözüme Üşüdü mü garnı açmı Bilirim orda aç gomazlar adamı Ana yüreği işte Sevdiginbi yemek yaptımsa İçim sızlar yiyemem Lokmalar boğazıma dizilir Ölmeden bi daha görürüm İnşallah seni kimbilir Allah bilir |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Askerin Anasına Mektubu
Vanlıyam anlıyam şanlıyam Askerim ana Canım kurban olsun vatana Ana burası bir okul gibidir Herşey vardır burda Çok güzel çıkıyor karavana Manası nedir bilmiyrem ana Ama sonunda ana vardır Burası asker ocağı Ana kucağı Baba ocağıdır sankim ana Hiç kederlenmeyesen İkide bir çıhıp gelmeyesen Gardaşlar, arkadaşlar Bi de hemşeriler hepsi bir eyidirler ki sorma Sorma ana ben burda Rahatam kilo almışam Değirmi olmuştur sıfatım Eline sağlık ana eyi gelmiştir Ördüğün yün çorapların Bu gün nöbetçiyim ana Yarına Allah kerim Ben şanımla şerefimle Bu vatanı da sizi de Sizi de ana bütün gadınları Bütün bebeleri sayki var Hemi de dedeleri beklerim Duaların yeter ana bana da onlara da Bu gün nöbetçiyken Hasta bi gadın görmüşem Hemi de sohbet etmişem Sanki seni görmüşem Gene yazdıraram ana Aha burda çoh iyi Çoh iyi mektup yazan arhadaşım var ana Gönderdiğin çorplardan bi dene de verdin ona Hadi ana emanet olasınız Allaha (senin kuzun Nizamettin Çalkılıç Sarıkamış-Kars 09 Temmuz 2002) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşıkmıydık biz
Sessizce girivermiştin yüreğime Sonra sessizce çıkıp gitmiştin Öyle pek te kısa değildi konukluğun Pervasızca dolaşırdın odalarımda Sessizce başlamıştı gözgöze gelişimiz Bir arada yaşamalıydık ikimiz Sen ben yine sen ikimiz Sanki her gelişimde dünyaya Hayatımın bir diliminde Sen varmışsın gibi geldi bana Gün olurduki hiç konuşmazdık Sessizce kilitlenmiş ellerimiz Sen ben yine sen ve ikimiz Bağdaş kurup Ayten Alpman Şarkıları dinlerdik Şimdi neredeyiz o zamanlar Biz o zamanlar nerelerdeydik Belki de o çok sevdiğin yolculuktasın Dolaşıyorsundur avare Senden bu yürek evine bir şeyler sinmiş Yine gel aziz konuğum Sensiz ne azım ne çoğum Sensiz boynu bükük çocuğum Unutulmaz şeyler yaşardık Sen ben ve yine sen ikimiz Aşıkmıydık biribirimize biz |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk olsun
Biz seninle elele Yan yana can cana Ne oldu da böyle oldu Aşk olsun Biz seninle aşık maşuk Sanki canım bir sarmaşık Yeri geldi gülgülistan Yeri geldi ağlaştık Bir yastıkta kaç yıl dersin Tanrım senin layığını versin Nasıl arkanı dönüp gidersin Aşk olsun Biz seninle geçen yıl Gelmiş geçmiş zamanlarda Ben çapkın sen hovarda Neler yaşadık neler Haydi güle güle ikibin iki Merhaba ikibin üç yılına Sağlığa ve mutluluğa Merhaba merhaba |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|