![]() |
|
Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası. |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,906
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12097
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sarmısaklı Bulgur Köftesi
MALZEMELER Bir su bardağı köftelik bulgur 150 gr ![]() 1 bardak un 1 - 1,5 bardak kaynar su 1 yumurta 1 çorba kaşığı kuru nane 1 çorba kaşığı kimyon (silme) Sosu Malzemeleri 150 gr sıvı yağ 10 diş sarmısak 2 dolu çorba kaşığı biber salçası 1 dolu çorba kaşığı domates salçası 2 domates rendesi Kırmızı pul biber ½ limon suyu 1 çorba kaşığı kimyon (silme) Süsleme için maydanoz Tuz, karabiber Güneydoğu Anadoluya özgü bir bulgur yemeği çeşidi ![]() Bulgurun üzerine kaynar suyu döküp, arada bir karıştırarak şişmesini sağlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Birbirine yapışmaması için bir iki karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Sos için, sıvı yağı hafifçe kızdırıp, macun halindeki sarmısakları ve diğer sos malzemelerini katınız bir miktar daha ateşte tutun ![]() ![]() Kıvama gelince hazırlanan sosu köftelerin üzerine dökün ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|