![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Guest
Üye No:
![]() ELİFİMM
"Anne! Babam neden gelmedi yemege?" Neden sustun,neden siren sesleri tikadi kelimeleri agzina,neden daldin uzaklara?Bir kivilcim gibi firladan sokaklara.Ardindan baka kaldim..... Sonra polis ablalar geldi:"Elifim Elifim" dediler. Lojman bahcesinde ötüsen serceler,oynadigim kaydirakli park,babamim ucururcasina salladigi salincak.. magrur,hüzün dolu selamlarcasina beni.... Gözlerinden bir damla yas akti polis ablanin. Dedim "neden agliyorsun,hirsiz amcalar cok mu üzdü seni?" "Hic" dedi,"Hic Elif..Elif`im" dedi."Baban senin adini nden Elif koymus biliyormusun"diye sordu bir komser amca. "Elif demek, tek demektir.Sen teksin,bir tanesin bizim icin.Elif,Elif`im" dedi komser amca. BABAM DA ELIF´IM DERDI BANA!!!!!! Babam da Elif`im derdi bana "Elif`im,sen ögretmen olacaksin.Önyargilari kirmak,atomu parcalamaktan sordur.Sen bunu basaracaksin" Nerden bilirdim,hemzemin gecitlerde birakacagini hayallerini,nerden bilirdimbir tören sabahi bayraklarla ugurlayacagimi babami...Ucan kuslar haber getirmislojmana,kaydiraga,tahtiravalliye ve salincaga... Yüregine salmis annemin siren sesleri,icinde babami tasiyan ambulansin. Sabah alnimdan öpmüstü oysa"Elifim" diye koklamisti. Ben yanaklarimda islak neydi diye merak ediyordum.Gözlerinin tuzlu yasiymis meger. Cikarken "Elif`ime söyle" demis,"Cok calissin,ögretmen olacak,bizim silahla yapamadigimizi kalemle basaracak" ANNE CENAZE NE DEMEK?... "Cenaze töreni" diyorlar,"Anne cenaze ne demek?" bayraga sarili bir tabut var." Icinde babam mi var ANNE?" Bak,"Sehitler ölmez,vatan bölünmez" diyorlar."Babam ölmedi,ölmedi degil mi anne?" Bak "Sehitler ölmez"diyorlar,"Vatan bölünmez!!!" "Vatan bölünmez degil mi anne?" Ey güzel Batman hoscakal......Lojmanlarin,caddelerin,parklarin hosca kalin.bende selam götürün daglariniza ve babami calan hemzemin gecite. Onlara geri dönecegimi söyleyin.intikam alacagimida.... TEKRAR GELECEGIM BATMAN Tekrar gelecegim Batman. Elimde kalemimle,ögretmenolarak,mühendis olarak,asker,polis olarak tekrar gelecegim. Babamin kani yerde kalmayacak. Cahillige inat tekrar gelecegim. Simdi Elif`im,tekim. Yüzler,binler, milyonlar olarak tekrar gelecegim. ********************************* yazarin kösesinde dedigi gibi terkar gelecegiz.... Yüzler,binler olarak tekrar gelecegiz!!!!! bu vatan her karis tporagiyla bizim,bizim olan her sey icinde zamani geldiginde yapilmasi gerekenlerde yapilacaktir. Okudugum bir gazeteden alıntıdır |
![]() |
![]() |
#2 |
Forum Aşığı
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 337 Thanked 1,629 Times in 455 Posts
Üye No: 6517
İtibar Gücü: 3254
Rep Puanı : 91747
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() acıklı ve güzel bir yazı paylasım icin sağol ...
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
Üye No:
![]() kanka okuyunca kahroldum yaa bunun gibi nice elifler var
|
![]() |
![]() |
#4 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2005
Teşekkür Etme: 145 Thanked 408 Times in 212 Posts
Üye No: 602
İtibar Gücü: 2027
Rep Puanı : 29938
Rep Derecesi :
|
![]() duygusalım bu aralar...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Nov 2005
Teşekkür Etme: 594 Thanked 2,624 Times in 685 Posts
Üye No: 3332
İtibar Gücü: 3939
Rep Puanı : 132808
Rep Derecesi :
|
![]() yazarin kösesinde dedigi gibi terkar gelecegiz....
Yüzler,binler olarak tekrar gelecegiz!!!!! bu vatan her karis tporagiyla bizim,bizim olan her sey icinde zamani geldiginde yapilmasi gerekenlerde yapilacaktir. paylaşım için soal |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 61 Thanked 46 Times in 23 Posts
Üye No: 43997
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : -1404
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Bayan
|
![]() Acıklı ve güzel bir hikaye
![]() Konu "içinizi dökün" bölümünden "hikayeler" bölümüne taşınmıştır. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Müstakbel Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 0 Thanked 9 Times in 2 Posts
Üye No: 43417
İtibar Gücü: 1347
Rep Puanı : 478
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Bayan
|
![]() evet biz bu vatanda tek yüreğiz ve hep öyle olacağız..bizi yok etmek isteyenleri bizler yok edeceğiz......yüreğine sağlık arkadaşım.... ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ.......
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Sen Benim(bunu okumadan geçmeyin ) | mystical_waynak | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-14-2007 01:24 PM |
İKİ KERE DÜŞÜNÜN(okumadan geçmeyin derim) | ultraslan_onur | Eskiler (Arşiv) | 1 | 11-28-2006 06:17 PM |
tık tık tık (okumadan geçmeyin) | aLeMDaR | Eskiler (Arşiv) | 12 | 10-27-2006 09:18 AM |
HAYVANLAR ALEMİ(okumadan geçmeyin:) | bluekeys™ | Eskiler (Arşiv) | 8 | 06-23-2006 04:44 PM |
3karışık fıkralar okumadan geçmeyin derim kankalar!!! | RoStWell | Eskiler (Arşiv) | 2 | 03-21-2006 01:02 AM |