www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Kültür & Sanat > Yemek Tarifleri

Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası.

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 07-24-2009, 07:40 PM   #1
F.S.Mehmet1453
Aşmış Üye
 
F.S.Mehmet1453 Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,906
Teşekkür Etme: 70
Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12095
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi : F.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Bulgur Meyhane Pilavı

Bulgur Meyhane Pilavı

MALZEMELER

2 bardak pilavlık bulgur

300 gr küçük kuşbaşı kuzu

75 gr margarin

1 çorba kaşığı zeytinyağı

150 gr kuru soğan

1 çorba kaşığı biber salçası

100 gr yeşil sivri biber

300 gr küp domates (1 kutu)

3,5 bardak kaynar su

½ demet maydanoz

1 çay kaşığı yenibaharr

Tuz, karabiber, pul kırmızı biber

½ çorba kaşığı toz şeker

2 adet et suyu tablet


Kuşbaşı et, ince çintilmiş soğan, biber salçası margarin zeytinyağında renk değiştirene kadar harlı ateşte kavrulur Etler suyunu bırakıp çektikten sonra yarım bardak kaynar su ilave edilir ve yarım saat kısık ateşte pişirilir Yarım saat sonra ateş açılır domates ilave edilir, daha sonra da içinde iki tablet etsuyu eritilmiş kaynar haldeki su katılır Su kaynayınca içine bulgur da ilave edilir Bir kaç dakika kaynar vaziyette tutulur ince doğranmış yeşil sivri biber konur sonra ateş kısılır ve kapağı kapalı vaziyette suyunu çekene kadar ateşte tutulur Suyunu çekmiş bulgur pilavına kıyılmış maydanoz, tuz karabiber, yenibahar konarak iyice karıştırılır ve 20 dakika demlenmeye bırakılır

Afiyet Olsun!…
F.S.Mehmet1453 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:07 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.