www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Kültür & Sanat > Yemek Tarifleri

Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası.

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 07-24-2009, 07:49 PM   #1
F.S.Mehmet1453
Aşmış Üye
 
F.S.Mehmet1453 Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,906
Teşekkür Etme: 70
Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12097
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi : F.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Sarmısaklı Bulgur Köftesi

Sarmısaklı Bulgur Köftesi

MALZEMELER

Bir su bardağı köftelik bulgur

150 gr yağsız kıyma

1 bardak un

1 - 1,5 bardak kaynar su

1 yumurta

1 çorba kaşığı kuru nane

1 çorba kaşığı kimyon (silme)

Sosu Malzemeleri

150 gr sıvı yağ

10 diş sarmısak

2 dolu çorba kaşığı biber salçası

1 dolu çorba kaşığı domates salçası

2 domates rendesi

Kırmızı pul biber

½ limon suyu

1 çorba kaşığı kimyon (silme)

Süsleme için maydanoz

Tuz, karabiber



Güneydoğu Anadoluya özgü bir bulgur yemeği çeşidi

Bulgurun üzerine kaynar suyu döküp, arada bir karıştırarak şişmesini sağlayın Soğuyunca unu katarak karıştırın Malzemeler bölümünde yazılı yumurta, baharatıda katarak kıyma ile birlikte iyice yoğurun Küçük ceviz büyüklüğünde toplar yapıp, ortasına basarak bir çukur oluşturun ve kaynamakta olan suyun içine atın
Birbirine yapışmaması için bir iki karıştırın (Suya yeni atılanlar dibe çöker pişmişler yüzeye gelir) Delikli bir kepçe ile pişmişleri çıkararak bir kenara alın(Köftelerin sıcak kalması için 100 dereceye ısıtılmış fırında bekletilebilir)
Sos için, sıvı yağı hafifçe kızdırıp, macun halindeki sarmısakları ve diğer sos malzemelerini katınız bir miktar daha ateşte tutun Rende domates ile birlikte karıştırarak çekmesini sağlayın
Kıvama gelince hazırlanan sosu köftelerin üzerine dökün Soslu köfteleri servis tabağına alın ve kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servise çıkarın(Zeytinyağı fazla gelmiş ise onu servis tabağına koymayın) Sıcak servis yapın
F.S.Mehmet1453 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:44 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.