![]()  | 
	
		
			
  | 
	|||||||
| Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası. | 
		
		![]() ![]()  | 
	
	
| 
		 | 
	Konu Araçları | Görünüm Modları | 
| 		
			
			 | 
		#1 | 
| 
			
			
			
			 Aşmış Üye 
			![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007 
				Konum: İstanbul 
				
				
					Mesajlar: 50,907
 
				
				Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts 
Üye No: 43266
 
				İtibar Gücü: 12116  
Rep Puanı : 59275  
Rep Derecesi :   
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek 
				 | 
	
	
	
	
		
			
			 Malzemeler 4 adet orta boy Lüfer balığı 1 çorba kaşığı - 2 tatlı kaşığı Tuz 400 gr Pirinç 100 gr margarin 1 tatlı kaşığı Tarçın 2 bardak Su Yemeğin Tarifi Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın   Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak  aşacak kaçlar tuzlu ılık su ilave edin  Bunun için 1 çorba kaşığı tuz kullanın   Pirinci 2 saat ıslatın![]() Bu arada balıkları temizleyin   Karın kısmını keskin  bir bıçakla yarıp, iç organlarını çıkarıp atın  Galsemalarını da temizleyin   Balıkları bol suyla yıkayıp, bir süzgece aktarın  Suları süzülünce, her iki  yanlarını da 1 tatlı kaşığı tuz ile tuzlayın![]() Pirinci, üzerinden soğuk su geçirerek 3 kere yıkayın   Her yıkayışta pirinci tekrar tencereye koyup üzerine su ilave ettikten sonra, iki elinizle harmanlayarak nişastasının suyun üzerine çıkmasını sağlayın  Sonra bu nişastalı suyu döküp, işlemi yineleyin![]() Yağı, lüferlerin tamamını alabilecek büyüklükte bir tencerede, orta ateşte eritin   Yağ  kızmaya başlayınca pirinci ilave edip, bir kevgirle sık sık karıştırarak, 8-10  dakika kavurun  Kalan 1 tatlı kaşığı tuzu ve sıcak olarak da suyu ilave edin   2-3 dakika kaynamaya bırakın  Kevgirle birkaç kere karıştırın  Üzerini kevgirin  tersiyle düzeltin  Balıkları muntazam bir biçimde pilavın üzerine yerleştirin   Tencerenin kapağını sıkıca örtün![]() Ateşi iyice kısın   Pirinci 18-20 dakika,  suyunu iyice çekinceye kadar pişirin  Ocağı kapatın  Tencerenin kapağını açıp,  balıkları sıcak bir kaba aktarın  Kabın üzerini bir kapakla örtün  Pilavın  üzerine temiz bir bez yerleştirin  Kapağı kapatın  Pilavı, bu şekilde ocak  üzerinde 15 20 dakika demlendirin | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
			
			
		
	 | 
		
		![]() ![]()  | 
		
	
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
		
  | 
	
		 |