www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Kültür & Sanat > Yemek Tarifleri

Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası.

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 07-24-2009, 10:11 AM   #1
F.S.Mehmet1453
Aşmış Üye
 
F.S.Mehmet1453 Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,906
Teşekkür Etme: 70
Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12089
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi : F.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Deniz ÜrünLeri

Midye Pilaki Tarifi..
Malzemeler :
30-35 adet iri midye eti,
1 orta boy soğan,
1 körpe havuç,
1 küçük boy kereviz,
1 orta boy patates.
1 orta boy domates.
1 dolmalık biber,
1 tatlı kaşığı un,
1 çay kaşığı toz şeker,
½ demet maydanoz,
3 yemek kaşığı zeytinyağı,
Tuz, karabiber.
yapılışı:
Midyeleri yıkayın, süzün.
Soğanın kabuğunu soyun, diş şeklinde çentin.
Havucu kazıyın, uzunlamasına ikiye bölün, bir santim kalınlığında yarım ay şeklinde doğrayın.
Kereviz ve patatesin kabuğunu soyun, bir santimlik küpler şeklinde doğrayın ve kararmamaları için soğuk suya atın.
Domatesin kabuğunu soyun, çekirdeklerini atın, küçük küpler şeklinde doğrayın.
Dolmalık biberin sapını çıkarın, çekirdeklerini boşaltın, yarım ay şeklinde doğrayın.
Maydanozu yıkayın, kalın dallarını atın, yapraklarını ince kıyın.
Üç kaşık zeytinyağı ile soğanı pembeleşinceye kadar (5-6 dakika) kavurun, havuç, kereviz ve patatesi ekleyin,
3-4 dakika daha kavurun, gerektiği takdirde sıcak su ekleyin, şeker, karabiber ve tuzunu koyun, sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Sonunda domatesi, biberi ve unu katın, arada bir dibinin tutmaması için karıştırarak sebzeleri tam olarak pişirin.
Sebzeler suyunu çekince midyeleri atın, iki-üç dakika daha kısık ateşte birlikte pişirmeye devam edin.
Ateşi söndürünce maydanozu serpin, kendi tenceresi içinde soğumaya bırakın.
Ilık veya soğuk olarak ikram edin.
Arzu ederseniz taze domates yerine ılık suda eritilmiş 1 yemek kaşığı domates salçası katabilirsiniz.
F.S.Mehmet1453 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 07-24-2009, 10:35 AM   #2
F.S.Mehmet1453
Aşmış Üye
 
F.S.Mehmet1453 Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,906
Teşekkür Etme: 70
Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12089
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi : F.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan

Karides Salatası...

250 gram küçük karides,
1 ince pırasa,
1 küçük havuç.
2 dal kereviz yaprağı,
½ demet maydanozun sapları.
1 orta boy domates.
1 çarliston biber.
1 sivri biber,
8 küçük kültür mantarı.
8 yeşil zeytin,
1 yemek kaşığı doğranmış salatalık turşusu,
½ demet maydanozun yaprağı,
3 yemek kaşığı zeytinyağı.
1 limonun suyu,
1 çay kaşığı tuz

Pırasayı yıkayın, dış kabuğunu soyun, beyaz ve yeşil kısımlarını yarım santim kalınlığında doğrayın.
Havucu kazıyın, yıkayın, yarım santim kalınlığında doğrayın.
Kereviz yaprağını yıkayın.
Maydanozu yıkayın, saplarını kesin, yapraklarını ince doğrayın.
Pırasa, havuç, kereviz yaprağını ve maydonoz saplarını tuz ile birlikte içinde soğuk su olan bir zencereye koyun, fokurdamaya başladıktan sonra 10 dakika süre ile kaynatın.
Sürenin sonunda karidesleri kaynar suya atın, zedelemeden kevgir ile karıştırarak 3-4 dakika haşlayın, tencereyi süzgece boşaltın, soğumaya bırakın.
Soğuyan karideslerin kafalarını atın, kabuklarını ayıklayın.
Bir kapta ufak ufak doğradığınız domatesi, bibeleri, mantarı, salatalık turşusunu iyice karıştırın
Soyduğunuz karidesleri ilave edin yine zedelemeden ve ezmeden karıştırın.
Zeytinyağı ve limonu ilave edip nazikçe harmanlayın
Yeşil zeytin ve maydaonoz yaprakları ile süsleyip servise sunun
F.S.Mehmet1453 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 07-24-2009, 10:36 AM   #3
F.S.Mehmet1453
Aşmış Üye
 
F.S.Mehmet1453 Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,906
Teşekkür Etme: 70
Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12089
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi : F.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan

Lüfer DoLması...

1 Iüfer
1 dolmalık kırmızıbiber
6 mantar
4 karides
6 yaprak ıspanak
4 dis sarımsak
1 kahve fincanı krema
1 kahve fincanı kaşarpeyniri
1 kahve fincanı sıvıyağ

Lüferin iç kısmını temizleyip kılçıklarını cıkarın.
Balığı ikiye bölmeden, sırtı birleşik kalacak şekilde fileto haline getirin.
Mantarları nemli bezle silip dilimleyin.
Kararmaması icin limonlu suda bekletin.
Sarımsakları soyup ince ince dilimleyin.
Karidesleri de dilimleyin.
Kaşarpeynirini rendeleyin.
Dolma*lık biberi temizleyip dograyın.
Teflon tavada sıvıyagın yarısını ısıtıp kırmızıbiber, mantar, karides, ıspanak ve sarımsağı soteleyin,
Ocaktan almadan önce içine az miktarda çırpılmış krema, tuz ve kaşarpeynirini ila*ve edin.
Hazırladığınız harcı lüferin içine doldurup kapatın.
Üzerine 1 tatlı kaşığı kadar sıvıyağı gezdirin.
Önceden ısıtılmış ızgarada 15 dakika pişirin.
Sıcak servis yapın.
F.S.Mehmet1453 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 07-24-2009, 10:37 AM   #4
F.S.Mehmet1453
Aşmış Üye
 
F.S.Mehmet1453 Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,906
Teşekkür Etme: 70
Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12089
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi : F.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan

Lüfer Şiş..

1 lüfer
2 domates
2 sivribiber
5 defneyaprağı
1 limon






Lüferi temizleyip yıkayın.
Sırtından ikiye ayırıp kılçıklarını çıkartın.
Balığı dört eşit parça*ya bölüp her birini özenle rulo seklinde sarın.
Domates ve limonu yıkayıp kabuklarını soymadan dört eşit parçaya bölün.
Biberleri temiz*leyip sise geçecek sekilde ikiye kesin.
Bir şişe hazırladığınız balık rulolarını, domates, limon, biber ve defne yapraklannı dizin.
Arzuya göre üzerine sos döküp ızgarada pişirin.
Sıcak servis ya*pın.
F.S.Mehmet1453 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:18 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.