![]() |
|
![]() |
#1 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Nov 2005
Teşekkür Etme: 216 Thanked 223 Times in 126 Posts
Üye No: 3361
İtibar Gücü: 1755
Rep Puanı : 11059
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() 20 Yılı aşkın süredir oturmakta olduğum mahallemizde, evliya
olduğu söylenen asırlık bir ihtiyar vardı.İsmi pek bilinmediği için kısaca "Nur Dede" diye çağırılan bu ihtiyar, insanın karşısına hiç umulmadık zamanlarda çıkar ve kerametli sözleriyle onların dertlerine derman olurdu. Bir gün karşılaştığımızda, kısa bir sohbetten sonra: - Bana da dua et dede, dedim. Dünyanın yükü, benim omuzlarımda sanki. Titrek elleriyle kulağımı çeker gibi yaparak: - Cenneti taşıyanların yanında dünyayı taşıyanların lâfı olmaz evlât, dedi. Ve hemen sonra, Cenneti yüklenen o adamı nerede görebileceğimi tarif etmeye çalıştı. Nur Dedenin bahsettiği kişi, yakın köylerin birinde oturan ve her cuma günü şehre gelen bir gençti. Bu bahtiyar insan, dedenin anlattığına göre son zamanlarda hep aynı binaya uğruyor ve sırtındaki o mübarek yükü, bir an bile olsun bırakmıyordu. Nur Dede ile karşılaşmamızdan sonraki ilk cuma günü, tarif ettiği yere giderek beklemeye koyuldum. Burası, merkezî bir binanın en üst katıydı. Büroların açıldığı koridorda uzun süre gezindikten sonra, merdivenlerde ayak sesleri duydum. Atılan adımların yorgunluğu sebebiyle onların bir gence ait olduğunda tereddüt etmeme rağmen, Cennet'i taşıyan adamın geldiğini hissediyordum. Merakımı yenemeyip merdivene doğru ilerlediğimde, bir anda onunla karşı karşıya geldim. 25-30 yaşları arasında çelimsiz bir insandı ve yaşlı annesini sırtına almış vaziyette, asansörü her zaman bozuk olan işyerinin beşinci katındaki doktor muayenehanesine tırmanmaya çalışıyordu. Delikanlının annesi, güçsüz kollarını evlâdına dolamış ve işlemeli yemenisi ile çevrelediği nurlu yüzünü, hafifçe yana çevirmiş vaziyette oğlunun omuzlarına dayamıştı. Sırtındaki mukaddes yükü rahatsız etmekten korktuğum için o gence yardım edemedim. Ama yanına yaklaşarak: - Allah senden razı olsun kardeşim, dedim. Cennet'i taşıdığının farkında mısın? Delikanlının terli ve solgun yüzü, sıcak bir tebessümle aydınlandı. Fakat nedense tek kelime bile konuşmadı. Ama Rabbim biliyor ki, o tebessümde, ömrüm boyunca hiç kimsede görmediğim bir sıcaklık ve güzellik vardı. Belki de haşir ve sırattan sonra, ebedî saadet diyarına doğru uçan Cennet insanlarının mutluluğu. 90'lı yılların hemen başında, Adapazarı'nda, Ordu Evi karşısındaki bir iş hanında yaşadığım bu hatırayı, kardeşlerimin arzusuyla kaleme aldım. O günden sonra anne veya babasına hizmet eden bir genç gördüğümde, Cennet'i taşıyan o adamı hatırlarım. Tabi ki bir de, Fahr-i Kâinat Efendimiz'in (s.a.v.) : "Anne ve babasının ihtiyarlığına yetişip de Cennet'i kazanamayanlara şaşarım" şeklindeki mübarek sözlerini. -------------------------------- Alıntı Cüneyd Suavi, Hayatın İçinden
![]() |
![]() |
#n/a |
Bot
![]()
Giriş Tarihi: Ocak 2005
Üye No: 0
|
baysa (05-27-2006), enesaslan (07-25-2006), ilyasasri (09-09-2006), superman100 (07-25-2006) bu konu için teşekkür ettiler...
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
![]() Üyelik Tarihi: May 2006
Teşekkür Etme: 10 Thanked 1 Times in 1 Post
Üye No: 13809
İtibar Gücü: 1407
Rep Puanı : 60
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() kanka sağol çok güzel
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Geçerken Uğradım
![]() Üyelik Tarihi: Jul 2006
Teşekkür Etme: 0 Thanked 12 Times in 6 Posts
Üye No: 16000
İtibar Gücü: 1423
Rep Puanı : 559
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() kardes sagolasın emeklerin icin ...
özgür olmak istiyorsan köle gibi çalış,üret ama görev bil dinlenmeyi de çalışmak kadar &en bilge insan,eksiğini ve kusurunu bilen kişidir sözünü tutan,bencil tutkuları silen kişidir kötülüklere yüz vermeyen,iyiliklerle yüzleşen dünya yıkılsa,kendi değerlerini söyleyen kişidir... hz.ali(k.s) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Mar 2006
Teşekkür Etme: 98 Thanked 82 Times in 37 Posts
Üye No: 10059
İtibar Gücü: 1649
Rep Puanı : 9725
Rep Derecesi :
|
![]() Allah razı olsun tüylerim diken dikenn...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Geçerken Uğradım
![]() Üyelik Tarihi: Nov 2005
Teşekkür Etme: 31 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 3109
İtibar Gücü: 1452
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() tesekkürler arkadasim.ailemizin kiymetini bilmek lazim
![]() |
![]() |
#6 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Mar 2006
Teşekkür Etme: 5 Thanked 10 Times in 6 Posts
Üye No: 10920
İtibar Gücü: 1496
Rep Puanı : 1557
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ok Çok saol tşk güzel olmuş
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2006
Teşekkür Etme: 15 Thanked 182 Times in 79 Posts
Üye No: 15241
İtibar Gücü: 1575
Rep Puanı : 9399
Rep Derecesi :
|
![]() eyvallah...
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Faik beni sırtında Hac'ca götürecek | slipknot | Eskiler (Arşiv) | 0 | 12-30-2008 07:33 PM |
Ben için de mahşeri kalabalıklar taşıyan adam | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 05-03-2008 03:59 PM |
Elektrik Bıçak Sırtında! | sara74 | Eskiler (Arşiv) | 0 | 08-08-2007 12:51 PM |
07/14/07 - 07/14/07 - 150 tonluk uçak 2 atletin sırtında | Nǿ ŦΞДЯ™ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 07-14-2007 12:17 PM |
(+16) Kadın sırtında sanat | CaKaLBoT | Adult eski arşiv | 24 | 04-04-2007 09:03 PM |