www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 04-07-2006, 06:55 PM   #1
๏๒รєรรเ๏ภ
Forum Aşığı

๏๒รєรรเ๏ภ Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 337
Üye No: 6517
İtibar Gücü: 3256
Rep Puanı : 91747
Rep Derecesi : ๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute

"Hamas'a yardım yok"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, ABD'nin Filistinlilere yardımı artıracağını, ancak Hamas egemenliğindeki Filistin Yönetimi'ne doğrudan yardım yapılmayacağını söyledi.

Sözcü, yazılı bir açıklama yaparak, yardımın nasıl dağıtılacağı konusuna önümüzdeki günlerde açıklık getirileceğini belirterek, ''Hamas önderliğindeki hükümete Amerikan yardımı yapmayacağız. Biz teröristlerle muhatap olmayız, teröristlere para vermeyiz'' ifadesini kullandı.

ABD, terör örgütü kabul ettiği Hamas'ın seçimlerdeki galibiyetinin ardından Filistin Yönetimi'ne doğrudan yardım yapılmayacağını daha
önce açıklamış, ancak Filistinlilere yardımı, Filistinli mülteciler için kurulan BM ajansı UNRWA ya da Amerikan Uluslararası İşbirliği Ajansı USAID gibi kurumlar aracılığıyla yapacağını duyurmuştu. McCormack, Filistinlilere Amerikan yardımının bu yıl için 75 milyon dolar olduğunu, ancak hükümetin bu bütçeyi artırabileceğini kaydetti.

IRAK

Sözcü McCormack, farklı toplumların yaşadığı Irak'ta dün kutsal Necef kentinde bomba yüklü araçla düzenlene saldırının ardından da
itidal çağrısı yaptı. McCormack, ''ABD, bu korkakça saldırıyı en şiddetli biçimde kınamaktadır'' dediği açıklamasında, ''Bu trajediden sonra bütün Iraklılara itidal çağrısı yapıyoruz ve adaletin, kanunlar ve anayasa
çerçevesinde tecelli ettirilmesinin sağlanmasını istiyoruz'' ifadesini kullandı.

KUZEY İRLANDA

Bu arada Beyaz Saray, dün İngiltere Başbakanı Tony Blair ile İrlanda Cumhuriyeti Başbakanı Bertie Ahern'in Kuzey İrlanda Barış
sürecini yeniden canlandırmak için bir araya gelmelerinden memnuniyet duyulduğunu açıkladı.

Beyaz Saray Sözcüsü Scott McClellan, iki başbakanın çabalarından memnun olduklarını belirttiği açıklamasında, ''Başkan George Bush
bütün tarafları sorumlu davranış sergilemeye ve askıda kalan sorunları çözmek ve iktidarı paylaşan bir hükümet kurmak için birlikte çalışma
şansı sunan bu fırsatı kaçırmamaya çağırmaktadır'' dedi.

LÜTFEN
๏๒รєรรเ๏ภ çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı