![]() |
![]() |
#1 |
Forum Aşığı
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2005
Teşekkür Etme: 111 Thanked 1,308 Times in 803 Posts
Üye No: 4863
İtibar Gücü: 3038
Rep Puanı : 65437
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Ataturk'ten bir ders...
> > Sakal üzerine... > > Atatürk Amasya ziyaretinde.Vali konağında yörenin ileri gelenleri ile >sohbette. Bir ara tam karşısında oturan birine takılır gözleri. > > Yaşı ellinin üzerinde bu adam beline kadar inen sakalıyla Atatürk'ün >dikkatini çeker. Ata, yanındaki valinin kulağına eğilip sorar; > > Kimdir bu? > >Vali yanıt verir! ; > >Efendim kendisi Şıh'tır. Yörede çok hatırlısı vardır. Atatürk Şıh'ı yanına >çağırır ve; "Bak baba, imanın ölçüsü sakalın boyunda değildir. Şunu rica >etsem de en azından Peygamber efendimizinki gibi kısaltsan"der ve eliyle de >boyun altı hizasını gösterir.Şıh; "Emrin olur Paşam" diyerek yerine >çekilir. > >Aradan zaman geçer, bir akşam Atatürk Amasya'daki Şıh'ı hatırlar ve Valiyi >telefonla arayıp durumu sorar. Vali nasıl söyleyeceğini bilememekle >birlikte, Şıh'ın sakal boyunda en küçük bir kısalma bile olmadığını aksine >kimselere el sürdürmediğini anlatır. > >Atatürk telefonu kapatır, kağıdı kalemi eline alır ve az sonra nazırını >çağırıp, yazdığı yazıyı Amasya Valiliği'ne tebliğ etmesini ister. > >Ertesi gün Amasya'dan bir haber gelir ki Şıh Efendi Ata'yı görmek üzere >Ankara'ya yola çıkmış... > >Şıh gelir, Ata'nın karşısına çıkar. Sakal tamamen kesilmiş, sinekkaydı bir >tıraş olunmuş, saçlar kısaltılmış, kılık kıyafet baştan sona değiştirilmiş, >bambaşka bir görünüme bürünülmüştür. > >Atatürk'ün mesai arkadaşları bu değişimi anlayamaz ve Ata'ya sorarlar; >"Aman Paşam, o Şıh ki sakalına el dahi sürdürmezdi, s! iz ne ettiniz de >kökünden kesmesini sağladınız?" > >Ata gülümser, sonra da yanındakilere dönüp; "Dün akşam Amasya Valiliği'ne >bir yazı gönderdim ve Şıh'ı Afyon'a vali atadığımı bildirdim" der. > >Ardından da yeni bir yazı hazırlayıp nazırına bu yazıyı da Şıh'a vermesini > söyler. > >Yazıda söyle yazmaktadır; > >İnancın ölçüsünün sakalda olmadığını anladığına sevindim. Valilik meselene >gelince, bugün koltuk uğruna kırk yıllık sakalından vazgeçebilen yarın >başka şeyler için milletinden bile vazgeçebilir. Seni böyle bir ikileme >mahkum bırakmayalım. Kal sağlıcakla... > > Bugünün Türkiye'sini aslında o zaman anlatmış olan Ata'mızın kemiklerini >sızlatmamak dileğiyle... >
![]() |
#2 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2005
Teşekkür Etme: 76 Thanked 3,698 Times in 908 Posts
Üye No: 4324
İtibar Gücü: 4408
Rep Puanı : 193277
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() eywallah
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
ders alınmalı | WrAtBoY | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-05-2008 03:21 PM |
Mustafa Kemal Ataturk'ten SÖzler | вσυя∂¢αη | Eskiler (Arşiv) | 3 | 08-30-2007 05:51 PM |
Atatürktende Bir Ders.. | ceze34 | Eskiler (Arşiv) | 5 | 09-12-2006 11:26 PM |
ders çalışıyorum | blAcksmith | Eskiler (Arşiv) | 5 | 07-18-2006 09:24 PM |